Vaasan kaupunki - Vasa stad

Strejken påverkar matserveringen på daghemmen: på de daghem som håller öppet serveras endast morgonmål och mellanmål

Dela

Den politiska strejken påverkar i hög grad småbarnspedagogikens verksamhet i Vasa 13-14.2.2024. De flesta daghem måste stängas. På de daghem som håller öppet kan endast morgon- och mellanmål serveras, inte alls lunch. Man önskar att familjerna själva ordnar vården av barnen under tiden för strejken, om det bara är möjligt.

Familjerna kan packa med egen matsäck till barnen som ersättning för lunchen. Matsäcksmaten ska kunna förvaras i rumsvärme och den ska vara väl inpackad och vara försedd med barnets namn på paketet. Det finns inte möjlighet att värma medhavd mat. I matsäcksmaten bör kraftigt allergiframkallande ingredienser, såsom till exempel nötter, undvikas för att de andras matsäkerhet ska kunna garanteras.

Under strejkdagarna kan måltider enligt specialdieter inte serveras vid daghemmen. Inte heller inom skiftesvården (Rödluvans daghem) kan det serveras annat än morgon- och kvällsmål.

Se också: Pressmeddelande 9.2.2024

Nyckelord

Kontakter

direktören för småbarnspedagogik Maria Karvonen, tfn 050 325 4821, maria.karvonen@vaasa.fi

Länkar

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye