Schneider Electric

Uudet SpaceLogic KNX -tuotteet sitovat talotekniikan ja älyratkaisut yhdeksi kokonaisuudeksi

Jaa
SpaceLogic KNX Hybrid -moduuliin voidaan liittää jopa 50 langatonta laitetta, joita voidaan hallita esimerkiksi KNX-laitteen tai uuden Wiser for KNX -mobiilisovelluksen avulla.
SpaceLogic KNX Hybrid -moduuliin voidaan liittää jopa 50 langatonta laitetta, joita voidaan hallita esimerkiksi KNX-laitteen tai uuden Wiser for KNX -mobiilisovelluksen avulla.
  • Schneider Electricin uudet SpaceLogic KNX -tuotteet ovat älykkäitä apuvälineitä kiinteistöjen hallintaan.
  • Uutuustuotteet, eli SpaceLogic KNX Hybrid -moduuli, SpaceLogic KNX 4” Touch Unit -kosketusnäyttö ja SpaceLogic KNX Touch IP 7” -kosketusnäyttö soveltuvat sekä asuin- että liikerakennuksiin.

Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on tuonut markkinoille kolme uutuustuotetta SpaceLogic KNX -sarjaansa. Uudet tuotteet ovat kaksi eri toiminnoilla varustettua KNX-kosketusnäyttöä ja hybridimoduuli, jonka avulla langattomat Wiser-tuotteet saadaan lisättyä osaksi KNX-järjestelmää.

Schneider Electricin tuotepäällikön Ilkka Ahon mukaan SpaceLogic KNX -tuoteperheen uutuustuotteet parantavat KNX-järjestelmän käytettävyyttä ja tuovat uusia ominaisuuksia langattomuuden myötä.

– SpaceLogic-hybridimoduuli ja -kosketuspaneelit tuovat toivottuja ominaisuuksia joustavien, energiatehokkaiden ja älykkäiden kiinteistöratkaisujen markkinoille. Langattoman Wiserin ja KNX-teknologian täydellinen yhteensopivuus tuo käyttäjille sujuvaa mukavuutta ja hallinnan mahdollisuuksia. Uutuustuotteemme vastaavat tämän päivän älykotien ja -rakennusten kasvaviin tarpeisiin tarjoten helppokäyttöisiä ja kestäviä ratkaisuja, Aho kertoo.

Uusi hybridimoduuli langattomille laitteille

SpaceLogic KNX Hybrid -moduulin avulla uudet tai olemassa olevat KNX-asennukset voidaan päivittää langattomilla laitteilla ilman lisävaivaa KNX-väyläkaapeleiden asentamisesta. Moduuli yhdistetään Wiser for KNX- tai spaceLYnk-ohjaimeen.

Langattomat laitteet paritetaan ja konfiguroidaan helpon käyttöliittymän avulla. Niiden toimivuuden varmistaa Zigbee-verkko, joka muodostuu verkkovirtaan kytkettyjen Wiser-laitteiden kautta.

SpaceLogic KNX Hybrid -moduuliin voidaan liittää jopa 50 langatonta laitetta, kuten esimerkiksi langattomia painikkeita, älypistorasioita, liiketunnistimia sekä vesivuoto-, ovi- ja lämpötila-antureita. Langattomia laitteita voidaan hallita esimerkiksi KNX-laitteen tai uuden Wiser for KNX -mobiilisovelluksen avulla.

Kosketuspaneeli kiinteistöjen toimintojen vaivattomaan hallinnointiin

Schneider Electricin uusi SpaceLogic KNX 4” Touch Unit -kosketusnäyttö on monitoimilaite, joka on suunniteltu ohjaamaan huoneen tai suuremman kokonaisuuden toimintoja. Ensiluokkaiset materiaalit ja korkealaatuinen näyttö sisäänrakennetuilla antureilla tarjoavat laajan valikoiman toimintoja. Esimerkiksi lämpötila-anturinsa ansiosta tuotetta voidaan käyttää myös termostaattina.

Kosketusnäytössä on jopa yhdeksän sivua, joiden välillä liikutaan yksinkertaisesti pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle. Sivuihin voidaan lisätä toiminto-widgetejä, joilla voidaan seurata esimerkiksi energiankulutusta ja ilmanlaatua. Niiden avulla pystytään myös säätämään valaistusta, verhoja, ilmanvaihtoa, lämmitystä ja paljon muuta.

Tuote soveltuu sekä koteihin että julkisiin kohteisiin, kuten toimistoihin ja hotelleihin. Sen ympäristövaikutuksia pystyy tarkastelemaan läpinäkyvästi Schneiderin Green PremiumTM -sertifikaatin mukaisesti.

Käytännöllinen visualisointiratkaisu KNX-järjestelmille

SpaceLogic KNX Touch IP 7” -kosketusnäyttö on helppokäyttöinen visualisointiratkaisu Wiser for KNX- ja spaceLYnk-logiikkaohjaimille. Kosketuspaneelin käyttäminen on helppoa, ja sitä voidaan ohjata tyylikkäästä todellisten käyttöympäristöjen mukaisesta näkymästä tai yksinkertaisesta widget-pohjaisesta näkymästä.

Green PremiumTM -sertifioidun paneelin voi asentaa joko vaaka- tai pystysuoraan suoraan kojerasian päälle. Näytössä on sisäänrakennettu sovellus, mikä helpottaa ja nopeuttaa määrittelyä. Wifi-yhteyden ansiosta asentaminen on helppoa ja joustavaa. Tuote soveltuu asuin- ja liikerakennusten uusiin tai olemassa oleviin KNX-asennuksiin.

Lisätiedot:

Ilkka Aho
Tuotepäällikkö
ilkka.aho@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

SpaceLogic KNX Hybrid -moduuliin voidaan liittää jopa 50 langatonta laitetta, joita voidaan hallita esimerkiksi KNX-laitteen tai uuden Wiser for KNX -mobiilisovelluksen avulla.
SpaceLogic KNX Hybrid -moduuliin voidaan liittää jopa 50 langatonta laitetta, joita voidaan hallita esimerkiksi KNX-laitteen tai uuden Wiser for KNX -mobiilisovelluksen avulla.
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Helen Sähköverkko ja Schneider Electric kirittävät haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla21.5.2024 14:34:36 EEST | Tiedote

Ilmastolle haitallinen SF6-kaasu kielletään EU:ssa vuoteen 2031 mennessä. Schneider Electric on kehittänyt eristeenä käytetylle kaasulle päästöttömän vaihtoehdon. Ensimmäinen Suomeen toimitettu RM AirSeT -kojeisto asennettiin Helen Sähköverkon käyttöön. RM AirSeT -kojeisto on uusi lisäys Schneiderin SF6-vapaaseen tuoteperheeseen. Ilmastolle haitallinen SF6-kaasu on ollut sähköisissä kytkinlaitteissa suosituin kaasu yli 50 vuoden ajan. Schneider Electricin loppukesällä 2023 myyntiin tullut SF6-vapaa RM AirSeT on kaasueristeinen kojeisto, joka korvaa voimakkaana kasvihuonekaasuna tunnetun SF6:n puhtaalla ilmalla. SF6 on väritön, hajuton ja synteettinen kaasu, joka on erittäin tehokas eristysmateriaali keski- ja korkeajännitteisissä sähköasennuksissa. SF6:lla on kuitenkin kaikista tunnetuista aineista suurin ilmaston lämpenemispotentiaali. SF6 lämmittää ilmastoa jopa 23 500 kertaa enemmän kuin hiilidioksidi. SF6 kielletään EU:ssa vuoteen 2031 mennessä kokonaan, mutta keskijännitettä koske

Schneider Electricin ja Jamkin työelämäyhteistyössä ratkottiin aitoja automaation kehittämishaasteita10.5.2024 08:06:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jamkin opiskelijaryhmä pääsi toteuttamaan syksyllä 2023 työelämäprojektin, jossa hyödynnettiin automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert -ympäristöä. Tavoitteena oli tuottaa toimeksiantajalle havaintoja ympäristön käytettävyydestä uuden käyttäjän näkökulmasta. Projekti toteutettiin osana Jamkin Future Factory -opintoja, joissa opiskelijatiimit ratkovat työelämän aitoja kehittämishaasteita.

Asiantuntija vinkkaa: Näin vältät älykodin mahdollisesti kalleimman sudenkuopan29.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisiin koteihin on hankittu viime vuosina runsaasti älyratkaisuja, joita on myös otettu käyttöön aktiivisesti. Päättyvänä talvena energiankulutuksen optimointiin haettiin aktiivisesti erilaisia keinoja. Pelkästään Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisulla toteutettiin viime joulu–tammikuun aikana yli 18 miljoonaa toimintoa. Schneider Electricin asiantuntija kuitenkin muistuttaa, että älykoti vaatii huolenpitoa ja päivittämistä.

Sellon uusi mittarointijärjestelmä solahtaa osaksi kauppakeskuksen sujuvaa arkea26.4.2024 11:07:44 EEST | Tiedote

Kauppakeskus Selloon asennettiin Schneider Electricin sähkönjakelun valvontaohjelmisto EcoStruxure Power Monitoring Expert. Power Monitoring Expertin avulla Sellon energiankulutusta ja sähköjärjestelmien kuntoa voidaan tarkkailla luotettavasti ja tarkasti, myös kauppakeskuksessa toimivien yksittäisten liikkeiden tasolla. Espoossa sijaitseva kauppakeskus Sello on yksi Pohjoismaiden suurimpia kauppakeskuksia ja Euroopan ekologisin kauppakeskus. Kokonaisuuteen kuuluu yli 160 liikettä ja palvelua, joten energiankulutuksen tarkka ja luotettava seuraaminen on ehdottoman tärkeää Sellon toiminnalle. Lisäksi tarkka data on tärkeää toiminnan ympäristövaikutuksien laskemiselle. Kun keskuksen kaksikymmentä vuotta vanha energian mittarointijärjestelmä tuli tiensä päähän, pystyi Schneider Electric tarjoamaan sen tilalle modernin Power Monitoring Expert -ohjelmiston. – Vanha järjestelmä ei tuottanut dataa riittävästi, sillä se oli käyttöikänsä päässä eikä päivityksiä ollut enää saatavilla. Kävimme as

Schneider Electric ja NVIDIA suunnittelevat yhdessä AI-datakeskusten referenssimalleja20.3.2024 14:25:27 EET | Tiedote

Uudet mallit tarjoavat pohjan NVIDIA:n kiihdytetyn laskenta-alustan käyttöönottoon datakeskuksissa ja optimoivat suorituskykyä, skaalautuvuutta ja energiatehokkuutta. Schneider Electricin tytäryhtiö AVEVA luo NVIDIA:n kanssa yhteisen virtuaaliympäristön teolliselle suunnittelulle. Schneider Electric ja NVIDIA ovat julkistaneet aloittavansa yhteistyön, jossa yritykset optimoivat yhdessä datakeskusten infrastruktuuria ja madaltavat reunalaskennassa käytettävän tekoälyn ja digitaalisen kaksosteknologian kehittämisen tiellä olevia esteitä. Yhteistyössä hyödynnetään Schneider Electricin asiantuntemusta datakeskusten infrastruktuurista sekä NVIDIA:n kehittyneitä tekoälyteknologioita. Tavoitteena on tuoda markkinoille ensimmäiset julkisesti saatavilla olevat AI-datakeskusten referenssimallit. Malleissa määritellään uudelleen tekoälyn käyttöönoton ja hyödyntämisen edellytykset ja vaatimukset datakeskusten ekosysteemeissä. Tekoälysovellusten yleistyminen on kasvattanut räjähdysmäisesti laskenta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye