Diakonissalaitos

Kolmivuotinen Sense of Belonging -yhteishanke tukee sateenkaarinuorten hyvinvointia ja työllistymistä

Jaa

THL:n Kouluterveyskyselyn (2021) mukaan sateenkaarinuoret voivat keskimääräistä huonommin kuin muut nuoret. Pahoinvointi voi myös johtaa syrjäytymiseen työelämästä. Diakonissalaitoksen Vamoksen, Setan Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksen (SMOK) ja Helsinki Pride -yhteisön Sense of Belonging -hanke tarttuu tähän ongelmaan.

RDNE Stock project / Pexels

Sense of Belonging -hanke edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien 16-29-vuotiaiden nuorten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta vahvistamalla nuorten omia voimavaroja ja tukemalla työelämää sekä toisen asteen oppilaitoksia monimuotoisuutta paremmin huomioiviksi. Hanke haluaa lisätä nuorten hyvinvointia kokonaisuudessaan, johon myös kannattelevat perhesuhteet kuuluvat.

Tiedetään, että yksi työelämästä syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle noin miljoona euroa. Parantamalla sateenkaarinuorten asemaa ja hyvinvointia työelämässä, voidaan yhteiskuntaan vaikuttaa laajemmin, muun muassa työllisyysastetta nostaen. THL:n Kouluterveyskyselyn (2023) mukaan yläkoulussa ja toisella asteella sukupuolivähemmistöihin kuuluvia kyselyyn vastanneita oli 5 % ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia 15 %, joten hankkeen tuloksilla on merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus.

Sense of Belonging -hanke tuo esille sateenkaarinuorten äänen, lisää nuorten vaikuttamismahdollisuuksia, sekä vaikuttaa yhteiskunnan syrjiviin rakenteisiin ja toimintatapoihin. Hankkeessa kehitetään yhteistyössä nuorten kanssa toimintamuotoja, jotka tukevat heidän hyvinvointiaan, toimintakykyään ja osallisuuttaan, erityisesti työelämässä ja oppilaitoksissa.

Hanketta toteutetaan pääkaupunkiseudulla vuosina 2023–2026. Diakonissalaitoksen Vamos vastaa yksilö- ja ryhmävalmennusten toteuttamisesta sateenkaarinuorille. Ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö Setan ylläpitämä Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus (SMOK) kehittää ja tuottaa vertaistuellista toimintaa sukupuolivähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten läheisille. Helsinki Pride -yhteisö mallintaa koulutuksellista materiaalia nuorten parissa työskenteleville ammattilaisille ja nuoria työllistäville työnantajille.

“Vamoksen valmennuksessa nuorella on lupa olla oma itsensä. Hänellä on mahdollisuus turvallisessa ympäristössä vahvistaa itseluottamusta ja oman identiteettinsä näkemistä arvokkaana voimavarana”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Karoliina Sipilä Diakonissalaitoksen Vamoksesta.

SMOKin vastuualueella on sukupuoltaan pohtivien ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien läheisille suunnattujen palveluiden kehittäminen. Keväällä käynnistyy uutta vertaistoimintaa Helsingissä ja verkossa.

“Kun nuoren taustalla on läheisten tuki, on hänellä resursseja haaveilla valoisasta ja onnellisesta tulevaisuudesta”, perhetyön suunnittelija Sari Hälinen painottaa.

Samanaikaisesti hankkeessa lisätään nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten sekä työnantajien tietoa ja osaamista, jotta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten tarpeet osattaisiin paremmin huomioida.

"Hankkeessa tuetaan toisen asteen oppilaitoksia esimerkiksi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslainsäädännön toteuttamisessa ja yrityksiä muun muassa EU:n yritysvastuudirektiivin toimeenpanossa. Painopiste molemmissa on konkreettisissa toimenpiteissä”, tarkentaa Helsinki Pride -yhteisön koulutussuunnittelija Touko Niinimäki.

Hankkeen tuloksia arvioidaan reaaliaikaisesti, kun sateenkaarinuoret kertovat omista kokemuksistaan yhteistyöyrityksissä järjestettävistä työkokeiluista. Hankkeen aikana kerätty tieto ja hyväksi todetut käytännöt tulevat myös julkisesti jakoon hankkeen päättyessä elokuussa 2026.

Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Karoliina Sipilä, projektipäällikkö, Diakonissalaitoksen Vamos, karoliina.sipila@hdl.fi, +358 50 578 1308

Sari Hälinen, perhetyön suunnittelija, Setan Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus, sari.halinen@seta.fi, +358 50 369 9307

Touko Niinimäki, koulutussuunnittelija, Helsinki Pride -yhteisö, touko@pride.fi, +358 44 759 8318

Median yhteydenotot myös: viestintäpäällikkö Jenni Sarolahti, Diakonissalaitos

Kuvat

Koulutussuunnittelija Touko Niinimäki, Sense of Belonging, Helsinki Pride -yhteisö
Koulutussuunnittelija Touko Niinimäki, Sense of Belonging, Helsinki Pride -yhteisö
Lataa
Perhetyön suunnittelija Sari Hälinen, Sense of Belonging, SMOK
Perhetyön suunnittelija Sari Hälinen, Sense of Belonging, SMOK
Lataa
Projektipäällikkö Karoliina Sipilä, Sense of Belonging, Diakonissalaitoksen Vamos
Projektipäällikkö Karoliina Sipilä, Sense of Belonging, Diakonissalaitoksen Vamos
Lataa
Valmentaja Aurora Tikka, Sense of Belonging, Diakonissalaitoksen Vamos
Valmentaja Aurora Tikka, Sense of Belonging, Diakonissalaitoksen Vamos
Lataa
Valmentaja Santtu Niemi, Sense of Belonging, Diakonissalaitoksen Vamos
Valmentaja Santtu Niemi, Sense of Belonging, Diakonissalaitoksen Vamos
Lataa
Kokemusasiantuntija Osma Aarnos, Sense of Belonging, Diakonissalaitoksen Vamos
Kokemusasiantuntija Osma Aarnos, Sense of Belonging, Diakonissalaitoksen Vamos
Lataa

Linkit

Diakonissalaitos tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiön yleishyödyllisen toiminnan avulla tuetaan kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia. Säätiön omistama yhteiskunnallinen yritys Rinnekodit tarjoaa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Lisäksi Diakonissalaitos on mukana koulutustoiminnassa. Yhdessä säätiökonsernin eri toimialat rakentavat oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa.  Diakonissalaitos on vastuullinen työpaikka 3 200 ammattilaiselle, jotka tekevät työtä sydän mukana. Kaiken toiminnan keskiössä on ihminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Mediainfo 25.4.2024 klo 9: Maahanmuuttopolitiikka tiukentuu – mitä hallituksen esitykset tarkoittavat?19.4.2024 12:57:53 EEST | Kutsu

Hallitus kiristää merkittävästi turvapaikkapolitiikkaa ja maahantulijoiden asemaa. Esityksiä on käsittelyssä juuri nyt paljon, aikataulu on tiukka ja muutosten vaikutuksia on arvioitu ohuelti. Diakonissalaitos on kiristyksistä äärimmäisen huolissaan, ja siksi olemme pyrkineet tekemään esityksistä kokonaisanalyysin ja parhaimmillaan 5 vuoden päähän yltävät taloudelliset laskelmat. Kutsumme mediaa kuulemaan analyysin tuloksista tarkemmin torstaina 25.4. klo 9-10.

CoImpact rakentaa parempaa huomista yhdessä - ensimmäiset kumppanit Helsingin kaupunki ja S-Pankki15.3.2024 13:00:00 EET | Tiedote

Diakonissalaitoksen ja Gesund Partnersin yhdessä fasilitoima, vaikuttavia tekoja ja yhteiskunnallista muutosta vauhdittava alusta CoImpact on nyt virallisesti käynnistetty. Mukaan on lähtenyt jo kaksi edelläkävijäorganisaatiota: Helsingin kaupunki ja S-Pankki. CoImpactissa uskotaan, että vain yhdessä voimme kohdata ja ratkaista yhteiskuntamme suurimmat haasteet, kuten esimerkiksi nuorten syrjäytymisen ja mielenterveyskriisin.

Kivikon K-kauppiaat Maaret ja Tomi Pilkevaara saivat Auroran päivän kumppanipalkinnon: ”Suuri yllätys – ja todella suuri ilo!"8.3.2024 13:01:00 EET | Artikkeli

Kun Maaret ja Tomi Pilkevaaran kaupan naapurustoon perustettiin Rinnekodit Silta -asumisyksikkö, he päättivät tutustua Asunto ensin -periaatteella toimivaan yksikköön ja sen asukkaisiin ennakkoluulottomasti. Tästä alkoi molemmille osapuolille paljon iloa tuottanut yhteistyö, josta Pilkevaarat saivat Auroran päivän kumppanipalkinnon.

K-market Kivikon kauppiaspariskunnalle Aurora-kumppanipalkinto arjen ihmisarvotyöstä asunnottomien parissa8.3.2024 13:00:00 EET | Tiedote

Diakonissalaitos on tänään luovuttanut Aurora-kumppanipalkinnon helsinkiläisen K-market Kivikon kauppiaille Maaret ja Tomi Pilkevaaralle. Kauppiaspariskunnan ennakkoluuloton ja tiivis yhteistyö naapurustoon reilu vuosi sitten avatun entisten asunnottomien Rinnekodit Silta -yksikön kanssa on esimerkki arjen ihmisarvotyöstä ja ihmisten kohtaamisen tärkeydestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye