Diakonissalaitos

1000mt.fi on uusi nuorten anonyymi keskustelualusta mielenterveyspalveluista

Jaa

Diakonissalaitoksen Vamoksen 1000 mielen tarinaa -verkkoalustalla nuoret pääsevät keskustelemaan ja jakamaan omia tarinoitaan mielenterveyspalveluista anonyymisti. Sisältöjä hyödynnetään mielenterveyspalveluiden kehittämiseen.

Svante Gullichsen Diakonissalaitos

Alusta löytyy osoitteesta 1000mt.fi, ja se on anonyymi keskustelualusta, jossa nuoret voivat myös kirjoittaa tarinaa omasta elämästään. Tarinan kirjoittamisen tarkoituksena on tarjota yksilötasolla ymmärrystä ja työkaluja arjen rakentamiseen eheämmäksi ja hyvinvointia tukevaksi.

Tarinoita ja käytyjä keskusteluja hyödynnetään mielenterveyspalveluiden kehittämisessä paremmin nuorten tarpeita ja toiveita vastaaviksi.

”Vastaanotot ja mielenterveyspalvelut ovat tulleet vuosien aikana arjen rutiiniksi. Tuntuu, että ajelehdin vaan tapaamisesta toiseen. Oikeastaan haluaisin jutella mielenterveyspalvelujeni ja koko arkeni suunnitelmallisuudesta. Mutta kenen kanssa? Olenko yksin, vai onko muillakin samanlaisia ajatuksia ja kokemuksia?”

Näistä nuoren ajatuksista sai alkunsa Diakonissalaitoksen 1000 mielen tarinaa -hanke, joka on julkaissut verkkoalustan, jossa nuoret voivat käydä moderoitua ratkaisuhakuista keskustelua mielenterveyteen ja palveluihin liittyen.

1000 mielen tarinaa on osa Diakonissalaitoksen Vamos-palveluita. Vamos tukee 16–29-vuotiaita työn ja koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria. Valtakunnallinen hanke on kolmevuotinen ja sitä rahoittaa STEA, ja hankkeen viimeinen vuosi on nyt käynnistynyt.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja verkkoalustasta:
Projektityöntekijä Ville Venesmäki, 050 570 8774, ville.venesmaki@hdl.fi

Lisätietoja Vamoksesta:
Palvelualuejohtaja Leena Mannonen, 050 438 7850, leena.mannonen@hdl.fi

Diakonissalaitos tekee rohkeasti työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Säätiön yleishyödyllisen toiminnan avulla tuetaan kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia. Säätiön omistama yhteiskunnallinen yritys Rinnekodit tarjoaa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Lisäksi Diakonissalaitos on mukana koulutustoiminnassa. Yhdessä säätiökonsernin eri toimialat rakentavat oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa.  Diakonissalaitos on vastuullinen työpaikka 3 200 ammattilaiselle, jotka tekevät työtä sydän mukana. Kaiken toiminnan keskiössä on ihminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Mediainfo 25.4.2024 klo 9: Maahanmuuttopolitiikka tiukentuu – mitä hallituksen esitykset tarkoittavat?19.4.2024 12:57:53 EEST | Kutsu

Hallitus kiristää merkittävästi turvapaikkapolitiikkaa ja maahantulijoiden asemaa. Esityksiä on käsittelyssä juuri nyt paljon, aikataulu on tiukka ja muutosten vaikutuksia on arvioitu ohuelti. Diakonissalaitos on kiristyksistä äärimmäisen huolissaan, ja siksi olemme pyrkineet tekemään esityksistä kokonaisanalyysin ja parhaimmillaan 5 vuoden päähän yltävät taloudelliset laskelmat. Kutsumme mediaa kuulemaan analyysin tuloksista tarkemmin torstaina 25.4. klo 9-10.

CoImpact rakentaa parempaa huomista yhdessä - ensimmäiset kumppanit Helsingin kaupunki ja S-Pankki15.3.2024 13:00:00 EET | Tiedote

Diakonissalaitoksen ja Gesund Partnersin yhdessä fasilitoima, vaikuttavia tekoja ja yhteiskunnallista muutosta vauhdittava alusta CoImpact on nyt virallisesti käynnistetty. Mukaan on lähtenyt jo kaksi edelläkävijäorganisaatiota: Helsingin kaupunki ja S-Pankki. CoImpactissa uskotaan, että vain yhdessä voimme kohdata ja ratkaista yhteiskuntamme suurimmat haasteet, kuten esimerkiksi nuorten syrjäytymisen ja mielenterveyskriisin.

Kivikon K-kauppiaat Maaret ja Tomi Pilkevaara saivat Auroran päivän kumppanipalkinnon: ”Suuri yllätys – ja todella suuri ilo!"8.3.2024 13:01:00 EET | Artikkeli

Kun Maaret ja Tomi Pilkevaaran kaupan naapurustoon perustettiin Rinnekodit Silta -asumisyksikkö, he päättivät tutustua Asunto ensin -periaatteella toimivaan yksikköön ja sen asukkaisiin ennakkoluulottomasti. Tästä alkoi molemmille osapuolille paljon iloa tuottanut yhteistyö, josta Pilkevaarat saivat Auroran päivän kumppanipalkinnon.

K-market Kivikon kauppiaspariskunnalle Aurora-kumppanipalkinto arjen ihmisarvotyöstä asunnottomien parissa8.3.2024 13:00:00 EET | Tiedote

Diakonissalaitos on tänään luovuttanut Aurora-kumppanipalkinnon helsinkiläisen K-market Kivikon kauppiaille Maaret ja Tomi Pilkevaaralle. Kauppiaspariskunnan ennakkoluuloton ja tiivis yhteistyö naapurustoon reilu vuosi sitten avatun entisten asunnottomien Rinnekodit Silta -yksikön kanssa on esimerkki arjen ihmisarvotyöstä ja ihmisten kohtaamisen tärkeydestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye