Suomen Salibandyliitto ry

TPS jatkaa Suomen Cupin valtiaana – ”Tänään löytyi säbäkipinää”

Jaa

TPS voitti viime vuoden tapaan naisten Suomen Cupin. Loppuottelussa vastassa Classic kaatui vähämaalisessa ottelussa 3-2.

Virheiden välttely ja tarkka puolustaminen leimasi finaaliottelua ensi minuuteista lähtien. Laadukkaat maalipaikat olivat vähissä, mutta TPS onnistui hyödyntämään ne hiukan paremmin. Classic hukkasi kaksi ylivoimaansa ja saamansa rangaistuslaukauksen.

TPS:n päävalmentaja Aki Vilander suitsutti vuolaasti suojattejaan pelin jälkeen.
– Pelaaminen ja henkimaailman asiat ovat aaltoilleet viime aikoina, mutta pelaajat tekivät tällä viikolla todella ison työn. Mistä palavereista lähdettiin viikkoon ja minkälaiset treenit oli alla. Pikkuhiljaa tunnetaso alkoi nousemaan. En ole ikinä ollut näin ylpeä ja iloinen oman joukkueen puolesta. Tänään löytyi säbäkipinää kentälle ja oikea joukkue voitti.

– Me puolustettiin tänään hyvin ja ennen kaikkea kamppailtiin, peitettiin syöttölinjoja ja voitettiin irtopalloja, Vilander näki joukkueiden ratkaisevat erot.

Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue onnistui kertaalleen. Classic ensin, kun Veera Vilenius tuikkasi TPS-puolustaja Melisa Aydemirin epäonnisen syötön jälkeen pallon sisään maalinkulmalta. Hetken päästä Laura Rantanen laukoi kuljetuksen päätteeksi tasoituksen takakulmaan.

Toisen alkuun TPS kokeili pariin otteeseen Juulia Katajan torjuntavalmiutta, kunnes sveitsiläisvahvistus Seraina Fitzin matala veto löysi oikeaan osoitteeseen. Classicin paras paikka tarjoutui rangaistuslaukauksesta, kun Suvi Hämäläinen kaadettiin maalin edessä. Maajoukkuemaalivahti Noora Vuorela luki mainiosti Elli Kylmäluoman aikeet ja vesitti harhautuksen hienolla jalkatorjunnalla.

Ratkaisu nähtiin vajaa viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Eerika Koski syötti Olivia Pietilän läpiajoon ja viimeistelemään turkulaisten kolmannen maalin. Classic onnistui vielä kerran pelatessaan ilman maalivahtia. Tamperelaisten tämän päivän tehonainen Veera Vilenius kavensi, mutta enempään eivät Classicin rahkeet tällä kertaa riittäneet.

Henri Keräsen ottelukuvat.

Naisten Suomen Cupin loppuottelu, Lahti
Classic – TPS 2-3 (1-1,0-1,1-1)
1. erä: 6.27 Veera Vilenius (Alma Laitila) 1-0, 10.33 Laura Rantanen 1-1.

2. erä: 28.27 Seraina Fitzi (Veera Kuosmanen) 1-2.

3. erä: 55.25 Olivia Pietilä (Eerika Koski) 1-3, 56.16 Vilenius (Natalia Pitkäkangas) 2-3 im.