Taideyliopisto

Sibafest – Sibelius-Akatemian avoimet ovet Musiikkitalossa 26.–27.1.2024

Jaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian päätapahtuma Sibafest valtaa Musiikkitalon 26.–27.1.2024. Sibafest on lähtölaukaisu vuoteen, joka tarjoaa lähes tuhat konserttia. Konserttien lisäksi festivaali avaa ovet Musiikkitalon backstagelle, harjoituksiin ja työpajoihin. Festivaalin pääosassa ovat Sibelius-Akatemian opiskelijat, opettajat sekä yleisö – yhdessä ja erikseen.

Sibafest – Sibelius-Akatemian avoimet ovet Musiikkitalossa 26.–27.1.2024
Sibafest – Sibelius-Akatemian avoimet ovet Musiikkitalossa 26.–27.1.2024

Yleisö pääsee osallistumaan muun muassa Figaron häät -oopperan harjoituksiin, brasilialaisten rytmien soittopajaan, kokeilemaan urkujen soittoa, tanssimaan teknokeikalle, kurkistamaan sinfoniaorkesterin kulisseihin sekä osallistumaan paneelikeskusteluihin. Festivaalin genreskaala on laaja, viikonloppuna kuullaan kaikkea vanhan musiikin ja teknon väliltä.

”Sibafestilla yleisö on tervetullut kokeilemaan jotain itselleen uutta – vaikkapa improvisoimaan oopperaa, kokeilemaan vanhan musiikin groundia tai osallistumaan laulunkirjoittamisen työpajaan. Rohkeimmat voivat ilmoittautua mukaan suureen sivusoitinorkesteriin, jossa kukaan ei saa soittaa parhaiten osaamaansa soitinta”, kertoo Sibafestin taiteellinen johtaja Merzi Rajala.  

Harvinainen mahdollisuus kurkistaa musiikinopiskelun taustoihin

Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät ja opiskelevat maailmanluokan tiloissa Musiikkitalolla. Yleisö pääsee ensimmäistä kertaa osallistumaan näin laajasti konsertteja edeltäviin harjoituksiin ja työpajoihin opiskelijoiden kanssa.

Festivaalin kymmenet konsertit, harjoitukset, työpajat ja keskustelut ovat yleisölle maksuttomia. Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konsertti on festivaalin ainoa maksullinen tilaisuus.

Sinfoniaorkesteri esiintyy Sakari Oramon johtamana Musiikkitalon konserttisalissa 27.1.2024. Ylösnousemuksia-konsertissa kuullaan Messiaenin, Beethovenin ja Bartókin teoksia. Solisteina esiintyvät Sibelius-Akatemian opiskelijat viulisti Iidamari Ahonen, sellisti Artturi Aalto ja pianisti Tsotne Sidamonidze. Ennen konserttia orkesteri avaa ovensa backstagelle. Orkesteritoimintaa esittelevät opiskelijat, tuottajat ja kapellimestari Sakari Oramo.

Kymmenettä kertaa järjestettävä Sibafest on Sibelius-Akatemian joka toinen vuosi järjestettävä päätapahtuma, joka esittelee akatemian kansainvälisesti korkeatasoista konserttitoimintaa. Esiintyminen on tärkeä osa Sibelius-Akatemian opintoja, ja festivaali antaa näkymän musiikinopintojen monialaisuuteen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Sibafestin taiteellinen johtaja Merzi Rajala
Sibafestin taiteellinen johtaja Merzi Rajala
Lataa
Kapellimestari Sakari Oramo johtaa Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin Ylösnousemuksia-konsertin Sibafestilla 27.1.2024.
Kapellimestari Sakari Oramo johtaa Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin Ylösnousemuksia-konsertin Sibafestilla 27.1.2024.
Lataa
Sibafest järjestetään Helsingin Musiikkitalossa 26.–27.1.2024.
Sibafest järjestetään Helsingin Musiikkitalossa 26.–27.1.2024.
Lataa

Linkit

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye