Ravintola-alan uusi nousu potkaistaan vauhtiin maaliskuussa: Gastro Helsinki ravistelee alan asenteita ja ennustaa ravintoloiden uudet pelisäännöt
Suomen merkittävin hotelli-, ravintola- ja ruoka-alan ammattitapahtuma Gastro Helsinki nostaa alaa puhuttavat aiheet framille Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3.2024. Ohjelmassa käsitellään muun muassa ravintolaruokailun tulevaisuutta, mara-alan tarvitsemia yhteiskunnallisen vaikuttamisen taitoja sekä tekoälyä.

Joka toinen vuosi järjestettävä Gastro Helsinki kokoaa Helsingin Messukeskukseen yli 250 yritystä ja runsaat 15 000 kävijää. Tapahtuma toimii myös tärkeänä yhteiskunnallisen keskustelun foorumina, jonka missiona on tukea koko toimialaa. Kolmen messupäivän aikana keskustellaan toimialan keskeisistä tulevaisuuden kysymyksistä.
Ravintolamaailma on jatkuvassa liikkeessä. Vastatakseen kuluttajien muuttuviin vaatimuksiin ravintoloiden tulee vaalia luovuutta, kestävyyttä ja asiakaskokemusta, mutta miten tämä oikein tehdään? Ravintolaruokailun tulevaisuudesta ja uusista trendeistä Gastro-messuilla keskustelevat ravintoloitsijat Pekka Terävä (Olo Collection), Jani Unkeri (Ravintola Juurella), Remi Trémouille (restaurant Solitary) ja Tero Mäntykangas (Lapland Hotels). Paneelin moderaattorina toimii Ella Kanninen.
Alan toimintaedellytysten kannalta poliittisilla päätöksillä on suuri merkitys. Pohjoisranta BCW:n johtava konsultti Hanna Kuntsi kannustaa yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen puheenvuorossaan ”Rohkeasti lobbaamaan” ja kertoo samalla, miten ala näyttäytyy poliitikon silmin ja miten käytännössä kehityksen suuntaan voi vaikuttaa aktiivisella viestinnällä ja poliittisella vaikuttamisella.
Tekoäly puhuttaa mara-alallakin. Mistä mara-alan tekoäly on tehty, kuka sen valmistaa ja kenen reseptiikan mukaisesti? Elämystalouden lehtori Aarni Tuomi ja ruokatoiminnan johtamisen lehtori Ville Parkkinen Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta keskustelevat näistä aiheista ja tarjoavat konkreettisia vinkkejä tekoälyn hyödyntämiseen.
Johtaminen on keskeinen osa työhyvinvointia sekä alan veto- ja pitovoimaa. Tutkimusten mukaan erityisesti nuoret toivovat johtajuudelta entistä inhimillisempiä arvoja ja ominaisuuksia. Tulevaisuuden johtamista mara-alalla pohtivat ravintolapäällikkö Mika Kytöaho (NoHo) ja rehtori ja toimitusjohtaja Juha Ojajärvi (Perho). Keskustelua fasilitoi työelämän kehittämiskonsultti Laura Sarparanta Työterveyslaitoksen TYÖ2030-ohjelmasta.
Gastron ohjelmassa on myös muun muassa Nobel-banketin toteutuksesta vastanneen ja Ruotsia Bocuse d’Or -kilpailussa edustaneen Jimmi Erikssonin puheenvuoro sekä maisteri Simo Frangénin vastuullisuusvisa. Ohjelma kokonaisuudessaan on julkaistu tapahtuman nettisivuilla www.gastrohelsinki.fi.
Suomen suurin hotelli-, ruoka- ja ravintola-alan ammattitapahtuma Gastro Helsinki avaa ovensa Helsingin Messukeskuksessa 13.–15.3.2024. | www.gastrohelsinki.fi | @GastroHelsinki | #gastrohelsinki
Lisätietoja:
Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com
Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista https://mediabank.messukeskus.com.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Antti Karjunenviestinnän asiantuntija
viestintä | tapahtumat
Kuvat


Linkit
Tietoja julkaisijasta
Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus
Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. | Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Messukeskus
Habitaren 2025 kutsuvierasosastoina nähdään kokeilevuudestaan ja käsityöperinteen arvostuksesta tunnetut ruotsalainen Fogia ja tanskalainen New Works13.6.2025 08:30:00 EEST | Tiedote
Habitare 2025 tuo syyskuussa yhteen lähes 500 upeaa yritystä – tuttuja ja ensikertalaisia. Kutsuvierasosastoina nähdään kaksi kokeilevuudestaan ja käsityöperinteen arvostuksesta tunnettua huonekalubrändiä: ruotsalainen Fogia ja tanskalainen New Works. Mukana ovat myös Designkavereiden ja Muurlan pop up -osastot. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Matkamessujen lomakysely – kolmasosa on varannut ulkomaanmatkan12.6.2025 11:00:17 EEST | Tiedote
Tuoreen lomakyselyn mukaan suomalaisten kesälomasuunnitelmat ovat monimuotoisia ja jakautuvat laajasti eri puolille maailmaa ja kotimaata. Matkamessujen kesälomakyselyyn vastanneista kolmasosa on varannut ulkomaanmatkan, noin joka kahdeksas vastaaja odottaa vielä äkkilähtötarjouksia. Kotimaan kohteissa korostuvat mökkeily, kaupunkilomat ja luonnossa liikkuminen. Vastuullisuus näkyy valinnoissa.
KUTSU VAIKUTTAJILLE I Habitare 10.–14.9.202512.6.2025 07:30:00 EEST | Kutsu
Habitaren vaikuttajapassin haku on avautunut. Passia voivat hakea tapahtuman aihepiireistä aktiivisesti sisältöjä tekevät somevaikuttajat 27.8.2025 mennessä. Pohjoismaiden johtava huonekalu-, muotoilu- ja sisustustapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–14.9.2025.
Ensi viikolla on Prätkällä töihin ja minne vaan -teemapäivät moottoripyörämyymälöissä11.6.2025 15:19:53 EEST | Tiedote
Tänä vuonna perinteinen Prätkällä töihin -päivä on laajentunut Prätkällä töihin ja minne vaan -teemapäiviksi, jotka kannustavat Suomen moottoripyöräilijöitä pyörän selkään ja näkymään liikenteessä – sekä innostaa uusia harrastajia lajin pariin. Samalla motoristeja kehotetaan ajamaan töihin tai vapaa-ajalla vaikkapa moottoripyörämyymälään omalla moottoripyörällä. Päivien aikana myymälöissä on luvassa jokaiselle motoristille jotakin – uusille motoristeille prätkäkummit antavat vinkkejä moottoripyöräilyn aloittamisesta ja kokeneet kuskit suuntaavat tuuletuslenkeille. Teemapäiviä vietetään maanantaista keskiviikkoon 16. – 18.6.2025 moottoripyörämyymälöissä ympäri Suomen.
Mestarikoulu nostaa nuoret huippuosaajat esiin – ravintola-alan tulevaisuutta rakennetaan Gastro 2026 -messuilla6.6.2025 09:17:31 EEST | Tiedote
Mestarikoulu-kilpailu palaa Gastro Helsinki -messuille 2026 tuoden lavalle Suomen lupaavimmat ravintola-alan opiskelijat tai jo kokeiksi valmistuneet opiskelijat. Kilpailu nostaa esiin nuorten huippuosaajien taitoja, vahvistaa alan vetovoimaa ja houkuttelee uusia tekijöitä mukaan rakentamaan alan tulevaisuutta. Gastro Helsinki järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 11.–12.3.2026.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme