MessukeskusMessukeskus

Joel Harkimo: Toteutan unelmani ja purjehdin yksin maailman ympäri

Jaa

Joel Harkimo toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ja osallistuu Golden Globe Race 2026-2027 -kilpailuun. Kisassa purjehditaan yksin maailman ympäri nonstoppina eli matkan aikana ei ole pysähdyksiä välisatamiin.

-Kilpailu on äärimmäisen kuormittava niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Nopeimmillaan maapallon ympäri on purjehdittu reilussa 200 vuorokaudessa. Yleensä se vie 250-300 vuorokautta eli kyllä kyse on ainutkertaisesta matkasta. Unelmani on pikkupojasta asti ollut purjehtia yksin maailman ympäri. Päätin jo vuosia sitten, että jonakin päivänä sen vielä teen ja nyt se päivä on tullut. Projekti on jo hyvässä vauhdissa. Valmistautuminen ja treenaaminen ovat täydessä käynnissä, sanoo Joel Harkimo.

Golden Globe Race -kilpailu on purjehdittu kolme kertaa aikaisemmin vuosina 1968, 2018 ja 2022. Suomalainen Tapio Lehtinen osallistui kisaan vuosina 2018 ja 2022.

-Kilpailu mittaa osallistujan taitoa, rohkeutta ja sietokykyä. Kisa käydään ilman pysähdyksiä. Tämä on omalla tavallaan paluuta purjehduksen alkujuurille ja se kiehtoo minua syvästi, toteaa Harkimo.

Joel Harkimon isä Hjallis Harkimo purjehti ensimmäisenä suomalaisena yksin maailman ympäri.

-Isäni Hjallis kertoi minulle usein tarinoita omista kisoistaan. Kuuntelin niitä tarkasti ja päätin, että toteutan omat purjehdukseni, kun olen valmis. Ja nyt olen valmis, päättää Joel ”Jolle” Harkimo.

Jolle on purjehtinut kolme kertaa Atlantin yli. Hänen Golden Globe Race -projektiaan tullaan seuraamaan aktiivisesti eri sosiaalisen median kanavissa.

Joel Harkimo julkisti purjehdushankkeensa perjantaina 9.2.  Helsingin kansainvälisillä  Vene 24 Båt -messuilla Helsingin Messukeskuksessa ja on kertomassa siitä myös lauantaina 10.2. klo 12 venemessujen Purjehdussatamassa.

Lisätietoja: Joel Harkimo, puh. 0400 229884

Vene 24 Båt -messuista: Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvia tulee http://mediabank.messukeskus.com 

www.venemessut.fi 

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Discussions about green transition, hydrogen economy and synthetic biology at ChemBio Finland28.2.2024 09:54:29 EET | Press release

Programme for ChemBio Finland, the leading Nordic chemistry and bioindustry event, has been published. Topical subjects from sustainable development to tomorrow's hydrogen and synthetic biology will be on the agenda, as well as a comprehensive exhibition. ChemBio Finland 2024 will be held at the Helsinki Expo and Convention Centre on 10–11 April 2024, at the same time as the chemicals safety event Helsinki Chemicals Forum and the leading international forest industry event Pulp & Beyond.

ChemBio Finlandissa keskustellaan vihreästä siirtymästä, vetytaloudesta ja synteettisestä biologiasta28.2.2024 09:45:38 EET | Tiedote

Kemian ja bioalan ammattitapahtuma ChemBio Finlandin ohjelma on julkistettu. Luvassa on ajankohtaisia aiheita kestävästä kehityksestä huomispäivän vetyyn ja synteettiseen biologiaan sekä kattava näyttely. ChemBio Finland 2024 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–11.4.2024 samaan aikaan kemikaaliturvallisuuden Helsinki Chemicals Forumin ja metsäteollisuuden Pulp & Beyond -tapahtuman kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye