MessukeskusMessukeskus

VENEILYKUUME NOUSEE JA PERHO LENTÄÄ VENE 24 BÅT -MESSUILLA

Jaa

Helsingin kansainväliset venemessut on täyttänyt kaikki Helsingin Messukeskuksen alakerran hallit ja on viime vuotista suurempi. Mukana on 314 yritystä ja esillä 400 venettä erilaisiin tarkoituksiin. Yksi suosituimmista veneistä lienee Jari Saarion erikoisvarusteltu soutuvene, jolla hän  on ylittänyt Atlantin kahdesti. Venemessujen ensimmäisenä viikonloppuna koettiin suuria tunteita ja viihdyttiin. Vene 24 Båt -messut 9. – 18.2.2024 jatkuvat vielä koko viikon.  

Jari Saario venemessuilla
Saario on venemessuilla päivittäin esittelemässä erikoisvarustettua soutuvenettään.

Suomalaiset on veneilykansaa ja ensimmäisenä viikonloppuna messuilla vieraili yli 22 500 kävijää. Ohjelmasta ovat nousseet Jari Saarion esitysten lisäksi mm. Alaskassa purjeveneessä asuvan vapaalaskettelija Juho Karhun esitykset. Molempia herroja pääsee kuuntelemaan myös ensi viikonloppuna. Juho Karhu on lisäksi tiistaina 13.2. mukana opastamassa vesillä kuvaamista Kari ”Ruffe” Nurmen kanssa. Saario on messuilla päivittäin esittelemässä erikoisvarustettua soutuvenettään, jossa hän vietti 178 vuorokautta ja jolla souti 11 800 km.

Lentävien veneiden huippuasiantuntija venemessuilla

Venemessuilla kuullaan tiistaina 13.2. klo 14-15 Purjehdussatamassa, miten pienemmät vesikulkuneuvot, suuremmat purjeveneet ja moottoriveneet nousevat siiville. Foilaavista veneistä kertoo Luca Rizzotti  otsikolla ”Foiling: not just sailing boats”. Rizzotti on We Are Foiling-kokonaisuuden isä. Vesiliikenteelle foilaava teknologia merkitsee paitsi vauhtia, myös uusia mahdollisuuksia energiansäästölle ja sähköiselle veneilylle. Venemessuilla on esillä foilaava sähkömoottorivene Candela C-8 (6k90) ja Aalto-alueelta löytyy foilaava lauta eFoil (1e19).

Kiinnostavimmat veneuutuudet palkitaan

Vene 24 Båt -messujen tarjonnasta on nostettu kiinnostavimmat uutuudet avo-, retki- tai yhteys- ja matkaveneistä. Valinnat on tehnyt veneilytoimittajista koostuva raati ja voittajat selviävät keskiviikkona 14.2. klo 15 Purjehdussatamassa. Mukana finaalissa ovat avoveneistä Finval 470 Evo DC (2b71), Silacraft Mursu 650 (6m68) ja Silver Seahawk BRX (6b48). Retki-/yhteysveneistä Axopar 29 XC Cross Cabin (6a50), Saxdor 400 GTO / GTC (6b70) ja Terhi 480 Cabin (6h48). Matkaveneistä Marex 440 Gourmet Cruiser (7m28), Quarken 35 Cabin (7d128) ja Targa 41 (7f130).

Marex 440 Gourmet Cruiser on messujen kallein ja isoin moottorivene. Isoin vene messuilla on purjevene Dufour 470 (7m125), joka on myös myynnissä messuilla.

Perhokalastuksen vahva esiinmarssi venemessuille

Perhokalastus on ensimmäistä kertaa mukana venemessuilla ja sen suosio on ollut odotetun mukainen. 30 metriä pitkällä perhobaanalla pääsee kokeilemaan heittoja suomen perhokalastusmaajoukkueenkin kipparina toimineen Jani Ollikaisen opastuksella. Lauantaina 17.2. taitojaan tulevat näyttämään myös perhokalastuksen MM-voittaja Alistair Dundle ja Howard Croston, joita haastatellaan klo 14.20. Tämän jälkeen klo 15 he osallistuvat Perhovelho Invitational -kisaan muiden perhokalastustaitajien kanssa.

”Perhokalastus on muuttunut kansanlajiksi ja sen suosio on kasvanut huikeasti. Välineiden saatavuus on helpottunut ja  naisetkin ovat löytäneet perhokalastuksen. Hienoa, että perhokalastus on nyt osa venemessujen kalastusaluetta ja mukana kalastuksen ykköstapahtumassa. Perhobaanalla tullaan järjestämään myös erilaisia kisailuja ja esittelyjä. Ääneen pääsevät viikonloppujen aikana perhobrändien lähettiläät ja muut kiinnostavat perhokalastajat”, kertoo Ollikainen.

SUP Indoor SM 2024 -kilpailut järjestetään lauantaina 17.2. klo 13-14.30 Aalto-alueen altaalla. Järjestäjinä ovat Rautio Sports ja Finnish SUP and Surf Federation. 

Pelasta Itämeri -palkinnosta (20 000 e) kisaa kolme toimijaa

Suomen Messusäätiön Pelasta Itämeri -palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Voittaja päätetään lyhyiden pitchausten perusteella. Kiteen Mato ja Multa on pioneeri meriruokon hyödyntämisessä kuivikkeena ja kasvualustana. Muoviteollisuus ry:n koordinoima  KiMuRa-reitti tähtää muovikomposiitin kierrätykseen sementtiklinkkerin raaka-aineeksi, jolloin myös venemateriaalit ja pienveneet on saatu kiertämään Kuusakosken murskauslaitoksen kautta Finnsementin Lappeenrannan tehtaalle. Sukellusseura H2O:n meriajokasprojekti toteuttaa omalta osaltaan yhteiskunnan turvallisuusstrategian yhtä tehtävää: ympäristön muutosten havainnointia ja seurantaa sekä muutoksiin sopeutumista ja niistä aiheutuvien uhkien torjuntaa.

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 24 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Kuvia median käyttöön http://mediabank.messukeskus.com Kuvaaja Pekka Hannila

Lisätietoja: Helsingin Messukeskus, viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

www.venemessut.fi #venemessut

Seuraa venemessuja fb:ssa: https://www.facebook.com/venemessut
ja Instagramissa @venemessut

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jari Saario venemessuilla
Saario on venemessuilla päivittäin esittelemässä erikoisvarustettua soutuvenettään.
Lataa
30 metriä pitkällä perhobaanalla pääsee kokeilemaan heittoja suomen perhokalastusmaajoukkueenkin kipparina toimineen Jani Ollikaisen opastuksella.
30 metriä pitkällä perhobaanalla pääsee kokeilemaan heittoja suomen perhokalastusmaajoukkueenkin kipparina toimineen Jani Ollikaisen opastuksella.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kevätmessujen Ideapihat herättelee mielikuvitusta ja kutsuu käyttämään tuttuja elementtejä uusin tavoin22.2.2024 08:30:00 EET | Tiedote

Kevätmessujen uutuuksiin lukeutuva Ideapihat-alue esittelee kuusi inspiroivaa, ideoita tarjoavaa teemapihaa ekologisesta risupihasta ja idearikkaasta kierrätyspihasta puu- ja luonnonkivirakenteiseen pihaan. Suomen suurin puutarhanhoidon, rakentamisen, remontoinnin ja piensisustamisen tapahtumakokonaisuus aloittaa kevään Helsingin Messukeskuksessa 21.–24.3.2024.

Lapsimessut järjestetään samanaikaisesti Lemmikkimessujen ja uuden Ruoka 24 -tapahtuman kanssa19.2.2024 10:19:20 EET | Tiedote

Lapsiperheiden ja odottajien oma tapahtuma Lapsimessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 19.–21.4.2024. Samalla lipulla portit avautuvat myös Lemmikkimessut Helsinkiin sekä uuteen Ruoka 24 -tapahtumaan. Uusia messualueita tänä vuonna ovat: Kotimaassa tuotettu, Ihmeellinen Pieni Maailma ja Sporttialue. Avauspäivänä on luvassa ohjelmaa kasvatusalan ammattilaisille.

VENE 24 BÅT -MESSUILLE TULTIIN TOSITARKOITUKSELLA18.2.2024 18:15:00 EET | Tiedote

Tänään sunnuntaina 18.2. päättyneet Vene 24 Båt -messut keräsi yli 57 000 veneilijää. vesiharrastajaa ja kalastajaa Helsingin Messukeskukseen. Liikkeellä oltiin tositarkoituksella ja kauppa kävi niin vene- kuin tarvikehalleissakin. Venemessuja haastoi tänä vuonna poikkeuksellisen monta asiaa, sekä vaaliviikonloppu että joukkoliikennelakot. Yleistunnelma venemessuilla oli kuitenkin aurinkoinen ja tapahtumaan oltiin tyytyväisiä. Vene 24 Båt -messut järjestettiin 9. – 18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

Pelasta Itämeri -palkinnon sai Kiteen Mato ja Multa16.2.2024 18:44:32 EET | Tiedote

Suomen Messusäätiön rahoittaman 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinnon sai tänä vuonna Kiteen Mato ja Multa Oy, joka on pioneeri meriruokon hyödyntämisessä kuivikkeena ja kasvualustana. Toiminta vähentää ravinnekuormitusta meressä. Ruoko on nopeakasvuinen kasvi, joka sitoo tehokkaasti hiiltä. Kun ruokopohjaisilla tuotteilla voidaan korvata turvepohjaisia tuotteita, käytön hiilijalanjälki pienenee huomattavasti. Samalla saadaan ruokojen ravinteet kiertoon. Palkinto jaettiin Vene 24 Båt -messuilla Itämeri-päivänä perjantaina 16.2.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye