Alkon tammikuun myyntitiedote – litramyynti laski 4,2 prosenttia

Jaa

Alkon tammikuun litramyynti laski edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 4,2 prosenttia. Chileläisillä viineillä vahva vuoden aloitus.

Alkon litramyynti laski tammikuussa 4 prosenttia verrattuna vuoden 2023 tammikuuhun. Myynti litroissa oli 4,6 miljoonaa litraa, kun se vuotta aiemmin oli 4,8 miljoonaa litraa.

Viinien myyntilitrat laskivat 4,5 prosenttia, väkevien 4 prosenttia, panimotuotteiden 2,7 prosenttia ja alkoholittomien 4,7 prosenttia. Punaviineissä litramyynti laski 3,7 prosenttia, valkoviineissä 4,9 prosenttia, roseeviineissä 0,5 prosenttia ja kuohuviineissä 8,3 prosenttia. Tarkemmat myyntitilastot löytyvät Alkon verkkosivuilta.

”Tammikuuhan on meille vuoden hiljaisin kuukausi. Moni pohtii elämäntapojaan vuoden alussa uusiksi, ja tipaton tammikuukin on monelle perinne”, sanoo tuoteviestintäpäällikkö, Master of Wine, Taina Vilkuna.  

Chile vahvassa nousussa – helmiä joka hyllyllä


Vilkunan mukaan viinimaana Chile on ollut suomalaisten ykkössuosikki jo pitkään. Siihen on monta hyvää syytä, kuten monipuolinen valikoima ja erinomainen hinta-laatusuhde.

“Vaikka punaviinien myynti muutoin laski, kasvoi chileläisten viinien myynti niin punaviineissä, valkoviineissä kuin roseeviineissä. Chileläisille roseeviineille on vuoden aloitus ollut vahva ja maa nousi ensimmäistä kertaa kolmanneksi suosituimmaksi roseeviinimaaksi Ranskan ja Espanjan jälkeen, ohi Italian.”

”Chileläisissä punaisissa on usein enemmän keveyttä, hedelmäistä lähestyttävyyttä ja vivahteikkuutta. Tämä puree erityisesti nyt, kun myös punaviinien keveys on selkeä trendi.”

”Hinta-laatusuhdevinkkelistä meillä on valikoimassa helmiä joka hyllyllä. Olivat tuotteet sitten kurotettavissa, silmien tasolla tai alahyllyllä kyykättävänä, meiltä löytyy erinomaisia vaihtoehtoja. Alahyllyn viinejä aliarvioidaan ihan suotta, niin sanottuun kyykkyviiniin kyllä kehtaa tarttua!”

Jokainen Alkon tuote on käynyt läpi monipolvisen arviointiprosessin. Myyntiin tulevat tuotteet haetaan avoimilla tuotehauilla. Alkon tuotteiden hinnat ovat samat kaikissa myymälöissä ja verkkokaupassa.

Alkon myyntitilastoista

Alko julkaisee kausittain lukuisia eri myyntitilastoja kuten Alkon myynti tuoteryhmittäin, maakunnittain, hintaryhmittäin, alkuperämaittain ja makutyypeittäin. Tilastot julkaistaan alko.fi-myyntitilastot sivulla. Tilastot eivät ole täysin verrannollisia keskenään edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan, koska myyntipäivät (kuten myyntipäivien lukumäärät, pyhäpäivien ajankohta, viikonpäivät) vaihtelevat kuukausittain. Julkaistuissa tilastoissa ei tätä myyntipäivien vaihtelua ole otettu huomioon.

Yhteyshenkilöt

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Linkit

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 373 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2022 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 52 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye