Schneider Electric

Suomalaiset taklasivat vuodenvaihteen sähkölaskuja aktiivisesti älykotien avulla

Jaa
Energiansäästö on näkynyt talven aikana piikkinä muun muassa älykkäiden pistorasioiden myynnissä.
Energiansäästö on näkynyt talven aikana piikkinä muun muassa älykkäiden pistorasioiden myynnissä.
  • Wiser-älykotituotteilla suoritettiin joulu- ja tammikuun aikana yhteensä 18 miljoonaa toimintoa Suomessa. Viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna toimintojen määrä on kahdeksankertaistunut.
  • Vastaavana aikana kotikohtaisten suoritettujen toimintojen määrä keskimäärin nelinkertaistui vuodentakaiseen verrattuna
  • Talven suurimmat hittituotteet ovat olleet älykkäät termostaatit ja pistorasiat. Lisäksi lämpötila- ja kosteustunnistimien myynti on kasvanut.

Tänäkin talvena puhuttanut sähkön hinnan vaihtelu yhdessä kylmän talven kanssa ovat saaneet suomalaiset käyttämään älyään talvesta selviämiseen. Wiser-älykotijärjestelmän käyttömäärät ovat kasvaneetkin vuoden takaisesta huimasti, mikä osaltaan kertoo siitä, että äly on tullut olennaiseksi osaksi kotien energianhallintaa.

– Pohjolan kylmät ja vaativat olot ovat älykotivalmistajille haastavia. Markkina-alue itsessään on pieni, mutta laitteilta ja ratkaisuilta vaaditaan täällä erinomaista toimivuutta, turvallisuutta ja luotettavuutta. Wiser-älykotituotteet ja älykkäät sähkökalusteet on tehty vastaamaan näitä tarpeita, kertoo kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa Schneider Electriciltä.

Wiser-tuoteperheen talven hittituotteita ovat olleet eritoten viime syksynä lanseeratut älykkäät yhdistelmätermostaatit, joiden avulla sähkön hinnanmuutoksiin on helppo reagoida kotoa käsin tai etänä. Termostaatit voidaan yhdistää kodin sähkökeskukseen asennettavan PowerTag-energiamittarin kautta suoraan Nordpoolin sähkön hintadataan. Näin käyttäjä voi halutessaan automatisoida koko kodin älykkäät sähkökalusteet sähkön hinnan muutosten mukaan.

Energiansäästö on näkynyt talven aikana myös piikkinä vesikiertoisten patteritermostaattien ja älykkäiden pistorasioiden myynnissä. Lisäksi langattomat lämpötila- ja kosteustunnistimet ovat käyneet kaupaksi, mikä selittyy Suomen suurella loma-asuntomäärällä.  

– Joulu- ja tammikuun aikana Wiserilla toteutettiin yli 18 miljoonaa toimintoa. Tämä sisältää automaatiot ja käyttäjien suorittamat toiminnot. Määrä on viime vuoteen nähden kahdeksankertaistunut. Keskimäärin kotikohtaisesti määrä on nelinkertaistunut, eli osa kodeista hyödyntää älykotitoimintoja todella aktiivisesti, Hallamaa kertoo.

Wiser-älykotituotteilla voidaan hallita kodin lämmitystä, valoja ja pistorasioita sekä valvoa kotia erilaisten antureiden avulla. Myös älykkäät palovaroittimet ja sähkökeskukseen asennettavat PowerTag-energiamittarit kuuluvat Wiser-sarjaan. Langaton järjestelmä on helppo asentaa olemassa olevien sähkökalusteiden tilalle ja se sopii sekä uudiskohteisiin että remonttikohteisiin asunnoissa, taloissa tai kesämökeillä. Älykkäät Wiser Exxact -sähkökalusteet ovat turvallisia FI-merkittyjä tuotteita ja ne on suunniteltu käytettäväksi suomalaisissa kodeissa.

Wiser-tuotteita ja niiden asennuksia on saatavilla sähköurakoitsijan kautta tai hyvin varustetuilta jälleenmyyjiltä. Järjestelmää on helppoa päivittää myös itse laitteilla, jotka eivät vaadi sähköasennusta.

Lisätietoja:

Kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa, Schneider Electric

juhani.hallamaa@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Energiansäästö on näkynyt talven aikana piikkinä muun muassa älykkäiden pistorasioiden myynnissä.
Energiansäästö on näkynyt talven aikana piikkinä muun muassa älykkäiden pistorasioiden myynnissä.
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Helen Sähköverkko ja Schneider Electric kirittävät haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla21.5.2024 14:34:36 EEST | Tiedote

Ilmastolle haitallinen SF6-kaasu kielletään EU:ssa vuoteen 2031 mennessä. Schneider Electric on kehittänyt eristeenä käytetylle kaasulle päästöttömän vaihtoehdon. Ensimmäinen Suomeen toimitettu RM AirSeT -kojeisto asennettiin Helen Sähköverkon käyttöön. RM AirSeT -kojeisto on uusi lisäys Schneiderin SF6-vapaaseen tuoteperheeseen. Ilmastolle haitallinen SF6-kaasu on ollut sähköisissä kytkinlaitteissa suosituin kaasu yli 50 vuoden ajan. Schneider Electricin loppukesällä 2023 myyntiin tullut SF6-vapaa RM AirSeT on kaasueristeinen kojeisto, joka korvaa voimakkaana kasvihuonekaasuna tunnetun SF6:n puhtaalla ilmalla. SF6 on väritön, hajuton ja synteettinen kaasu, joka on erittäin tehokas eristysmateriaali keski- ja korkeajännitteisissä sähköasennuksissa. SF6:lla on kuitenkin kaikista tunnetuista aineista suurin ilmaston lämpenemispotentiaali. SF6 lämmittää ilmastoa jopa 23 500 kertaa enemmän kuin hiilidioksidi. SF6 kielletään EU:ssa vuoteen 2031 mennessä kokonaan, mutta keskijännitettä koske

Schneider Electricin ja Jamkin työelämäyhteistyössä ratkottiin aitoja automaation kehittämishaasteita10.5.2024 08:06:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jamkin opiskelijaryhmä pääsi toteuttamaan syksyllä 2023 työelämäprojektin, jossa hyödynnettiin automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert -ympäristöä. Tavoitteena oli tuottaa toimeksiantajalle havaintoja ympäristön käytettävyydestä uuden käyttäjän näkökulmasta. Projekti toteutettiin osana Jamkin Future Factory -opintoja, joissa opiskelijatiimit ratkovat työelämän aitoja kehittämishaasteita.

Asiantuntija vinkkaa: Näin vältät älykodin mahdollisesti kalleimman sudenkuopan29.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisiin koteihin on hankittu viime vuosina runsaasti älyratkaisuja, joita on myös otettu käyttöön aktiivisesti. Päättyvänä talvena energiankulutuksen optimointiin haettiin aktiivisesti erilaisia keinoja. Pelkästään Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisulla toteutettiin viime joulu–tammikuun aikana yli 18 miljoonaa toimintoa. Schneider Electricin asiantuntija kuitenkin muistuttaa, että älykoti vaatii huolenpitoa ja päivittämistä.

Sellon uusi mittarointijärjestelmä solahtaa osaksi kauppakeskuksen sujuvaa arkea26.4.2024 11:07:44 EEST | Tiedote

Kauppakeskus Selloon asennettiin Schneider Electricin sähkönjakelun valvontaohjelmisto EcoStruxure Power Monitoring Expert. Power Monitoring Expertin avulla Sellon energiankulutusta ja sähköjärjestelmien kuntoa voidaan tarkkailla luotettavasti ja tarkasti, myös kauppakeskuksessa toimivien yksittäisten liikkeiden tasolla. Espoossa sijaitseva kauppakeskus Sello on yksi Pohjoismaiden suurimpia kauppakeskuksia ja Euroopan ekologisin kauppakeskus. Kokonaisuuteen kuuluu yli 160 liikettä ja palvelua, joten energiankulutuksen tarkka ja luotettava seuraaminen on ehdottoman tärkeää Sellon toiminnalle. Lisäksi tarkka data on tärkeää toiminnan ympäristövaikutuksien laskemiselle. Kun keskuksen kaksikymmentä vuotta vanha energian mittarointijärjestelmä tuli tiensä päähän, pystyi Schneider Electric tarjoamaan sen tilalle modernin Power Monitoring Expert -ohjelmiston. – Vanha järjestelmä ei tuottanut dataa riittävästi, sillä se oli käyttöikänsä päässä eikä päivityksiä ollut enää saatavilla. Kävimme as

Schneider Electric ja NVIDIA suunnittelevat yhdessä AI-datakeskusten referenssimalleja20.3.2024 14:25:27 EET | Tiedote

Uudet mallit tarjoavat pohjan NVIDIA:n kiihdytetyn laskenta-alustan käyttöönottoon datakeskuksissa ja optimoivat suorituskykyä, skaalautuvuutta ja energiatehokkuutta. Schneider Electricin tytäryhtiö AVEVA luo NVIDIA:n kanssa yhteisen virtuaaliympäristön teolliselle suunnittelulle. Schneider Electric ja NVIDIA ovat julkistaneet aloittavansa yhteistyön, jossa yritykset optimoivat yhdessä datakeskusten infrastruktuuria ja madaltavat reunalaskennassa käytettävän tekoälyn ja digitaalisen kaksosteknologian kehittämisen tiellä olevia esteitä. Yhteistyössä hyödynnetään Schneider Electricin asiantuntemusta datakeskusten infrastruktuurista sekä NVIDIA:n kehittyneitä tekoälyteknologioita. Tavoitteena on tuoda markkinoille ensimmäiset julkisesti saatavilla olevat AI-datakeskusten referenssimallit. Malleissa määritellään uudelleen tekoälyn käyttöönoton ja hyödyntämisen edellytykset ja vaatimukset datakeskusten ekosysteemeissä. Tekoälysovellusten yleistyminen on kasvattanut räjähdysmäisesti laskenta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye