Yliopiston Apteekki

Joka kymmenes on tehnyt ostoksia verkkoapteekissa

Jaa

Joka kymmenes kuluttaja on tehnyt ostoksia suomalaisessa verkkoapteekissa viimeisen kuuden kuukauden aikana (Taloustutkimus). Eri ikäryhmistä eniten ostoksia verkkoapteekissa ovat tehneet 35-49-vuotiaat. Naiset tekevät ostoksia verkkoapteekissa miehiä useammin.

Joka kymmenes  suomalainen on tehnyt ostoksia verkkoapteekissa.
Joka kymmenes suomalainen on tehnyt ostoksia verkkoapteekissa.

Suomalaisista noin joka kolmas tietää, että reseptilääkkeitä on mahdollista ostaa suomalaisista verkkoapteekeista. Tietoisimpia asiasta ovat 25-34-vuotiaat, joista 37 % tietää, että reseptilääkkeitä on mahdollista hankkia verkkoapteekista.

“Verkkoapteekissamme ya.fi asiakkaat saavat henkilökohtaista palvelua sekä neuvoja tuotteiden valintaan ja käyttöön. Asiantuntijamme palvelevat chatissa joka päivä klo 8-22”, kaupallinen johtaja Markus Sinisalo Yliopiston Apteekista sanoo.

Lääkemyynnin jakauma verkkoapteekissa ya.fi on hyvin vastaavanlainen kuin apteekeissa. Yleisesti käytettyjä reseptilääkkeitä, kuten kolesteroli- ja verenpainelääkkeitä sekä ehkäisyvalmisteita tilataan paljon myös verkosta.

Verkkokaupan osuus oli seitsemän prosenttia koko Yliopiston Apteekin myynnistä vuonna 2023.  Asiakkaan valittavissa on lukuisia erilaisia kuljetustapoja noutolokerikoista nopeisiin kotiinkuljetuksiin.

Tutkimuksen tiedot

Yliopiston Apteekin Taloustutkimuksella teettämässä tutkimuksessa olivat vastaajina 15 vuotta täyttäneet suomalaiset. Aineisto on painotettu iän, sukupuolen, asuinalueen ja talouden koon mukaan kohderyhmää edustavaksi. Vastaajia oli yhteensä 1 011. Tutkimuksen tiedot kerättiin puhelinhaastatteluilla 15. - 18.1.2024 ja 22. - 23.1.2024.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki on huolehtinut suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Palvelemme asiakkaita apteekeissa ja verkkoapteekissa ya.fi kaikkialla Suomessa. Tarjoamme myös terveydenhuollon toimijoille laajan valikoiman palveluita aina lääkkeiden valmistuksesta annosjakeluun. Olemme Helsingin yliopiston omistama yritys, jonka tuotto käytetään koulutukseen ja tutkimukseen. Asioidessasi Yliopiston Apteekissa olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye