Mielenterveyden keskusliitto

Valoa-vertaischatin aukioloajat pidentyvät

Jaa

Mielenterveyden keskusliiton Valoa-vertaischatin kautta on mahdollista saada vertaistukea jatkossa sekä keskiviikkoisin että torstaisin kaksi tuntia illassa. Muutoksen mahdollistavat sitoutuneet vapaaehtoiset.

Mielenterveyden keskusliiton arki-iltaisen vertaistuen mahdollisuus laajenee helmikuusta alkaen, kun tiistaisin järjestettävien ryhmächatien lisäksi kahdenkeskinen Valoa-vertaischat on auki keskiviikkoisin ja torstaisin kello 18–20. Aiemmin Valoa-vertaischat on ollut auki kahdesti viikossa tunnin ajan. Vertaischateilla tavoitettiin vuonna 2023 lähes 400 ihmistä.

Aukioloaikojen pidennyksen mahdollistavat liiton motivoituneet ja sitoutuneet vapaaehtoiset, jotka haluavat auttaa muita ihmisiä omilla kokemuksillaan. Vapaaehtoistyön yhteisöä on kasvatettu ja kehitetty liitossa syksystä 2021.

− Vapaaehtoisten fiiliksistä kertoo parhaiten se, että vertaistehtävät Valoa-chatissa ovat niin pidettyjä. Joka vuorossa toimii eri-ikäisiä, eri kokemuksin varustettuja ihmisiä eri puolilta Suomea, joiden välille on syntynyt syvä yhteys, kertoo Mielenterveyden keskusliiton vapaaehtoistyön koordinaattori Milla Ristolainen.

Vertaisten kanssa moni pohtii omien voimavarojen ja oman hyvinvoinnin ylläpitoa tai voimattomuuteen ja jaksamattomuuteen liittyviä ajatuksia. Mielessä pyöriviä ajatuskehiä voi olla helpompi purkaa saman kokemuksen jakavan ihmisen kanssa.

− Niin vilpitöntä kiitosta ei maailmassa olekaan kuin mitä vertaisemme kohtaamiltaan ihmisiltä parhaimpina iltoina saavat, Ristolainen sanoo.

Mielenterveyden keskusliiton toiminnassa vertaistuki on kaikessa läsnä, niin koulutuksissa, kursseilla kuin tapahtumissakin. Mielenterveysongelmista toipuessa muiden kokemusten kuuleminen voi olla merkittävä apu, joka vie elämässä eteenpäin.

Neuvonnan ammattilaiset tavoittaa helmikuun alusta alkaen seuraavasti:

Neuvontapuhelin 020 391 920
Tiistaista torstaihin klo 10–15

Valoa-chat www.mtkl.fi
Arkisin klo 12–15

Kysy sosiaalietuuksista puhelimitse 040 756 0578
Tiistaisin klo 12–15

Sosiaaliturva-chat www.mtkl.fi
Torstaisin klo 9–12

Kysy oikeus- ja lakiasioista mielenterveyteen liittyen 040 843 2104
Arkisin klo 12–14

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Milla Ristolainen hymyilee leveästi. Hänellä on lyhyet tummat hiukset, musta paita ja limen vihreä neuletakki.
Mielenterveyden keskusliiton vapaaehtoistyön koodinaattori Milla Ristolainen. Kuva: Mika Pollari.
Lataa

Linkit

Mielenterveyden keskusliitto

Mielenterveyden keskusliitto on mielenterveysongelmia itse kokeneiden ihmisten järjestö. Teemme tutkimusta, toimimme edunvalvojina, tarjoamme neuvontaa chatissa ja puhelimitse, järjestämme lukuisia erilaisia maksuttomia ja kaikille avoimia kursseja ja koulutuksia sekä tuemme mielenterveysyhdistyksiä ympäri Suomen. Kaiken ytimessä on vahva kokemuksellinen tieto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mielenterveyden keskusliitto

”Itsemurha on läheisille suuri kriisi” – kynttilät syttyvät itsemurhan tehneiden muistolle 19.11.202315.11.2023 06:47:00 EET | Tiedote

Vuonna 2021 Suomessa tehtiin 747 itsemurhaa, mikä tarkoittaa valtavaa määrää inhimillistä kärsimystä yli 7000 läheiselle. Itsemurhan tehneiden muistoa kunnioitetaan jälleen tulevana sunnuntaina, kun kynttilätapahtuma järjestetään Helsingissä, Lapinlahden Lähteellä. Lisäksi kynttilät syttyvät itsemurhan tehneiden muistolle järjestettävissä tilaisuuksissa yli 35 paikkakunnalla.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye