Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Pakilassa kaadetaan huonokuntoisia ja vaaraa aiheuttavia puita

Jaa

Kaupunki poistaa heikkokuntoisia ja vaaraa aiheuttavia puita Pakilassa väistökoulun ja Kytöniityn päiväkodin läheisyydessä osoitteessa Paloheinäntie 40. Puut kaadetaan 19.2. alkavalla hiihtolomaviikolla.

Vesa Koskikallio

Alueelta joudutaan poistamaan noin 30 isoa puuta, pääosin kuusia, jotka ovat osin heikentyneitä ja useimmat kuusen juurikäävän vaivaamia. Monissa niistä on tyvilahoa. Alueelta kaatui viime vuonna yksi kuusi. Turvallisuuden ylläpitämiseksi joudutaan myös poistamaan puuyksilöitä, jotka muuten jäisivät muista erilleen riskipuiksi avartuvan alueen ja koulun reunalle.

Edellisen kerran alueelta poistettiin huonokuntoista vanhaa kuusikkoa vuonna 2016. Lisäksi aiemmin on poistettu riskialttiita sekä itsestään kaatuneita puita. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi alueelle istutettiin vuonna 2017 uusi Suomi 100 -taimikko, jota on täydennetty uusilla taimilla vuosittain.

Toimenpiteet rajoittuvat yksittäisten kuolleiden, heikentyneiden ja vaarapuiden poistoon, joten pinta-alavaikutus on pieni. Poistettavat rungot on merkattu punaisella rastilla. Hakkuutähteet kerätään kasoihin ja toimitetaan pois. Lehtipuurunkoja jätetään sopiviin kohtiin maapuiksi luonnon monimuotoisuutta edistämään. Metsän puolelle avartuviin kohtiin istutetaan jatkossa kasvupaikalle soveltuvia puuntaimia.

Työt ajoitetaan tarkoituksella hiihtolomaviikolle, jolloin alueella on vähemmän lapsia. Pyydämme kuitenkin alueella liikkuvilta tarkkaavaisuutta töiden läheisyydessä. Työt kestävät arviolta 2–3 päivää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toteutus ja työnjohto:
vastaava luontomestari
STARA
ympäristönhoito, metsät
puh. (09) 310 78807

Töiden tilaus ja toteutuksen seuranta:
Vesa Koskikallio
metsävastaava
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
puh. (09) 310 380452
vesa.koskikallio@hel.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye