MessukeskusMessukeskus

PELASTA ITÄMERI -PALKINNOSTA (20 000 e) PITCHATAAN VENEMESSUILLA PERJANTAINA

Jaa

Pelasta Itämeri -palkinnon voittaja selviää Vene 24 Båt -messuilla perjantaina 16.2. klo 16-17 Purjehdussataman lavalla Helsingin Messukeskuksessa. Kiteen Mato ja Multa, Muoviteollisuus ry ja Sukellusseura H20 esittelevät innovaatioitaan ja raati valitsee voittajan. Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Vene 24 Båt -messut järjestetään 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Baltic Sea Action Group on venemessujen vastuullisuuskumppani 2024. Kuvassa BSAG:n toimitusjohtaja Ville Wahlberg.
Baltic Sea Action Group on venemessujen vastuullisuuskumppani 2024. Kuvassa BSAG:n toimitusjohtaja Ville Wahlberg.

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon voi saada henkilö, ryhmä, yhteisö tai yritys, joka on kehittänyt innovaation, ajatusmallin tai keinon, joka vaikuttaa merien ja vesistöjen ekologisen tilan parantumiseen, tuo Suomelle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu. Palkinnon saajasta päättää raati, johon kuuluu henkilöitä, jotka tekevät itsekin merkittävää työtä Itämeren pelastamiseksi. Raatiin kuuluvat toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä, toiminnanjohtaja Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja toimitusjohtaja Ville Wahlberg  Baltic Sea Action Groupista sekä Tekniikka & Talous -lehden päätoimittaja Harri Junttila. Perjantaina Arrakoski-Engardtia edustaa meriympäristöjohtaja Ulla Rosenström.

Venemessuilla kuullaan kolmen tahon pitchaukset, joiden perusteella voittaja päätetään.

Kiteen Mato ja Multa on pioneeri meriruokon hyödyntämisessä kuivikkeena ja kasvualustana. Toiminta vähentää ravinnekuormitusta meressä. Ruoko on nopeakasvuinen kasvi, joka sitoo tehokkaasti hiiltä. Kun ruokopohjaisilla tuotteilla voidaan korvata turvepohjaisia tuotteita, käytön hiilijalanjälki pienenee huomattavasti. Samalla saadaan ruokojen ravinteet kiertoon.

Muoviteollisuus ry:n koordinoima  KiMuRa-reitti tähtää
muovikomposiitin kierrätykseen sementtiklinkkerin raaka-aineeksi, jolloin myös venemateriaalit ja pienveneet on saatu kiertämään Kuusakosken murskauslaitoksen kautta Finnsementin Lappeenrannan tehtaalle. Varsinainen Ympäristöministeriön hanke päättyi 2022 ja kierrätysyhteistyö on jatkunut siitä lähtien. Hanke on edesauttanut pienveneiden saamista kierrätykseen. Saaristomereltä ja muualta Lounais-Suomesta on kahden kesän aikana kierrätetty jo yli 100 pienvenettä.

Sukellusseura H2O:n meriajokasprojekti toteuttaa omalta osaltaan yhteiskunnan turvallisuusstrategian yhtä tehtävää: ympäristön muutosten havainnointia ja seurantaa sekä muutoksiin sopeutumista ja niistä aiheutuvien uhkien torjuntaa.

Projektin tarkoituksena on pilotoida meriajokkaiden siirtoistutuspaikkoja Itämerellä.  Sukellusseura H2O on tehnyt projektissa meriajokkaiden siirtoistutusalueiden kartoitussukelluksia. Seura on kehittänyt, dokumentoinut ja käytännön toiminnassa testannut turvalliset ja toimivat sukelluskäytännöt sekä raportointikäytännöt meriajokkaiden esiintymispaikkojen kartoittamiseen.

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan nyt kuudetta kertaa. Palkinnon ovat saaneet aikaisempina vuosina: 2019 Solar Water Solutions, 2020 Origin by Ocean, 2021 Christian Feodoroffin perustama Seaboost  ja Loviisan Veneveistämö, 2022 Weeefiner ja 2023 Watec Consulting, jonka edustaja puhuu myös perjantaina Pelasta Itämeri -palkintotilaisuuden yhteydessä messuilla.

Venemessujen Itämeri-päivä perjantaina 16.2.

Tutustu Vene 24 Båt -messujen ohjelmaan tarkemmin www.venemessut.fi . Itämeren suojelu on esillä perjantaina 16.2. klo 15.30 Vedenalainen mielenosoitus, Baltic Sea Action Groupin paneelissa  klo 17.00 Avainpelaajana merenomistaja – yksityisten tahojen rooli Itämeren suojelussa ja klo 18.00 Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n paneelissa Veneilyn turvallisempi tulevaisuus kuullaan konkreettisia ratkaisuja veneilijöille ja satamille ympäristöystävällisempään ja taloudellisempaan veneilyyn. Baltic Sea Action Group on venemessujen yhteistyökumppani vuonna 2024.

Kymmenen sukellusseuraa pitkin rannikkoa osoittivat mieltään 2.9.2023 upottamalla puhdistetun WC-pytyn huolella valittuihin kohteisiin. Seurat haluavat nostaa pintaan alueen valumavesiongelmia, joille olisi tehtävä jotain. Pyttyjen nieluissa on laskeuman keruuastiat, jotka nostetaan tutkittavaksi vuoden kuluttua laskusta. Mielenosoituksen on ideoinut Minun mereni ry, tukijana BSAG.

----------------------------------------

Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuin niistä on Kaj Franck -muotoilupalkinto. 

Helsingin kansainväliset venemessut  Vene 24 Båt  -messut järjestetään 9.– 18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa. Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Tapahtuman yhteistyökummani on Mercedes-Benz ja Baltic Sea Action Group.

Lisätietoja: Helsingin Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus, puh. 050 376 0804

www.venemessut.fi #venemessut #pelastaitämeri #messusäätiö

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Baltic Sea Action Group on venemessujen vastuullisuuskumppani 2024. Kuvassa BSAG:n toimitusjohtaja Ville Wahlberg.
Baltic Sea Action Group on venemessujen vastuullisuuskumppani 2024. Kuvassa BSAG:n toimitusjohtaja Ville Wahlberg.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Discussions about green transition, hydrogen economy and synthetic biology at ChemBio Finland28.2.2024 09:54:29 EET | Press release

Programme for ChemBio Finland, the leading Nordic chemistry and bioindustry event, has been published. Topical subjects from sustainable development to tomorrow's hydrogen and synthetic biology will be on the agenda, as well as a comprehensive exhibition. ChemBio Finland 2024 will be held at the Helsinki Expo and Convention Centre on 10–11 April 2024, at the same time as the chemicals safety event Helsinki Chemicals Forum and the leading international forest industry event Pulp & Beyond.

ChemBio Finlandissa keskustellaan vihreästä siirtymästä, vetytaloudesta ja synteettisestä biologiasta28.2.2024 09:45:38 EET | Tiedote

Kemian ja bioalan ammattitapahtuma ChemBio Finlandin ohjelma on julkistettu. Luvassa on ajankohtaisia aiheita kestävästä kehityksestä huomispäivän vetyyn ja synteettiseen biologiaan sekä kattava näyttely. ChemBio Finland 2024 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 10.–11.4.2024 samaan aikaan kemikaaliturvallisuuden Helsinki Chemicals Forumin ja metsäteollisuuden Pulp & Beyond -tapahtuman kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye