Espoon kaupunki - Esbo stad

Fisuhaaste 2024 tuo uudet kalaruoat koululaisten testiin Espoossa

Jaa

Espoo Catering ja Lagerblad Foods järjestävät Fisuhaaste 2024 -teemapäivän, jossa etsitään uusia, maistuvia kalaruokia koulujen ruokalistoille keräämällä suoraa palautetta oppilailta.

Piirretty vihreä kirjolohi ja valkoinen teksti "Fisuhaaste 2024" tummansinisellä pohjalla.

Fisuhaaste valtaa Espoon Karhusuon koulun perjantaina 26.1.2024. Karhusuon oppilaiden arvioitavina on kirjolohi-perunasosevuokaa, kirjolohilasagnettea ja kukkakaalicurrya. Espoo Catering ja Lagerblad Foods toteuttavat tapahtuman yhteistyössä koulun, oppilaiden ja keittiön ammattilaisten kanssa.

Haaste antaa oppilaille itselleen mahdollisuuden arvioida ja vaikuttaa kouluruokalistoihin. Kaikki Karhusuon koululaiset saavat äänestää suosikkinsa päivän ruoista. Tämän lisäksi 10–15 oppilaasta koostuva makuraati arvioi perusteellisesti ruokien maun, ulkonäön ja rakenteen. Espoo Cateringin väki on paikalla keskustelemassa raadin kanssa ja ottamassa palautteen vastaan.

Karhusuon koulu on yhtenäiskoulu, jossa on oppilaita esikoululaisista yläkoululaisiin. Tämä tekee Fisuhaasteesta oivan tilaisuuden saada kattavaa tietoa siitä, mitä mieltä eri ikäiset lapset ja nuoret ovat tarjotuista ruoista. Palautteiden pohjalta Espoo Catering kehittää reseptejä tai jos palaute on loistavaa, tuo ruoat listoille sellaisinaan.

Valtion ravitsemusneuvottelukunta suosittelee syömään kalaa ainakin kaksi kertaa viikossa. Kalaruoalla on tutkitusti lukuisia terveyshyötyjä, joten on tärkeää löytää koulujen ruokalistoille uusia, oppilaille maistuvia kalaruokia. Fisuhaaste pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen.

Fisuhaaste-teemapäivä järjestettiin viimeksi vuonna 2022, minkä pohjalta koulujen ruokalistoille lisättiin lime-inkiväärikala ja Välimeren uunikala. Fisuhaaste tuo uudet maut koululounaille!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Espoo Catering tarjoaa laadukkaita ja maukkaita ateriapalveluita Espoon kouluissa, päiväkodeissa, lounasravintoloissa, seniori- ja hoivapalveluissa. Valmistamme päivittäin n. 80 000 ateriaa ympäri Espoota. Edustuspalvelumme vastaa Espoon kaupungin kokous- ja vierastarjoiluista.

Lagerblad Foods sai alkunsa kahden keittiömestarin unelmasta Helsingin Tukkutorilla vuonna 1998. Perinteitä vaalien ja raaka-aineita kunnioittaen olemme valmistaneet jo yli 20 vuotta suussa sulavaa ruokaa hotellien ja ravintoloiden vaativiin tarpeisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye