Hyvinkää on vetovoimainen muuttajien, yritysten ja työvoiman mielestä

Jaa

Hyvinkää asettuu erinomaisille pelipaikoille kolmen tuoreen tutkimuksen valossa.

Hyvinkää näyttäytyy tuoreiden tutkimustulosten valossa vetovoimaiselta.
Hyvinkää näyttäytyy tuoreiden tutkimustulosten valossa vetovoimaiselta.

Vuodenvaihteen tienoilla ilmestyneiden tutkimusten valossa Hyvinkää näyttäytyy vetovoimaisena ja kiinnostavana. ”Hyvinkää brändi-imago on selvästi kirkastunut eri kohderyhmien silmissä. Pitkäjänteinen työ Hyvinkään elinvoiman ja positiivisten mielikuvien eteen eri toimialoillamme näkyy tutkimustuloksissa”, kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen iloitsee. 

Taloustutkimuksen julkaisemassa tutkimuksessa tarkasteltiin yrityspäättäjien näkemyksiä kunnista toimintaympäristöinä. Eri kuntien imagoa tarkasteltiin muiden muassa yrittäjämyönteisyyden, viestinnän sekä kunnan ja yritysten välisen yhteistyön muodostamien mielikuvien näkökulmista. Suurien kaupunkien kokoluokassa Hyvinkää menestyy hyvin sijoittuen kuudenneksi, jättäen taakseen suuria kasvukaupunkeja. Kokonaisarvosanaksi Hyvinkää sai keskivertoa paremman tuloksen 7,33 (keskiarvo 7.3). Vertailtaessa muihin kuntiin voidaan todeta, että Hyvinkää pärjää paremmin kuin monet muut Uudenmaan kunnat. 

Hyvinkään sijainti on yksi huomattavia vetovoimatekijöitä. Hyvinkää muodostaa nykyisellään oman vetovoimaisen talousalueensa naapurikuntineen, ilman lähellä sijaitsevaa keskuskaupunkia. Tätä mielikuvaa vahvistaa myös Hyvinkään korkea työpaikkaomavaraisuus ja hyvät kulkuyhteydet. 
 
Hyvinkäälle on viime vuosina investoitu huomattavasti. Uusia liikekeskittymiä on avattu moottoritien varteen, keskustan liiketilojen täyttöaste on hyvällä tasolla ja parhaillaan rakenteilla on Keskon Onnela -logistiikkakeskuksen jätti-investointi.  ”Olemme iloisia imagoomme liittyvistä sijoituksistamme. Viime vuosien merkittävät yritysinvestoinnit ja aktiivinen yhteistyö kaupungin ja yritysten välillä näkyvät mielestämme saaduissa tuloksissa”, elinkeinopäällikkö Jyrki Käki kommentoi.  Hyvinkään vetovoimaa edistää myös kaupallisesti vireä keskusta, jossa sijaitsevat Kauppakeskus Willa sekä sitä ympäröivät elinvoimaiset kivijalkayritykset.  

Taloustutkimuksen julkaisema Muuttohalukkuus Suomessa 2023 -tutkimus tutki suomalaisten muuttoaikeita sekä paikkakuntien imagoa ja kiinnostavuutta muuttokohteina. Hyvinkää sijoittuu 23.:ksi kaikista Suomen kunnista (294). Uusmaalaisista kunnista Hyvinkää nähdään 8. kiinnostavimpana, ja asukasluvultaan 30 000-50 000 kokoisista kunnista (15) Hyvinkää sijoittuu toiseksi. 
 
Hyvinkään keskusta-alue kehittyy vauhdilla. Aivan ytimeen on suunnitteilla uusi Hangonsillan alueen koulu ja päiväkoti. Vireillä on myös merkittävä monitoimihalli-hanke, johon sisältyvät myös ammattikorkeakoulu Laurean kampustilat. Monitoimihalli tulee tarjoamaan sekä vapaa-aikaan että opiskeluun loistavat mahdollisuudet, ja näin tukemaan kaupungin elinvoiman vahvistumista edelleen.  

”Hyvinkäällä viime aikoina tehdyt ja tulevat merkittävät elinkeino- ja palveluinvestoinnit mahdollistavat kaupungin positiivisen kehityksen ja luovat edellytyksiä veto- ja pitovoiman lisääntymiseen. Tulevaisuuteen voi katsoa luottavaisesti”, kaupunkikehitysjohtaja Marko Kankare arvioi. 

Talent City Index -tutkimuksessa mitataan puolestaan sitä, missä tulevaisuuden eniten kysytty työvoima haluaa asua ja miksi. Hyvinkää sijoittuu vetovoimalistalla 13. sijalle 51 kaupungista. Kun houkuttelevuutta mitataan kaupunkien kokoluokkaan nähden, Hyvinkää on sijalla 11. Erityisesti freelancerit ja opiskelijat näkevät Hyvinkään houkuttelevana. Opiskelijoiden näkökulmasta Hyvinkää sijoittuu kymmenen kärkeen. 

Lisätiedot 

kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen johanna.luukkonen@hyvinkaa.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hyvinkää on Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan elinvoimainen elämyskaupunki. Kaupunkimme tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen monipuoliset palvelut ja mahdollisuudet kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään tilinpäätös vuodelta 2023: Kaupungin tilikauden 2023 tulos odotetun hyvä poistuvien rahoituserien vuoksi9.4.2024 12:00:13 EEST | Tiedote

Hyvinkään kaupungin tilinpäätöksen ennakkotietojen mukaan kaupungin tilikauden tulos vuodelta 2023 on 26,6 milj. euroa. Vahvan tuloksen taustalla on poikkeuksellisen suuria hyvinvointialueuudistukseen liittyviä rahoituseriä, jotka poistuvat kaupungin tulopohjasta takautuvasti. Kaupunki ei ottanut uutta lainaa viime vuonna, mutta seuraavina vuosina lainakanta kasvaa nopeasti suurten rakennusinvestointien vuoksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye