Commu

375 -vuotias Kristiinankaupunki panostaa yhteisöllisyyteen naapuriapusovelluksen avulla

Jaa

Yhteisöllisyys on ollut avainasemassa Kristiinankaupungissa jo 375 vuoden ajan. Nyt kaupunki tarjoaa asukkailleen uuden tavan yhteishengen rakentamiseen ja vahvistamiseen aloittamalla yhteistyön kotimaisen Commu -sovelluksen kanssa. Commu on naapuriapusovellus, joka tarjoaa innovatiivisen tavan kaupungin asukkaille ja yhdistyksille auttaa toisiaan helposti ja turvallisesti.

Kristiinankaupunki panostaa yhteisöllisyyteen Commu -naapuriapusovelluksen avulla.
Kristiinankaupunki panostaa yhteisöllisyyteen Commu -naapuriapusovelluksen avulla.

"Yhteisöllisyys merkitsee yhdessä olemista, toinen toisen tukemista ja maailman tekemistä vähän paremmaksi yhdessä,” kertoo hyvinvointijohtaja Emilia Mattsson Nortamo. Vuonna 2024 kaupunki juhlii 375 vuotta yhteisöllisyyttä. Kristiinankaupungissa, Cittaslow-kaupunkina, haluamme panostaa hyvään elämään ja lisätä yhteisöllisyyttä kaikille asukkaillemme.”

Commu tarjoaa Kristiinankaupungin kaikille asukkaille tavan pyytää apua ja tarjoutua auttamaan naapurustoissaan. Auttaminen voi olla esimerkiksi juttuseuraa, kimppakyytejä, lumitöitä, lemmikkien hoitoa, ruoka -apua ja hävikkiruoan jakoa, kielikahvilaa ja arjen ongelmien ratkaisua yhdessä. 

“Meistä jokainen tarvitsee joskus auttavaa kättä tai kuulevaa korvaa. Avun pyytäminen on kuitenkin monelle vaikeaa”, kertoo 29 -vuotias Karoliina Kauhanen, joka on yksi Commun perustajista. “Tavoitteemme on madaltaa kynnystä pyytää apua ja myös tarjoutua avuksi. Auttamisen kautta tulee myös tutustuttua naapureihin, mikä vahvistaa yhteisöä entisestään.”

Commu on sovellus, joka ladataan älypuhelimille Google Play -kaupasta tai App Storesta. Latauksen jälkeen luodaan maksuton tili, jonka jälkeen sovelluksessa voi pyytää apua tai tarjoutua auttamaan lähialueensa ihmisiä ja yhdistyksiä. Sovelluksen kautta voi viestiä lähiyhteisön asukkaiden kanssa turvallisesti, eikä esimerkiksi Facebook -profiilia tai puhelinnumeroa tarvitse jakaa. Halutessaan Commussa voi vahvistaa henkilöllisyytensä pankkitunnistautumisella tai Mobiilivarmenteella, mikä vahvistaa asukkaiden keskinäistä luottamusta.

Auttamisen sovellus tuo myös yhdistykset lähemmäksi yhteisöjä

Commu -sovellus ei ainoastaan edistä yksilöiden välistä vuorovaikutusta vaan tarjoaa myös työkalun paikallisille yhteisöille löytää vapaaehtoisia ja tarjota apuaan kaupunkilaisille. Tämä avaa mahdollisuuden rakentaa siltoja kaupungin asukkaiden ja paikallisten yhdistysten välille, tehostaen vapaaehtoistyön tekemistä ja tarjoamista.

Kristiinankaupungin hyvinvointijohtaja kutsuu asukkaat ja kaikki yhteisön jäsenet osallistumaan ja hyödyntämään Commua yhteisöllisyyden edistämisessä ja yhteistyön rakentamisessa.

“Toivomme, että kaikki asukkaat, yhdistykset ja muut toimijat voivat hyötyä uudesta foorumista ja löytää uusia tapoja yhteisöllisyyteen sen kautta, tarjoamalla tai pyytämällä apua. Laitetaan hyvä kiertämään!" Mattsson Nortamo kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Commussa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan. Lataa nyt!
Commussa voi pyytää ja antaa apua lähialueellaan. Lataa nyt!
Lataa
Commun nuoret yrittäjät haluavat edistää yhteisöllisyyttä konkreettisin keinoin rakentamalla Commun. Kuvassa perustajat Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren.
Commun nuoret yrittäjät haluavat edistää yhteisöllisyyttä konkreettisin keinoin rakentamalla Commun. Kuvassa perustajat Sami Ekmark, Karoliina Kauhanen ja Ronnie Nygren.
Lataa

Linkit

Commu on kotimainen auttamisen tori

Commu on kolmen nuoren yrittäjän rakentama mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua. Commussa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset kohtaavat toisensa auttamisen, talkoilun ja vapaaehtoistyön merkeissä. Commuun on jo rekisteröitynyt yli 50,000 käyttäjää ympäri Suomen. Commu tarjoaa yrityksille helpon tavan tehdä vapaaehtoistoimintaa ja osallistaa henkilöstöä hyviin tekoihin, sekä yhdistyksille tavan löytää vapaaehtoisia ja hallinnoida vapaaehtoistoimintaa. Kunnille Commu tarjoaa valmiin naapuriapualustan, jossa asukkaat voivat pyytää ja antaa apua, lisäten yhteisöllisyyttä ja vähentäen yksinäisyyttä. Lataa Commu nyt!

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

“Hyvät teot ovat vastuullisuutta parhaimmillaan” - Pohjolan Voiman tiimit jalkautuivat auttamaan hoivakodissa, siivoustalkoissa ja linnunpönttöjen nikkaroinnissa10.4.2024 08:39:32 EEST | Tiedote

Energiayhtiö Pohjolan Voiman henkilöstö jalkautui auttamaan lähiyhteisöjään Helsingissä. Päivän aikana yli 20 tiimiläistä siivosi Töölönlahden puistoja ja rantareittejä, vietti aikaa ikäihmisten luona Hoivakoti Helenassa sekä nikkaroi linnunpönttöjä. Auttamisen kohteet löytyivät Commu-sovelluksen kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye