Finnforel Oy

Saimaan Tuore tuo markkinoille helppokäyttöisen kirjolohen fileejauhelihan. Jyrki Sukula: ”Kirjolohen jauheliha on vuoden paras kalajuttu!”

Jaa
Ympäristöystävällisen kalankasvatuksen edelläkävijä Saimaan Tuore tuo markkinoille helposti käytettävän kirjolohen fileejauhelihan. Kuin jauhelihaa, mutta kalasta! Helppokäyttöisen kalajauhelihan voi vain kumota paketista suoraan pannulle, eikä kalaan tarvitse edes koskea käsin.
Saimaan Tuoreen kirjolohen jauheliha  valmistetaan fileiden leikkuupaloista.
Saimaan Tuoreen kirjolohen jauheliha valmistetaan fileiden leikkuupaloista.

”Me Saimaan Tuoreella haluamme edistää kotimaisen kalan kulutusta tekemällä se mahdollisimman helpoksi. Jauheliha on mahtava uutinen jokaiselle, joka haluaa vain parasta sydämelleen ja aivoilleen. Varsinaista järkiruokaa”, sanoo kokki Jyrki Sukula, joka on ollut Saimaan Tuoreen kehitystyössä mukana alusta asti.

Kesällä julkaistut uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset kannustavat käyttämään kalaa 300–450 grammaa viikossa. Tästä vähintään 200 grammaa tulisi olla rasvaista kalaa. Saimaan Tuoreen uutuuden avulla suositukseen on helpompi päästä. 

Kirjolohen fileejauheliha sopii sinne minne perinteinen jauheliha: tomaattisiin pastakastikkeisiin, tacojen täytteeksi, paistetun riisin kanssa, laatikkoruokiin, pulliin ja pihveihin. Kalajauheliha valmistuu arjen kiireissä äkkiä, sillä sitä paistetaan muutama minuutti. Tämä kala maistuu myös ruotoja pelkääville lapsille, sillä niitä fileejauhelihassa ei ole.

”Haluamme löytää ihan uusia kuluttajia kalalle. Kirjolohen fileejauheliha on vastaus heille, jotka pitävät kalaa vaikeana raaka-aineena. Oma lapseni totesi ensimmäisen kerran maistettuaan, että tämähän on ihan kuin tavallista jauhelihaa”, nauraa Saimaan Tuoreen markkinointipäällikkö Antti Hannuniemi

Saimaan Tuoreen kirjolohi käytetään päästä pyrstöön

Saimaan Tuore haluaa palauttaa kotimaisen kalan suomalaisten lautasille. Peräti 80 prosenttia Suomessa kulutetusta kalasta tulee ulkomailta, pääasiassa Norjasta, vaikka Suomella olisi täydet mahdollisuudet olla kalaomavarainen.

Saimaan Tuoreen kirjolohet kasvavat Varkaudessa kiertovesialtaissa. Menetelmällä on vain vähän vaikutusta ympäristöön, sillä uutta vettä tarvitaan ainoastaan noin prosentti. Veden suodatuksella ja tarkalla lämpötilan säätämisellä taataan kaloille parhaat kasvuolosuhteet vuoden ympäri. Se myös pitää kalan hinnan, laadun ja saatavuuden tasaisena.

Kirjolohet hyödynnetään päästä pyrstöön, eikä hävikkiä tule. Fileistä jääneistä leikkuupaloista tehdään jauhelihaa. Ruodoista irrotetaan kalaa pihveihin ja pyöryköihin, päistä ja pyrstöistä keitetään lientä. Saimaan Tuoreen kalat ovat saaneet vastuullisesta kasvatuksesta kertovan kansainvälisen ASC-merkin.

Nappaa tästä Saimaa-tacojen helppo resepti 

Saimaa-tacot ovat saaneet inspiraationsa helsinkiläisen Lie Mi -ravintolan kuuluisista Shanghai-tacoista, mutta pääraaka-aine onkin varkautelainen kirjolohen jauheliha. Nämä tacot saat pöytään alle puolessa tunnissa.

Saimaa-tacot

Neljälle
20 min

3 valkosipulinkynttä
1 tl limetin kuorta hienoksi raastettuna
1–2 kevätsipulin vartta (koosta riippuen)
1 rku tuoretta korianteria
2 tl rypsiöljyä
1 pkt (280 g) kirjolohen fileejauhelihaa (Saimaan Tuore)
1/2 limetin mehu (purista loppu valmiiden tacojen päälle)
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa

Tarjoiluun
8 tortillalettua (medium)
2 punaista chiliä
1 limetti
Hoisin-kastiketta
Majoneesia
Salaattisekoitusta
Seesaminsiemeniä
Paahdettua sipulirouhetta

Ohje

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
Pese ja kuivaa limetti. Raasta limetin kuori hienoksi raasteeksi.
Hienonna kevätsipuli ja korianteri.

Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää valkosipuli ja limetinkuori ja paista hetki miedolla lämmöllä sekoitellen. Nosta lämpöä ja lisää kirjolohen jauheliha pannulle. Hakkaa lastalla pienemmiksi paloiksi. Paista noin 5 minuuttia sekoitellen, kunnes kala on kypsä. Lisää limettimehu, sokeri ja suola. Paista vielä hetki. Ota pannu liedeltä. Lisää kevätsipuli ja korianteri (säästä halutessasi osa korianterista tacojen päälle koristeeksi).
Lämmitä tortillaletut uunissa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Viipaloi chili. Leikkaa limetti lohkoiksi.

Levitä letun päälle lusikalliset hoisin-kastiketta ja majoneesia. Lisää sitten kirjolohta, salaattisekoitusta, chiliä, seesaminsiemeniä ja paahdettua sipulirouhetta. Viimeistele Saimaa-tacot puristamalla päälle lopuksi limettiä.

Resepti löytyy myös Saimaan Tuoreen sivuilta:

https://saimaantuore.fi/reseptit/saimaa-tacot/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Saimaan Tuoreen kirjolohen jauheliha  valmistetaan fileiden leikkuupaloista.
Saimaan Tuoreen kirjolohen jauheliha valmistetaan fileiden leikkuupaloista.
Lataa
Saimaan Tuoreen Facebook-sivuilla on parhaillaan kilpailu, jossa voi voittaa Jyrki Sukulan kokkaamaan yhdeksi illaksi kotiin.
Saimaan Tuoreen Facebook-sivuilla on parhaillaan kilpailu, jossa voi voittaa Jyrki Sukulan kokkaamaan yhdeksi illaksi kotiin.
Lataa
Saimaa-tacot ovat saaneet inspiraationsa helsinkiläisen Lie Mi -ravintolan kuuluisista Shanghai-tacoista, mutta pääraaka-aine onkin varkautelainen kirjolohen jauheliha.
Saimaa-tacot ovat saaneet inspiraationsa helsinkiläisen Lie Mi -ravintolan kuuluisista Shanghai-tacoista, mutta pääraaka-aine onkin varkautelainen kirjolohen jauheliha.
Lataa
Kirjolohen jauheliha sopii kaikkiin samoihin resepteihin kuin perinteinen jauheliha: tomaattisiin pastakastikkeisiin, tacojen täytteeksi, paistetun riisin kanssa, laatikkoruokiin, pulliin ja pihveihin.
Kirjolohen jauheliha sopii kaikkiin samoihin resepteihin kuin perinteinen jauheliha: tomaattisiin pastakastikkeisiin, tacojen täytteeksi, paistetun riisin kanssa, laatikkoruokiin, pulliin ja pihveihin.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finnforel Oy
Satakunnankatu 10
78300 Varkaus

https://www.finnforel.com/

Saimaan Tuore on Finnforel Oyn tuotemerkki. Finnforel on ainoa suomalainen kalankasvatusyritys, jolla on hallussaan koko kirjolohen kasvatusketju mädistä valmiisiin tuotteisiin. Tulevaisuudessa Finnforel tuottaa itse myös kirjolohien käyttämän ruoan. Saimaan Tuoreen tuotantokapasiteetti kasvaa tänä vuonna 2,8 miljoonaan kiloon. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnforel Oy

Finnforel får ASC-certifiering för ansvarsfull odling av regnbågslax14.12.2022 14:03:48 EET | Tiedote

Finnforel Oy, kända för miljövänlig och hållbar odling av fisk genom recirkulerande vattenbruk, har tilldelats certifiering från ASC (Aquaculture Stewardship Council) för ansvarsfull fiskodling. ASC-certifieringen är en globalt erkänd garant för att fiskodlingen följer strikta kriterier för miljö och socialt ansvar. När konsumenter köper ASC-certifierad fisk kan de vara säkra på att de gör ett ansvarsfullt val.

Finnforel’s rainbow trout receives ASC certificate for responsible aquaculture14.12.2022 14:03:48 EET | Press release

Finnforel Oy, a company known for its ecologically friendly and sustainable fish farming that uses recirculating aquaculture systems, has been granted an ASC (Aquaculture Stewardship Council) certificate for responsible aquaculture. ASC is a globally recognised certificate demonstrating that a company’s aquaculture operations adhere to strict environmental and social sustainability criteria. For consumers, buying ASC-certified fish is a convenient way to make sustainable choices.

Finnforelin kirjolohelle vastuullisen kalankasvatuksen ASC-sertifikaatti14.12.2022 10:35:34 EET | Tiedote

Varkautelainen kiertovesimenetelmällä kalaa kasvattava, ekologisen ja vastuullisen kalankasvatuksen yritys Finnforel Oy, on saanut vastuullisesta kalankasvatuksesta kertovan ASC (Aquaculture Stewardship Council) -sertifikaatin. ASC-sertifikaatti on maailmanlaajuisesti tunnettu tae siitä, että kalankasvatus noudattaa tiukkoja ympäristö- ja sosiaalisen vastuun kriteerejä. Ostaessaan ASC-sertifioitua kalaa kuluttaja voi luottaa siihen, että tekee vastuullisen valinnan. Finnforel myy kirjolohta Saimaan Tuore -tuotemerkillä, jota saa yli tuhannesta ruokakaupasta ympäri Suomen.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye