Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 7.2.2024

Jaa

Kasvun ja oppimisen lautakunta tarkasteli selvitystä Monikon koulukeskuksen toiminnasta. Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti palauttaa valmisteluun Koulumäen koulua koskevan lakkauttamisesityksen. Lautakunta päätti myös, että Lahnuksen koulun lakkauttamisasia jätetään pöydälle maaliskuun kokoukseen.

Selvitys Monikon koulukeskuksen toiminnasta

Monikon koulukeskuksen toiminnasta oli pyytänyt selvitystä Svenska rum -lautakunta ja se annettiin tiedoksi Kasvun ja oppimisen lautakunnalle. Selvityksen johtopäätöksissä todetaan muun muassa, että yksiköiden välinen yhteistyö Monikossa on käynnistynyt, mutta se vaatii edelleen jäsenneltyä ja määrätietoista työtä, jotta se toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, ja jotta kaikki talon eri osapuolet saataisiin mukaan toimintaan. Todellinen yhteistyö kielirajan yli ja lasten opintopolun jatkuvuus edellyttävät johdolta ja henkilöstöltä selkeää tavoitetta ja sitoutumista sekä oppilaiden osallisuutta. Työ kahden koulun yhdistämiseksi yhdeksi kouluksi (Leppävaaran koulu) on kesken ja myös muissa yksiköissä tarvitaan aikaa omaan sisäiseen kehittämistyöhön.

Päiväkotilasten ja oppilaiden yhteinen toiminta ja yhteistyö voisi alkaa nuorimmista lapsista ja olla muodoltaan konkreettista. Monikon koulukeskuksessa on edellytykset aitoon yhteistyöhön, mutta sen kehittämiseksi tarvitaan selkeä tavoite ja yhteinen sitoutuminen.

Tilasuunnittelusta ja tilankäytöstä saatuja kokemuksia voidaan hyödyntää uusien päiväkotien ja koulujen rakennusprojekteissa tai vanhoja rakennuksia uudistettaessa.

Lahnuksen koulun ja Koulumäen erityiskoulun lakkauttamisesitykset

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti palauttaa valmisteluun Koulumäen koulua koskevan lakkauttamisesityksen. Lautakunta esitti, että jatkovalmistelussa lautakunnan tietoon saatetaan myös vaihtoehto, jossa Koulumäen koulun toiminta voisi jatkua nykyisellään ja niin, että koulun nyt käytössä olevia vapaita tiloja hyödynnettäisiin myös muiden vahvaa erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden oppilaaksiottoon ja opetukseen. Koulumäen koulussa on kuluneiden vuosien aikana rakennettu määrätietoisesti ja tavoitteellisesti vaativankin erityisen tuen tarpeeseen vastaavia tiloja, struktuureita ja käytäntöjä. Koulumäen koulun oppimisympäristö ja henkilökunnan ammattitaito mahdollistaa vahvaa vaativaa tukea tarvitsevien oppilaiden opetuksen ja tämän osaamisen hyödyntämistä olisi syytä tarkastella myös sen vaihtoehdon kautta, että koulun toimintaa ja täyttöastetta vahvistettaisiin nykyisestä.

Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti, että Lahnuksen koulun lakkauttamisasia jätetään pöydälle maaliskuun kokoukseen. Pöydällä olon aikana lautakunnalle valmistellaan selvitys Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan etenemisaikataulusta. Lautakunta edellytti, että kaava-arkkitehti tulee esittelemään alueen kaavoitukselliset suunnitelmat ja tilatarpeet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Räf, lautakunnan puheenjohtaja, p. 040 822 8822, marika@marikaraf.fi
Harri Rinta-aho, kasvun ja oppimisen toimialajohtaja, p. 050 428 9440, harri.rinta-aho@espoo.fi
Tapio Erma, suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen johtaja, p. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Juha Nurmi, suomenkielisen perusopetuksen johtaja, p. 050 372 5852, juha.nurmi@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, p. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Info från nämnden Svenska rum 15.2.202415.2.2024 18:32:22 EET | Tiedote

På torsdagens möte fastställde nämnden Svenska rum antalet platser i förskolan och elevplatser i årskurs 1 för läsåret 2024–2025. Under mötet beslutade nämnden också om sammanslagning av Klippans daghem, Kongsbergs daghem och Skepparbackens daghem till Utkikens daghem då enheterna flyttar till den nya fastigheten hösten år 2024. Nämnden antecknade också för kännedom nämndens och för sin del sektorns uppföljning av det ekonomiska läget och strategin per 31.12.2023.

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 14.2.202414.2.2024 19:33:26 EET | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta käsitteli 14.2.2024 kokouksessaan toimialan tulosyksiköiden talousarviot ja strategian osavuosikatsaukset. Käsiteltävänä oli suomenkielisen varhaiskasvatuksen, suomenkielisen perusopetuksen sekä suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalveluiden osavuosikatsaukset vuoden 2023 viimeiseltä vuosineljännekseltä. Lisäksi lautakunta päätti kasvun ja oppimisen lautakunnan kokousajat syksylle 2024 ja keväälle 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye