Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin elinkeinopoliittiset tavoitteet maankäytölle on otettu melko hyvin vastaan, uusilla toimenpiteillä haetaan lisää vauhtia

Jaa

Helsingin elinkeinojaoston kokouksessa 12. helmikuuta annetun seurantaraportin mukaan keväällä 2022 hyväksytyt Helsingin elinkeinopoliittiset tavoitteet maankäytölle on huomioitu pääosin hyvin kaupungin toiminnassa. Uusilla toimenpiteillä halutaan lisätä linjausten vaikutusta.

Elinkeinopoliittiset tavoitteet maankäytölle (ELMA) on asiakirja, jonka elinkeinojaosto hyväksyi 14.3.2022, ja joka linjaa, miten Helsingin maankäytön tulee edistää yritystoiminnan edellytyksiä lähivuosina. Tavoitteiden mukaan keskeistä on huolehtia siitä, että kaupungilla on tarjolla monipuolisesti sellaisia tiloja ja tontteja, joita kehittyvä elinkeinotoiminta edellyttää.

Seurantaraportin mukaan enemmistö ELMA-työn linjauksista on otettu hyvin tai melko hyvin huomioon kaupungin toiminnassa. Osa erityisesti yritysalueisiin ja ydinkeskustaan liittyvistä tavoitteista jää kuitenkin kaupungin muiden tavoitteiden jalkoihin. Toteutuksen seurannan aikana on tunnistettu konkreettisia toimenpide-ehdotuksia, joiden avulla linjauksia voidaan tehokkaimmin viedä käytäntöön. Näihin lukeutuu esimerkiksi verkkokaupan ja alustatalouden vaikutuksia koskeva selvitystyö, toimintatavoista sopiminen liittyen konesalien houkutteluun ja pääkonttoritonttien tarjontaan liittyvän toimintamallin tarkentaminen.

Elinkeinojaosto merkitsi seurantaraportin tiedoksi.

Elinkeinojaosto käsitteli myös kapupungin innovaatiorahaston asioita ja päätti, että Helsingin yliopistolle sidotaan rahastosta yhteensä enintään 296 825 euroa Helsinki Education Hub – koulutus- ja oppimistoimialan innovaatio- ja osaamiskeskus -hankkeen jatkamiseksi vuoden 2026 loppuun saakka.

Elinkeinojaoston seuraava kokous on maanantaina 18. maaliskuuta 2024. 

Taustatietoa

Elinkeinojaosto on strateginen, laajoja linjauksia määrittelevä toimielin, jolla on merkittävä ohjausrooli kaupungin elinkeinopolitiikassa. Elinkeinojaoston puheenjohtajana toimii pormestari Juhana Vartiainen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia PL 1,00099 Helsingin kaupunki 09 310 1641 https://www.hel.fi Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kasvuyrityskenttä ajaa osaavan työvoiman maahantuloprosessin sujuvoittamista – yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus27.2.2024 11:00:00 EET | Tiedote

Suomen startup-yhteisö yhteistyössä pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry:n, Teknologiateollisuus ry:n, Suomen Ekonomit ry:n ja Helsingin kaupungin kanssa ehdottaa toimenpiteitä, joiden avulla työperäisen maahanmuuton prosessia suoraviivaistettaisiin ja tehostettaisiin. Toimenpide-ehdotuksia ja niiden vaikutuksia esitellään tänään julkistetussa ”Työperäisen maahanmuuton sujuvoittaminen – Yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus” -julkaisussa, jonka tarkoituksena on tarjota päättäjille työkaluja Suomen kilpailukyvyn edistämiseen ja kansainvälisen työvoiman houkutteluun.

MEDIAKUTSU: Suomen startup-yhteisö kumppaneineen esittää työperäisen maahanmuuton sujuvoittamista – yhden luukun periaate ja kahden viikon palvelulupaus22.2.2024 10:00:00 EET | Kutsu

Miten edistää Suomen kilpailukykyä kansainvälisten osaajien houkuttelussa? Millainen maahantuloprosessi edesauttaisi osaavan työvoiman saamista? Suomen startup-yhteisö yhteistyössä pelialan kattojärjestö Neogames Finland ry:n, Teknologiateollisuus ry:n, Suomen Ekonomit ry:n ja Helsingin kaupungin kanssa ehdottaa tuoreessa julkaisussaan toimenpiteitä, joiden avulla työperäisen maahanmuuton prosessia suoraviivaistettaisiin ja tehostettaisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye