Uusi voileipätrendi Suomeen – Vaasan leipoi Sub Sandwichin
Gourmet-tason katuruuan suosio jatkuu vahvana, ja juuri nyt sitä kasvattavat erityisesti ruokaisat voileivät. Hampurilaisten, hodarien ja pizzan vanavedessä kuumaksi ruokatrendiksi noussut sandwich valtaa nyt myös kotikeittiöt, kun Vaasan tuo kauppoihin Vaasan Street Food Sub Sandwichin. Se on ensimmäinen kotimainen tuoreleipä, josta saa loihdittua aidon, ruokaisan sub-herkun kotikeittiössä, omalla tyylillä.
![Vaasanin brändilähettiläs Robin Packalen pääsi mukaan uuden hittileivän suunnitteluun. Robin hehkuttaa leivän uudenlaista käyttöliittymää, jota voi varioida oman maun ja tyylin mukaan. Huippukokki Mikko Kaukonen valmisti oman versionsa Robinin tulisella chilimajoneesilla maustetusta kanasubista.](/data/images/public/25175169/70095508/7fea5357-179e-4103-94e8-9124352b69f4-w_720.jpg)
Vaasan on ollut etulinjassa rakentamassa Suomeen rikasta ja monipuolista street food -kulttuuria tuomalla kuumimmat katuruokaherkut ravintoloista ja ruokarekoista kotikeittiöihin. Nyt tuoreiden Street Food -tuotteiden valikoimaa rikastuttamaan leivottiin Sub Sandwich, joka tuo herkulliset täytetyt voileivät ja niiden lukemattomat makumaailmat kotikeittiöihin. Sandwich-kulttuuri on valloittanut maailmaa jo useamman vuoden ajan, ja rantautuu nyt vihdoin Suomeen. Vaasan Street Food Sub Sandwich leivotaan Vantaalla kotimaisesta viljasta, sekä vehnäisenä että kauraisena versiona.
”Kotona valmistettavaan katuruokaan kuuluu yhdessä tekeminen ja syöminen, ja varmuus siitä, että lopputulos on aina maistuva. Vaasanin tavoitteena on tuoda kotikeittiömestareiden ja tavallisten kuluttajien ulottuville parhaita street food -tuotteita. Vaasanilla kehitetyt ja Vantaan leipomossamme leivotut uudet Sub Sandwichit tuovat jälleen uusia mahdollisuuksia onnistua helposti ja nauttia laadukkaasta katuruuasta kotona”, kuvailee Vaasanin Street Food -tuotteiden portfoliosta vastaava Mikko Kaijansinkko.
Pituussuunnassa saranahalkaistun, pitkän, pehmeän ja ruokaisat täytteet kestävän subisämpylän täytevaihtoehdot ovat rajattomat.
”Sub Sandwich on siitä mahtava tuote, että se toimii alustana monenlaiselle aterialle. Sen voi täyttää oman maun mukaan ruokaisaksi brunssiksi, helpoksi lounaaksi, käteväksi välipalaksi tai tuhdiksi ateriaksi. Sen voi syödä kylmänä tai lämpimänä, ja täytteitä voi varioida loputtomasti. Inspiraatiota tarjoavat voileipäklassikot eri puolilta maailmaa, kuten pohjoisamerikkalaiset suosikit BLT ja Club Sandwich tai vietnamilainen herkku Bánh Mi”, luettelee Vaasanille reseptiikkaa kehittänyt huippukokki Mikko Kaukonen ja jatkaa:
”Täyttämisessä voi seurata omia mielihaluja. Herkullisen sandwichin kaavaan kuuluvat oikeanlainen leipä, jonka väliin lisätään kastikkeet ja juusto tuomaan makua ja täyteläisyyttä, kasviksia tuomaan raikkautta ja rapeutta, yrttejä aromien antajiksi ja proteiini oman maun mukaan.”
Ruoka ja musiikki yhdistävät – Robin mukana hitinteossa
Muusikko Robin Packalen aloitti Vaasanin brändilähettiläänä vuonna 2023. Yhteistyö jatkuu myös tällä kaudella ja sen myötä Robin pääsi mukaan uuden hittileivän suunnitteluun.
“On ollut mielenkiintoista olla mukana projektissa, jossa tuodaan ja luodaan Suomeen jotain ihan uutta. Olen koko ikäni miettinyt musiikkihitin anatomiaa ja tässä pääsin tutustumaan hieman samanlaiseen prosessiin ruoan osalta. Molemmista pitää löytyä helposti ymmärrettävät pääelementit, sekä koukku, joka saa ihmisten huomion. Tässä se on selkeä, leivän uudenlainen käyttöliittymä, jota voi varioida maun ja tyylin mukaan”, kertoo Robin Packalen
Vaasan Sub Sandwich kaupoissa helmikuun alussa
Vaasan Street Food Sub Sandwichistä tulee kauppoihin kaksi versiota: vehnäherkku ja kaurainen. Leipien herkullisen maun juju on pintasuolaus (suolapitoisuus 1,1 %). Pakkauskoko 3 x 80 g (240 g).
Vaasan Oy on suomalainen leipomoalan yritys, joka työllistää Suomessa noin 520 henkilöä. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1849, mikä tekee meistä Suomen vanhimman valtakunnallisen leipomoalan toimijan. Leivomme suomalaisten rakastamia leipiä neljässä leipomossa eri puolilla maata, rikkaan suomalaisen leipäkulttuurin edistämiseksi. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Vaasan Ruispalat ja Vaasan Kauratyynyt. Suomen lisäksi leivomme myös Baltian maissa. Omistajamme Lantmännen Unibaken kautta olemme osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Pohjois-Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla. vaasan.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anni Pyykkö
viestintäpäällikkö, Vaasan Oy
040 826 8254
anni.pyykko@vaasan.com
Samuel Sorainen
Wolfcom Oy
040 057 9653
samuel.sorainen@wolfcom.fi
Kuvat
![Vaasanin brändilähettiläs Robin Packalen pääsi mukaan uuden hittileivän suunnitteluun. Robin hehkuttaa leivän uudenlaista käyttöliittymää, jota voi varioida oman maun ja tyylin mukaan.](/data/images/public/25175169/70095508/2f45b327-757d-462a-b770-503228fe05c5-w_240.jpg)
![Vaasanin brändilähettiläs Robin Packalen pääsi mukaan uuden hittileivän suunnitteluun. Robin hehkuttaa leivän uudenlaista käyttöliittymää, jota voi varioida oman maun ja tyylin mukaan. Huippukokki Mikko Kaukonen valmisti oman versionsa Robinin tulisella chilimajoneesilla maustetusta kanasubista.](/data/images/public/25175169/70095508/e3f7701e-5902-4bd7-8c60-860a9f7d5f54-w_240.jpg)
![Vaasanin brändilähettiläs Robin Packalen pääsi mukaan uuden hittileivän suunnitteluun. Robin hehkuttaa leivän uudenlaista käyttöliittymää, jota voi varioida oman maun ja tyylin mukaan.](/data/images/public/25175169/70095508/40d936fd-2f1e-4d2a-b94f-023723c45c41-w_240.jpg)
![Vaasanille reseptiikkaa kehittänyt huippukokki Mikko Kaukosen mukaan herkullisen sandwichin kaavaan kuuluvat oikeanlainen leipä, jonka väliin lisätään kastikkeet ja juusto tuomaan makua ja täyteläisyyttä, kasviksia tuomaan raikkautta ja rapeutta, yrttejä aromien antajiksi ja proteiini oman maun mukaan.](/data/images/public/25175169/70095508/57c87a95-21a9-4a2b-b7b2-ab3a55af61f8-w_240.jpg)
![Sub Sandwich toimii alustana monenlaiselle aterialle. Sen voi täyttää oman maun mukaan ruokaisaksi brunssiksi, helpoksi lounaaksi, käteväksi välipalaksi tai tuhdiksi ateriaksi.](/data/images/public/25175169/70095508/2d06e1d2-71c5-413e-b42b-960721998385-w_240.jpg)
![Sub Sandwich toimii alustana monenlaiselle aterialle. Huippukokki Mikko Kaukosen suunnittelemassa vegaanisessa subitäytteessä on paljon raikkaita yrttejä.](/data/images/public/25175169/70095508/854d3269-7c71-4fa7-b0b7-1e2ec4b021b7-w_240.jpg)
![Sub Sandwich toimii alustana monenlaiselle aterialle. Popmuusikko Robin Packalenin lempitäytteessä maistuvat tulinen chili ja grillattu kana.](/data/images/public/25175169/70095508/e2aafcfb-4ecd-446d-882c-015aaf4f73f4-w_240.jpg)
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Wolfcom PR Boutique, Helsinki, Finland
Tehtaankatu 40 B 21, 00150 Helsinki
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Wolfcom
Turussa 10.8. järjestettävä Red Bull Rautaratsu koettelee huimapäiden pyöräilytaitoa24.7.2024 11:03:01 EEST | Tiedote
Turun ydinkeskustassa, Aurajoen päällä elokuussa järjestettävä Red Bull Rautaratsu on koko perheen ilmainen viihdetapahtuma, jossa koetellaan fysiikan lakeja ja mielikuvituksen rajoja. Tapahtumaan osallistuvat kaksihenkiset tiimit pyrkivät suorittamaan itse suunnittelemillaan ja rakentamillaan, polkupyörään perustuvilla tandem-laitteilla joelle rakennettavan esteradan veteen tippumatta. Lauantaina 10. elokuuta järjestettävään Red Bull Rautaratsuun on ilmoittautunut lähes 60 tandem-tiimiä kautta Suomen Rovaniemeltä Naantaliin.
Porvoosta avautuu tänään suora liikenneyhteys lentoasemalle2.7.2024 13:53:34 EEST | Tiedote
Matkahuolto ja Suomen suurin taksiyhtiö Menevä aloittavat tänään yhteistyön, jonka myötä Porvoon linja-autoasemalta pääsee 40 minuutissa suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Uusi palvelu toimii vain yöaikaan, jolloin julkinen yhteys Porvoosta lentoasemalle on haastavin. Kimppakyydit järjestyvät ennakkovarauksella. Porvoossa yhteys pitää varata 6 tuntia ennen kuljetuksen lähtöä, lentoasemalla riittää 20 minuutin ennakkovaraus. Palvelu toteutetaan Menevän sähköisillä tilatakseilla ja yhden suunnan hinta on alkaen 25,80 euroa per matkustaja.
Kesän lonkeroväri on pirteä punainen27.6.2024 09:15:00 EEST | Tiedote
Laadukkaista artesaanijuomistaan tunnettu The Helsinki Distilling Company toi ensimmäisenä väriä suomalaisille lonkerohyllyille. Vuoden 2015 Helsinki-päivänä ensiesittelynsä saanut aidoista hedelmämehuista ja laadukkaista tisleistä valmistettu Helsinki Long Drink -valikoima kattaa viisi aidon hedelmäistä makua. Tämän kesän hittiväri on punainen ja maku kirpsakka veriappelsiini.
Kesäinen Viro on täynnä tekemistä ja tapahtumia24.6.2024 12:37:09 EEST | Tiedote
Suomalaisten suosituin matkakohde Viro tarjoaa kesätekemistä ja -tapahtumaa kirjaimellisesti jokaiseen makuun. Pääkaupungissa piipahtaville risteilymatkailijoille on tarjolla monta mielenkiintoista, ajankohtaista näyttelyä kävelymatkan päässä satamasta. Euroopan kulttuuripääkaupunki 2024 Tartto on varma valinta, jos haluaa nauttia monipuolisesta kulttuuritarjonnasta ja viehättävän boheemista ilmapiiristä. Maakuntien ruokafestivaaleilta puolestaan löytyy herkuttelijoille kilometrikaupalla herkullista maistettavaa ja koettavaa.
Menevä taksipalvelu laajentaa Jyväskylässä19.6.2024 10:55:23 EEST | Tiedote
Jyväskylän alueella aiemmin Kela-takseja operoinut kotimainen perheyhtiö Menevä tuo taksilaivueensa myös tavallisten kuluttajien avuksi. Uusi taksipalvelu operoi Jyväskylässä pääosin sähköautoilla ja uutta ovat myös viidestä eurosta alkavat kiinteät kyytihinnat. Suomen suurin taksiyhtiö Menevä uskoo Jyväskylän taksimarkkinan kasvuun ja kilpailun kehittävän myös alan yleistä palvelutasoa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme