Naisten ADHD jää usein tunnistamatta – uutuuskirja auttaa tasapainottamaan kuhisevaa mieltä

Jaa

Psykofyysinen fysioterapeutti Karita Palomäki kuvaa tietokirjassaan Kuhiseva mieli – nainen ja ADHD (Bazar Kustannus), millaisia piilossa olevia haasteita on ADHD-tyyppisesti oireilevilla naisilla, ja antaa välineitä piirteiden tasapainottamiseen sekä oman neuroerityisyyden hyväksymiseen. 

Tyttöjen ja naisten ADHD:ta ei tunnisteta yhtä hyvin kuin poikien. Monet peittelevät erilaisuuttaan, ja elämää leimaavat monenlaiset sisäiset ja ulkoiset kaaokset, olipa piirteiden syynä sitten ADHD tai kenties ADT eli aikuisiässä syntynyt keskittymishäiriö.

Uutuuskirja Kuhiseva mieli – nainen ja ADHD selittää, miten hermosto synnynnäisesti toimii ADHD-piirteisillä, miten nämä piirteet näkyvät nimenomaan naisilla, ja miten ADHD ilmenee elämän eri osa-alueilla. Kirjaa tarjoaa konkreettisia keinoja, joilla omaan toimintaansa voi vaikuttaa muun muassa kehollisten harjoitusten avulla. 

Hermoston vireystilojen säätelyyn perehtynyt psykofyysinen fysioterapeutti Karita Palomäki sai itse ADHD-/ADD-diagnoosin viisikymppisenä, ja hänen myötätuntoinen otteensa rohkaisee olemaan itselleen armollinen, ymmärtämään kuhisevaa mieltään ja hyväksymään piirteensä. Kirjan eri ikäisiltä naisilta kerätyt kokemustarinat ja valaisevat esimerkit johdattavat kulkemaan kohti tasapainoisempaa elämää.

Kirja sopii erityisesti ADHD-piirteitä omaaville tai jo diagnoosin saaneille naisille, mutta auttaa myös heidän läheisiään ymmärtämään paremmin, mistä ADHD:ssa on kyse. Lisäksi kirjasta on hyötyä ADHD-ihmisiä kohtaaville eri alojen ammattilaisille. ”Toivon kirjan herättävän syviä pohdintoja sekä keskinäistä, kunnioittavaa keskustelua, jonka kautta voi syntyä uutta, entistä kattavampaa ymmärrystä ADHD:sta ja sen kanssa elämisestä”, Karita Palomäki summaa.

Karita Palomäki (s. 1970) on Tuusulassa asuva psykofyysinen fysioterapeutti, keho-orientoitunut työnohjaaja sekä psykofyysisen kivunhoidon ja traumainformoidun työotteen kouluttaja. Hänen aiempia kirjojaan ovat muun muassa Elämää voi aina parantaa sekä Kehon viisaat viestit, jonka hän kirjoitti yhdessä Juha Siiran kanssa.

Kuhiseva mieli – nainen ja ADHD kuuluu Hidasta elämää -kirjaperheeseen, ja on saatavana painettuna, e- ja äänikirjana.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kirjan kansikuva
Kirjan kansikuva
Lataa
Karita Palomäki (kuva: Sampo Korhonen)
Karita Palomäki (kuva: Sampo Korhonen)
Lataa

Bazar ­– Parasta lukemista Bazar Kustannus on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 90 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Bazarin syksyn 2024 uutuuskirjojen luettelo on nyt julkaistu9.4.2024 09:10:00 EEST | Tiedote

Syksyn kirjatapauksia ovat israelilaisen historioitsijan Yuval Noah Hararin uusi tietokirja Nexus – Tietoverkkojen lyhyt historia, Lucinda Rileyn romaani Vangittu kauneus, joka ilmestyy hänen poikansa Harry Whittakerin uudelleenkirjoittamana ja Vaeltaja-agenttijännärillään bestsellerkirjailijaksi ponnahtaneen Terry Hayesin kauan odotettu uutuustrilleri Kulkusirkka. Syksyllä ilmestyvät myös Christian Rönnbackan huippusuositun Hautalehto-sarjan 12. osa Rafael ja 25-vuotisjuhlapainos Juha Vuorisen kulttiklassikosta Juoppohullun päiväkirja. Bazarin syksy sisältää lisäksi laajan kattauksen jännitystä, hyvän mielen romaaneja, tietokirjallisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia Hidasta elämää -sarjan kirjoja. Syksyn 2024 julkaisuluettelo kattaa heinä–joulukuussa ilmestyvät uutuuskirjat ja pokkarit.

Kale Puontille Vuoden johtolanka -palkinto ja Rebekka Härköselle Vuoden esikoisdekkari -kunniakirja6.2.2024 15:00:00 EET | Tiedote

Kale Puontin suositun Pasilan Myrkky -dekkarisarjan viides osa, Fadi (Bazar 2023), on voittanut Vuoden johtolanka -palkinnon, joka jaetaan aina edellisen vuoden parhaalle kotimaiselle jännityskirjalle. Rebekka Härkösen Prinsessamekko (Bazar 2023) on valittu viime vuoden parhaaksi esikoisdekkariksi ja palkittu Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla. Suomen dekkariseura jakoi maamme merkittävimmät jännityskirjallisuuden palkinnot tänään 6.2. Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa.

Bazarin kevään 2024 uutuuskirjojen luettelo on julkaistu6.11.2023 09:19:00 EET | Tiedote

Ensi keväänä Bazar Kustannus julkaisee runsaan kattauksen kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjallisuutta. Kevään uutuuksiin kuuluu muun muassa kaksi suomalaisista naistaitelijoista kertovaa elämäkertaromaania, kulttimaineeseen nousseen japanilaisen Toshikazu Kawaguchin kirjasarjan aloitusosa sekä yhteensä kymmenen kotimaista ja suomennettua hyvän mielen romaania. Tietokirjoissa tutustutaan saksalaiseen jalkapalloon, saadaan vinkkejä varttuneen kehon ja mielen hoitamiseen ja perehdytään rikostutkinnan menetelmiin. Tietokirjallisuuden valikoimaa täydentävät Hidasta elämää -kirjasarjan kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevat uutuudet. Bazarin kevään 2024 julkaisuluettelo kattaa tammi–kesäkuussa ilmestyvät uutuuskirjat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye