Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Mediakutsu: Vanhojen tanssit Helsingin jäähallissa 16.2. kolmen vuoden tauon jälkeen

Jaa

Lähes 600 lukion toisen vuoden opiskelijaa tanssii perjantaina 16.2.2024 klo 14 vanhoja tansseja Helsingin jäähallissa (Nordenskiöldinkatu 11–13). Tilaisuus kestää noin 1,5 tuntia, ja sinne on yleisöllä vapaa pääsy. Ovet jäähalliin aukeavat yleisölle klo 13.00.

Vanhojenpäivän tansseissa esiintyy Helsingin kaupungin lukioista ja oppilaitoksista Mäkelänrinteen lukio ja Stadin AO sekä yksityisistä lukioista Elias-koulu, Englantilainen koulu, European School of Helsinki, Helsingin Saksalainen koulu ja Kulosaaren yhteiskoulu.

Median edustajilla on mahdollisuus kuvata tansseja ja haastatella oppilaita kenraaliharjoituksissa jäähallissa 16.2. klo 12.30–13.15 ja kenraalin jälkeen ennen 14 alkavaa näytöstä. Kenraaliharjoituksissa tanssitaan vain kappaleiden alut.

Tilaisuuden avaa klo 14.00 Helsingin kaupungin lukiokoulutuksen päällikkö Tarja Aro-Kuuskoski. Vanhojen tanssit juontavat Elias-koulun opiskelijat ja säestyksestä vastaa Helsingin poliisisoittokunta.

Vanhojen tanssien harjoittelu ja esittäminen on tärkeä osa lukioiden kulttuuri- ja tapakasvatusta. Helsingin jäähallissa Vanhojenpäivän tanssit järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992.

Vanhojenpäivän tansseja on tanssittu Helsingin lukioissa jo vuosikymmenien ajan. Tanssit järjestetään jäähallissa kolmen vuoden tauon jälkeen.

-Hienoa, että lukiolaiset ja Stadin AO:n ammattilukiolaiset voivat kokoontua tanssimaan ja viettämään aikaa yhdessä. Erityisesti mieltäni lämmittää, että mukana on opiskelijoita koko toiselta asteelta. Yhteisöllisyyden tunteen vahvistamisella on tärkeä rooli osallisuuden kokemisessa, toteaa lukiokoulutuksen päällikkö Tarja Aro-Kuuskoski.

Lisätiedot:
Anna-Maria Lehtonen
Mäkelänrinteen lukio
Liikunnan ja terveystiedon lehtori
Jalkapallolehtori (pojat)
+358400760073
anna-maria.lehtonen@edu.hel.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Päätöstiedote kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksesta 9.4.20249.4.2024 17:43:23 EEST | Tiedote

Lautakunnan tiistaina 9. huhtikuuta pidetyn kokouksen päätöstiedote on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Kokouksen esityslista on saatavilla toimialan verkkosivuilta. Kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti kokouksessa tarveselvityksen hyväksymisestä sekä antoi lausunnon Jätkäsaaren peruskoulun ja päiväkotikokonaisuus Fregatti-Livornonkadun esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta osoitteeseen Saukonpaadenranta 2. Kaupunkiympäristön toimialan saaman erillisen selvityksen perusteella tilat ovat oppimistilaksi soveltuvia, eivätkä edellytä tilojen käyttäjältä erillisiä säteilysuojautumistoimenpiteitä. Säteilyturvakeskus on esitellyt tilojen käyttöturvallisuutta kasvatus- ja koulutuslautakunnalle 26.3.2024. Esiopetuksen ulkoilu ja koulun välitunnit tullaan pitämään läheisissä puistoissa. Lautakunta edellyttää erityistä huomiota ja tarkkuutta kiinnitettävän tilojen valmistumiseen sovitussa aikataulussa, mikä on edellytys lakisääteisten palvelujen toteuttamisell

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 9.4.20245.4.2024 09:24:34 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan seuraava kokous pidetään tiistaina 9. huhtikuuta klo 16.15. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Esityslistalla on muun muassa seuraavat tilahankkeet: päätös tarveselvityksen hyväksymisestä sekä lausunto Jätkäsaaren peruskoulun ja päiväkotikokonaisuus Fregatti-Livornonkadun esiopetuksen lisätilan hankesuunnitelmasta osoitteeseen Saukonpaadenranta 2 päätös varhaiskasvatukselle Mellunkylään osoitteeseen Sakara 3 toteutettavan väistö- ja lisätilapaviljongin tarveselvityksestä päätös päiväkodin perustamisesta Pitäjänmäen peruspiiriin osoitteeseen Kutomokuja 3 päätös Oulunkylän peruspiirissä sijaitsevan ryhmäperhepäiväkoti Päiväkummun toiminnan lakkauttamisesta päätös Malmin peruspiirissä sijaitsevan ryhmäperhepäiväkoti Bystuganin toiminnan lakkauttamisesta lausunto koulun perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelmasta Vuosaareen osoitteeseen Heteniityntie 4 Lautakunnan kokouksen päätöstiedote julkaist

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye