Kale Puontille Vuoden johtolanka -palkinto ja Rebekka Härköselle Vuoden esikoisdekkari -kunniakirja

Jaa

Kale Puontin suositun Pasilan Myrkky -dekkarisarjan viides osa, Fadi (Bazar 2023), on voittanut Vuoden johtolanka -palkinnon, joka jaetaan aina edellisen vuoden parhaalle kotimaiselle jännityskirjalle. Rebekka Härkösen Prinsessamekko (Bazar 2023) on valittu viime vuoden parhaaksi esikoisdekkariksi ja palkittu Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla. Suomen dekkariseura jakoi maamme merkittävimmät jännityskirjallisuuden palkinnot tänään 6.2. Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa.

Vuoden johtolanka -palkinto Kale Puontin romaanille Fadi

Pitkän poliisiuran tehneen Kale Puontin viides dekkari Fadi vie Pasilan Myrkyn poliisit huumekaupan ja terrorismin syövereihin peitetehtävässä, jossa on tarjolla vain vääriä vaihtoehtoja.

Dekkariseuran palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:                                                       

”Kale Puontin Fadi-teoksen tarina on jäntevä, hyvin etenevä ja jännittävä. Pasilan Myrkky -sarjan itsenäiset osat, Fadi mukaan lukien, kuvaavat pääkaupunkiseudun rikoksia karusti ja ytimekkäästi. Kirjan ansiona on tapahtumien kuvaaminen paitsi poliisin kuin myös rikollisten näkökulmasta. Kirjailijan oman työnsä asiantuntemus ja poliisityön arjen uskottava välittäminen yhdistyy taitavaan kirjoittamiseen. Fadi on erinomainen, tiiviisti kirjoitettu dekkari ja hieno lukukokemus.”

Kirjailija Kale Puonti (s. 1962) työskenteli yli 30 vuotta Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa. Fadi on viides osa Helsingin huumepolisiin työstä kertovaa Pasilan Myrkky -dekkarisarjaa, jonka kuudes osa Joni ilmestyi 5.1.2024. Sarjan ensimmäiseen osaan pohjautuva tv-sarja Pasilan myrkky – Manni alkoi tammikuussa 2024 Ruutu+ -palvelussa. Puonti on myös kirjoittanut tietokirjat Kokaiinikeilapallo ja muita huumekytän tapauksia (Bazar 2023) ja Satu – Alamaailman rautarouva (Bazar 2021). Lisäksi hänet tunnetaan MTV3:n Rikospaikka-ohjelman vakiokasvona ja suositun Immun ja Kalen rötöskatsaus -podcast-äänikirjasarjan toisena tekijänä.

Vuoden esikoisdekkari -kunniakirja Rebekka Härkösen romaanille Prinsessamekko

Rikos- ja oikeustoimittaja Rebekka Härkösen Prinsessamekko aloittaa hektiseen uutistoimitukseen sijoittuvan rikosromaanisarjan, jonka tarinat kumpuavat tosielämästä, maton alle lakaistuista yhteiskunta- ja järjestelmävirheistä.

Dekkariseuran palkintoraati perustelee valintaa seuraavasti:

”Tarina alkaa räjähdysmäisesti Helsingin metron terroristi-iskulla. Rikostoimittaja Suuna Wallan tutkinnassa oleva huumejuttu jää taka-alalle, kun hänen energiansa kohdistuu uuteen juttuun. Härkönen kirjoittaa osaavasti rikostoimittajan työstä. Dekkari pysyy koko ajan jäntevänä, ja lopuksi kirjailija punoo eri juoniainekset uskottavasti yhteen. Prinsessamekko on Walta-sarjan ensimmäinen osa.”

Toimittaja Rebekka Härkönen (s. 1976) on palkittu uransa aika useita kertoja journalistisesta työstään, ja tällä hetkellä hän työskentelee rikos- ja oikeustoimittajana MTV Uutisissa. Walta-sarjan toinen osa Pihtiote ilmestyi myös viime vuonna, ja sarja jatkuu syksyllä 2024. Härköseltä on aiemmin julkaistu tietokirja Valmis tappamaan, kaksinkertaisen elinkautisvangin tarina (Deadline 2021) ja hän on tehnyt myös Sarjahukuttaja-podcastin.

Palkinnot jakanut Suomen dekkariseura on vuonna 1984 perustettu yhdistys, joka Vuoden johtolanka -palkinnon jakamisen ohella julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Ruumiin kulttuuri -lehteä ja järjestää erilaisia dekkariaiheisia tapahtumia. Seura viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. www.dekkariseura.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kale Puonti (kuva: Uupi Tirronen)
Kale Puonti (kuva: Uupi Tirronen)
Lataa
Lataa
Rebekka Härkönen (kuva: Jetro Stavén)
Rebekka Härkönen (kuva: Jetro Stavén)
Lataa

Bazar ­– Parasta lukemista Bazar Kustannus on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 90 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Bazarin syksyn 2024 uutuuskirjojen luettelo on nyt julkaistu9.4.2024 09:10:00 EEST | Tiedote

Syksyn kirjatapauksia ovat israelilaisen historioitsijan Yuval Noah Hararin uusi tietokirja Nexus – Tietoverkkojen lyhyt historia, Lucinda Rileyn romaani Vangittu kauneus, joka ilmestyy hänen poikansa Harry Whittakerin uudelleenkirjoittamana ja Vaeltaja-agenttijännärillään bestsellerkirjailijaksi ponnahtaneen Terry Hayesin kauan odotettu uutuustrilleri Kulkusirkka. Syksyllä ilmestyvät myös Christian Rönnbackan huippusuositun Hautalehto-sarjan 12. osa Rafael ja 25-vuotisjuhlapainos Juha Vuorisen kulttiklassikosta Juoppohullun päiväkirja. Bazarin syksy sisältää lisäksi laajan kattauksen jännitystä, hyvän mielen romaaneja, tietokirjallisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia Hidasta elämää -sarjan kirjoja. Syksyn 2024 julkaisuluettelo kattaa heinä–joulukuussa ilmestyvät uutuuskirjat ja pokkarit.

Bazarin kevään 2024 uutuuskirjojen luettelo on julkaistu6.11.2023 09:19:00 EET | Tiedote

Ensi keväänä Bazar Kustannus julkaisee runsaan kattauksen kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjallisuutta. Kevään uutuuksiin kuuluu muun muassa kaksi suomalaisista naistaitelijoista kertovaa elämäkertaromaania, kulttimaineeseen nousseen japanilaisen Toshikazu Kawaguchin kirjasarjan aloitusosa sekä yhteensä kymmenen kotimaista ja suomennettua hyvän mielen romaania. Tietokirjoissa tutustutaan saksalaiseen jalkapalloon, saadaan vinkkejä varttuneen kehon ja mielen hoitamiseen ja perehdytään rikostutkinnan menetelmiin. Tietokirjallisuuden valikoimaa täydentävät Hidasta elämää -kirjasarjan kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevat uutuudet. Bazarin kevään 2024 julkaisuluettelo kattaa tammi–kesäkuussa ilmestyvät uutuuskirjat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye