Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Hanasaari osallistuu Folk och Kultur -tapahtumaan Eskilstunassa

Jaa

Ruotsin merkittävin kulttuuripoliittinen tapahtuma Folk och Kultur alkaa 7. helmikuuta, ja Hanasaari järjestää tapahtumassa kolme ohjelmanumeroa.

Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman osallistui viime vuonna Folk och Kultur -tapahtumaan. Kuva: Anna Cokorilo.
Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman osallistui viime vuonna Folk och Kultur -tapahtumaan. Kuva: Anna Cokorilo.

Vuonna 2018 ensimmäisen kerran järjestetty Folk och Kultur on Ruotsissa melko uusi tapahtuma, mutta siitä on nopeasti muodostunut merkittävä kulttuuripoliittinen kohtaamispaikka. Hanasaari on ollut tapahtumassa mukana alusta alkaen ja osallistuu tänä vuonna kolmella ohjelmanumerolla, joilla on yhteys Ruotsin ja Suomen väliseen yhteistyöhön.

”Hanasaaren tehtävä on edistää Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla: politiikassa, elinkeinoelämässä, kielikysymyksissä, koulutuksessa, taiteessa ja kulttuurissa. Vaikka toimimme fyysisesti Suomessa, osallistumme vuosittain Ruotsissa laajalla ohjelmatarjonnalla Folk och Kultur ‑tapahtumaan, Almedal-viikkoon ja Göteborgin kirjamessuille”, kertoo Hanasaaren ohjelmajohtaja Victor Andersson.  

Hanasaaren osuus tämän vuoden Folk och Kultur ‑tapahtumasta järjestetään 7.–8. helmikuuta.

”Keskiviikkona 7. helmikuuta järjestämme keskustelutilaisuuden taiteen merkityksestä korkeakoulutukselle ja kansalaisuudelle. Keskustelussa on mukana esimerkiksi Tukholman kauppakorkeakoulun rehtori Lars Strannegård. Torstaina 8. helmikuuta keskustelun aiheena on sieni kulttuurissa ja tieteessä. Keskustelun lähtökohta on Hanasaaren taidepuistossa oleva taideteos, nimeltään sieni”, Victor Andersson kertoo.

Torstain päättää keskustelu siitä, miten kunnat Ruotsissa ja Suomessa voivat tukea ammattitaiteilijoita ja luoda elävää kulttuuritoimintaa kuntaan.

Katso lisätietoja Hanasaaren järjestämästä ohjelmasta täältä: https://www.hanaholmen.fi/event/hanasaari-osallistuu-folk-och-kultur-tapahtumaan/

www.hanaholmen.fi 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye