Miapetra Kumpula-Natri

Europarlamentaarikko Kumpula-Natri: Suomi ei voi kaataa yritysvastuudirektiiviä

Jaa

-Keskustelu yritysvastuudirektiivistä käy kuumana. Suuren valiokunnan tänään tekemä päätös on pettymys," europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kommentoi.

- Olen erityisen pettynyt, että pitkien valmisteluiden jälkeen edes pohditaan direktiivin kaatamista. Varsinkin kun hallituskin toteaa, että kolmikantaneuvotteluissa on saavutettu hyvä tasapaino. Pidän hyvänä, että eduskunta tiukensi Orpon hallituksen liikkumatilaa lausumallaan, jonka mukaan Suomen tulee arvioida kokonaisuuden tasapainoa, jos Suomi pidättäytyy äänestämisestä ja näin  mahdollisesti estäisi  direktiivin valmistumisen,” Kumpula-Natri kommentoi.

Yritysvastuudirektiivin trilogien neuvottelutulos on ollut tiedossa joulukuusta lähtien. Direktiiviin ei olla lisätty mitään trilogisovun jälkeen. Neuvosto on päivittänyt mandaattiaan jo aiemmin ennen lopun poliittisia neuvotteluita koskien mm. joukkokannetta ja todisteluvelvollisuutta.

-Yritysvastuudirektiivi on vastuullisen yritystoiminnan etu. Suomalaiset yritykset ovat monet tässä jo tosi pitkällä. Heiltä vedettäisiin matto jalkojen alta, jos Euroopassa saman minimitason saavuttaminen kaikkialla ei etenisikään. On välttämätöntä, että esitys saataisiin hyväksyttyä.

Euroopan parlamentin neuvottelija Lara Wolters, S&D Hollannista, on pitänyt ryhmämme tietoisena neuvottelujen etenemisestä säännöllisesti ja ennakkovaikuttaminen on onnistunut meillä hyvin,” Kumpula-Natri päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Miapetra Kumpula-Natri

Kumpula-Natri: Maailman ensimmäinen tekoälyasetus on täällä - ei liian myöhään eikä liian aikaisin13.3.2024 15:55:00 EET | Tiedote

Tekoälyn yhteiskuntaa ja taloutta mullistavat vaikutukset alkavat hahmottua. Euroopan on rakennettava perusoikeuksia ja yksilönvapauksia kunnioittavaa yhteiskuntaa, joka pärjää teknologian edistämisessä sekä taloudellisessa kilpailussa Yhdysvaltojen ja Kiinan kanssa. Tätä kohti otettiin EU:ssa harppaus eteenpäin, kun lähes kaksi vuotta valmisteltu EU:n tekoälyasetus hyväksyttiin parlamentin täysistunnossa tänään keskiviikkona 13.3. Asetus luo tarpeellisen kehyksen tekoälyn eettiselle käyttämiselle ja kehittämiselle. Europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri (S&D) toimi Euroopan parlamentin tekoälyä käsitelleet erityisvaliokunnan (AIDA) varapuheenjohtajana sekä ryhmänsä edustajana tekoälyasetuksen neuvotteluissa teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnassa.

Kumpula-Natri: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi valmiiksi - lopputuloksessa korostuu oikeudenmukaisuus13.3.2024 10:50:41 EET | Tiedote

Suomessa paljon viime kesänä uutisoitu rakennusten energiatehokkuusdirektiivi hyväksyttiin parlamentin täysistunnossa tiistaina. Direktiivin sisältö on muuttunut paljon alkuperäisestä, sillä nyt yksittäiselle asunnolle ei aseteta suoraa velvoitetta siirtyä energialuokasta toiseen tiettyyn päivämäärään mennessä. Jäsenmaat päättävät itse keinoista, joilla energiatehokkuustavoitteeseen, 16 prosentin vähentämiseen rakennuskannan energiankulutuksesta päästään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye