Tammi

Siri Kolusta kotikirjailija Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden osastolle

Jaa

Tammi vahvistaa lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantamista uudenlaisella yhteistyöllä: lasten- ja nuortenkirjatiimiin liittyy kotikirjailija vuoden 2025 alusta. Kotikirjailija on määräaikaisen kautensa aikana luomassa tarinamaailmoja Tammen toimituksen kanssa, antamassa ja organisoimassa koulutusta talon kirjailijoille, luomassa yhteiskunnallisia suhteita ja vahvistamassa lasten- ja nuortenkirjallisuuden asemaa ja näkyvyyttä.

Siri Kolu aloittaa kotikirjailijana Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden osastolla.
Siri Kolu aloittaa kotikirjailijana Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden osastolla. Kuva: Marko Kokko

Tammen historian ensimmäinen kotikirjailija Siri Kolu on monipuolinen, Finlandia-palkittu kirjailija, kouluttaja sekä esitysdramaturgi. Laajan tuotantonsa lisäksi hänet tunnetaan hyvin kirjoittamisen opettajana ja kirjailijakollegojen mentorina. Hän on tunnettu ja arvostettu ammattilainen, jolla on kokemusta erilaisista kirjallisuuden alan tehtävistä ja taidepolitiikasta. Kolu on toiminut muun muassa Vantaan sanataidekoulun rehtorina, Lukuintokummina, Valtion Kirjallisuustoimikunnan puheenjohtajana, Kirjailija- ja kääntäjäapurahalautakunnan puheenjohtajana sekä tapahtumadramaturgina Turun kirjamessujen johtotroikassa.

”Uskomme Tammessa vahvasti kirja-alan tulevaisuuteen ja haluamme olla kehittämässä sitä uutta kohti: moni asia maailmassa ja yhteiskunnassa on nopeassa muutoksessa ja kustantamon pitää olla aktiivinen ja rohkea niiden muutosten edessä. Meille on tärkeää pystyä palvelemaan tekijöitämme entistä monipuolisemmin, hakea liiketoimintaa uusilla tavoilla ja lisätä vuoropuhelua ja ymmärrystä puolin ja toisin. Olen tämän poikkeuksellisen kotikirjailija-konseptin kokeilusta valtavan innoissani – ja erityisesti siksi, että pääsemme työskentelemään yhteistyössä lahjakkaan, idearikkaan ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden kentällä tunnetun ja laajasti arvostetun tekijän, Siri Kolun kanssa”, iloitsee Tammen lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja Saara Tiuraniemi.

”En malta odottaa, että pääsen aloittamaan työt Tammen väen ja tekijöiden kanssa. Kotikirjailijan tehtävä on merkittävä pelinavaus kirjallisuuden kentässä juuri tässä ajassa: se on uskoa tarinan voimaan ja kirjaan. Tuntuu kihelmöivältä saada lähteä tekemään kehitystyötä, mistä hyötyvät suomalaiset lasten- ja nuortenkirjailijat ja kaikki lukijat”, kertoo Siri Kolu.

Kotikirjailijuuden myötä Siri Kolu siirtyy jatkamaan myös omaa kirjailijantyötään Tammessa. Hänen YA-romaaninsa Hohtavat ilmestyy 9.9.2024. Hohtavat on hätkähdyttävä nuorten aikuisten romaani ihmisistä, joista osa saa ilmoituksen maailmanlopusta. Voiko kohtalonsa vielä valita?

Lisätietoja:

Kustantaja
Saara Tiuraniemi
saara.tiuraniemi@tammi.fi
+358 400 873 335

Avainsanat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Hanna Brotheruksen uutuusteos Äitini, tyttäreni käsittelee elämän haurainta ja vahvinta suhdetta9.4.2024 14:47:53 EEST | Tiedote

Kahden rakastetun romaanin jälkeen Hanna Brotherus julkaisee kauniin haastatteluteoksen, joka sisältää ainutlaatuisia tarinoita äidin ja tyttären suhteesta. Hän kutsui erilaisia äitejä ja tyttäriä keskusteluihin löytääkseen uusia näkökulmia ja peilatakseen omia ajatuksiaan. Tiistaina 23.4. ilmestyvässä teoksessa Äitini, tyttäreni (Tammi) kokemuksiaan avaavat esimerkiksi Katja Ståhl, Eva Wahlström, Minna Tervamäki ja Aira Samulin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye