Vasa Elektriska Ab

Nättjänstavgifterna stiger med 4,5 procent inom Vasa Elnäts område

Dela

Från och med början av april stiger nättjänstavgifterna inom Vasa Elnäts område med cirka 4,5 procent. Höjningen är den första inom fem år och den gäller alla nättjänstavgifter. I ett eluppvärmt egnahemshus är priseffekten i medeltal 2,50 euro i månaden.

Vasa Elektriska Ab. Bild: Katja Lösönen
Vasa Elektriska Ab. Bild: Katja Lösönen

Orsaken till höjningen är en allmän ökning av kostnader för produktion av nättjänster.

- Vi har strävat efter att effektivera vår verksamhet så att vi kan hålla våra priser möjligast stabila, berättar Vasa Elnäts verkställande direktör Juha Rintamäki.

Bolaget har lyckats med sin målsättning, eftersom höjningen är den första på fem år. Därtill överförde Vasa Elnät år 2023 i sin helhet Fingrids lättnader i stamnätsavgifterna på kundernas faktura.

Kunderna får ett brev om de nya priserna.

Se de produktspecifika priserna på vasaelnat.fi/overforingspriser.

Nyckelord

Kontakter

Vasa Elektriska är en stark energikoncern inom elhandel, elöverföring och fjärrvärme. Till koncernen hör dotterbolaget Vasa Elnät Ab. Koncernen sysselsätter ungefär 135 personer och omsättningen år 2022 utgjorde ca 330 milj. euro. År 2022 fyllde Vasa Elektriska 130 år.

Följ Vasa Elektriska Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vasa Elektriska Ab

Vasa Elnät ber om kommentarer till utvecklingsplanen för elnätet17.5.2024 07:01:00 EEST | Tiedote

Vasa Elnät har utarbetat en utvecklingsplan för elnätet, där det presenteras hur elnätet i regionen ska utvecklas under de kommande åren. Planen baserar sig på bedömningar av olika samhälleliga förändringsfaktorer, såsom hur den gröna omställningen framskrider och utvecklingen av regionens befolkning, tjänster och industri. Betydande faktorer är också elektrifieringen av uppvärmning och trafik samt småskalig elproduktion. Planen kan kommenteras fram till slutet av maj.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye