Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Man kan nu anmäla farliga situationer som förekommit i servicen eller vården

Dela

Klienter och patienter vid Östra Nylands välfärdsområde samt deras närstående kan nu göra anmälan om farlig situation, ifall det i servicen eller vården har förekommit en situation som har medfört eller som skulle ha kunnat medföra skada för klienten eller patienten.

Den farliga situationen kan anknyta exempelvis till

  • dröjsmål med servicen, vården eller diagnosen,
  • medicineringen, ordnandet av servicen eller vården, eller
  • infektioner förknippade med behandlingen.

En anmälan om farlig situation kan gälla Östra Nylands välfärdsområdes egen verksamhet. Det går inte att göra anmälan om service eller vård som tillhandahålls av privata aktörer.

Klient- och patientsäkerheten är en väsentlig del av servicens och vårdens kvalitet. Anmälningarna om farlig situation behandlas vid enheten tillsammans med personalen.

Anmälan om farlig situation görs anonymt. Anmälaren får inget särskilt svar på en sådan anmälan.

Gör så här

Du kan använda formuläret här nedan för att göra anmälan. Märk väl! En anmälan om farlig situation är inte en officiell anmärkning eller ett klagomål.

Av dataskyddsskäl får man inte uppge personbeteckningar eller andra sekretessbelagda uppgifter i anmälan om farliga situationer.

Formulär för att anmäla en farlig situation

Nyckelord

Kontakter

Östra Nylands välfärdsområde producerar och ordnar offentliga social- och hälsovårdstjänsterna och räddningsväsendet i sju kommuner: Askola, Borgå, Lappträsk, Lovisa, Mörskom, Pukkila och Sibbo.

Följ Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Från och med 1.5 svarar hjälpmedelstjänsterna vid Östra Nylands välfärdsområde för tillhandahållandet av bashjälpmedel för kunder som skrivs ut från sjukhuset12.4.2024 11:37:02 EEST | Tiedote

Östra Nylands välfärdsområde och HUS Borgå sjukhus har kommit överens om att lägga om hjälpmedelstjänsternas verksamhet. I fortsättningen svarar hjälpmedelstjänsterna vid Östra Nylands välfärdsområde för tillhandahållandet av bashjälpmedel för kunder som skrivs ut från sjukhuset. Förändringen träder i kraft 1.5.2024.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye