Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Vaikuttavaa hyvinvointia yhteistyöllä

Jaa

Diakin eri osaamiskärjet kokoavat yhteen Diakin erityisosaamista ja tuottavat tutkimusta, innovaatioita ja palveluita työelämän ja yhteiskunnan käyttöön. Tuore Dialogi-median teemanumero valottaa, minkälaisia palveluita Vaikuttavat hyvinvointipalvelut -osaamiskärjessä on tuotettu ja jalkautettu.

Vaikuttavat hyvinvointipalvelut -osaamiskärjen erityisasiantuntemusta ovat erityisesti ratkaisut nuorten, syrjäytymisvaarassa olevien, pitkäaikaistyöttömien ja lastensuojelun asiakkaiden tilanteiden parantamiseksi.

Nuorten hyvinvointiin kokonaisvaltaista kartoitusta

Tunnetuin Vaikuttavat hyvinvointipalvelut -osaamiskärjen tuote on 3X10D-elämäntilannemittariin perustuva Zekki.fi -kysely, jossa nuoret voivat itse kartoittaa omaa hyvinvointiaan. Zekistä saadulla datalla saadaan näkyväksi nuorten tilannetta myös laajemmin eri puolilla Suomea. Digipalvelua on hyödyntänyt esimerkiksi Porin kaupunki.

– Pori on jaettu kahdeksaan palvelualueeseen. Zekin vastauksia analysoimalla me katsomme, miten nämä eri palvelualueet ja niiden koulut eroavat toisistaan nuorten hyvinvoinnin suhteen, Porin kaupungin sivistystoimialan toimialajohtaja Esa Kohtamäki kertoo Dialogissa.

– Sen jälkeen kun data on saatu tutkittua, voimme tehdä kaupungin päättäjille perusteltuja esityksiä budjettiin nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Myös Suomen Punaisen Ristin Nuorten turvatalolla on hyviä kokemuksia Zekki-työkalusta. Nuorten turvatalotoiminta tarjoaa nuorille ja heidän perheilleen kriisiapua ja nuorille myös majoitusmahdollisuuden akuuteissa tilanteissa. Zekkiä on hyödynnetty esimerkiksi ohjaamaan nuoria turvatalopalvelun piiriin, sillä Nuorten turvatalo on yhtenä palveluntarjoajana mukana Zekissä.

– Pidän Zekkiä erinomaisena innovaationa. Nuorille suunnattu palveluverkkohan on tunnetusti monimutkainen, Zekki auttaa luovimaan siinä, turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää sanoo Dialogissa.

– Se kartoittaa kokonaisvaltaisesti nuoren elämäntilannetta, mutta ei paloittele häntä sektoreihin, kuten palvelujärjestelmä usein tekee, Suurpää lisää.

Tukea johtamiseen

Vaikuttavat hyvinvointipalvelut -osaamiskärki tarjoaa myös työelämäkumppaneille tukea esimerkiksi johtamiseen. Viime syksynä Diakin innovaatiokeskittymä DiakHub toteutti Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen, Keusoten kanssa yhteensovittavan johtamisen valmennuksen.

–  Olemme Keusotessa jo vuosia kehittäneet omia monialaisen johtamisen toimintamallejamme, mutta viime syksynä halusimme katsoa, millaista lisäosaamista saisimme DiakHubin valmennuksesta, kertoo Keusoten asiakasohjauksen johtava asiantuntija Laura Tiilikainen

– Osallistujat kokivat saaneensa yhteensovittavasta johtamisesta sellaista uutta tietoa, jota he jatkossa pystyvät hyödyntämään työssään. Osaamista saatiin esimerkiksi siihen, miten toimia monialaisissa prosesseissa vastuuhenkilönä ja miten johtaa muutosta.

Dialogin teemanumero Vaikuttavat hyvinvointipalvelut esittelee osaamiskärjen palveluita ja kumppanuuksia, vaikuttavuuden ja yhteensovittavan johtamisen kehittämistyötä sekä Diakin hankkeiden esimerkkejä hyvinvoinnin lisäämisestä.

Lue lisää

Dialogi on Diakonia-ammattikorkeakoulun verkkomedia, joka tekee näkyväksi Diakin asiantuntemusta, vahvuusalueita ja tuloksia. Dialogissa herätetään keskustelua ja otetaan kantaa ajankohtaisiin aiheisiin.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye