Kukat hehkuvat ja silkki kahisee – Tuula Lehtisen näyttely avautuu Tampereen taidemuseossa 24.2.24

Jaa

Tamperelaisen kuvataiteilija Tuula Lehtisen (s. 1956) ensimmäinen museonäyttely kotikaupungissaan avaa Tampereen taidemuseon remontin jälkeisen näyttelyvuoden yhdessä mediataiteilija Charles Sandisonin näyttelyn kanssa. Tuula Lehtisen yksityisnäyttely on laaja katsaus hänen taiteeseensa 1980-luvulta nykyhetkeen. Lehtinen tunnetaan taidegrafiikastaan, maalauksistaan, posliiniveistoksistaan ja julkisista mosaiikkitöistään. Hän on myös merkittävä kuvataidealan vaikuttaja ja uudistaja.

Tuula Lehtinen: Van Os II, 2023. Yksityiskokoelma.
Tuula Lehtinen: Van Os II, 2023. Yksityiskokoelma. Jussi Palojärvi

Lehtisen teoksissa kukat hehkuvat, palmut huojuvat, silkki kahisee ja posliinikengät kiiltävät. Hänen taiteensa on aistikasta kauneuden ja feminiinisyyden juhlaa, ja hän uskaltaa nostaa kauneuden keskiöön. Näyttelyssä on panostettu kokonaisvaltaiseen elämyksellisyyteen ja esteettiseen vaikuttavuuteen värikkään ja ylellisen näyttelyarkkitehtuurin kautta.


Taidemuseon näyttelyssä on esillä vanhemman tuotannon ohella lukuisia uusia teoksia. Tuula Lehtisen käyttämät tekniikat öljyvärimaalauksesta metalligrafiikan monipuolisiin työstötapoihin ja posliinimaalaukseen sekä pehmustukseen, keraamiseen valuun ja mosaiikkiin käyvät vuoropuhelua teosten moninaisten sisältöjen kanssa. Näyttelyssä on mukana hänen varhaista Egypti-, avaruus- ja puutarha-aiheista sekä myöhempää naiseuden identiteettejä tarkastelevaa grafiikkaansa. 


Estetiikka, kauneus ja käsityön arvostus yhdistää Lehtisen taidetta aikakaudesta ja tekniikasta riippumatta. Hän käsittelee taidehistoriallisin viittein ja nykytaiteen keinoin taiteen filosofian ja historian ikiaikaisia kysymyksiä kauneudesta ja sen syvällisestä merkityksestä ihmiselle aikakaudesta riippumatta.


Taiteilija on tavattavissa taidemuseolla ripustuksen yhteydessä 22.2. asti. Haastattelut voi sopia suoraan taiteilijan kanssa. 


Tuula Lehtinen – With Pleasure
24.2.–5.5.2023
Tampereen taidemuseo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tuula Lehtinen: Van Os II, 2023. Yksityiskokoelma.
Tuula Lehtinen: Van Os II, 2023. Yksityiskokoelma.
Lataa
Tumma grafiikanlehti, jossa palmut reunustavat turkoosia uima-allasta iltahämärässä.
Tuula Lehtinen: Trooppinen puutarha I, 1986. Yksityiskokoelma.
Lataa
Ohuiden verhojen takaa näkyy puutarhamaisema.
Tuula Lehtinen: Winter Palace Hotel, 2024
Lataa

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo järjestää vaihtuvia näyttelyitä taiteen historian teemoista ja esittelee vanhoja mestareita sekä nykytaiteen tuoreimpia tekijöitä. Esille nostetaan niin paikallisia taiteilijoita kuin kansainvälisiäkin tekijöitä. Vuoden kohokohta on Vuoden nuoren taiteilijan julkistus ja palkintonäyttely. Pirkanmaan vastuumuseona taidemuseo tutkii paikallista taidehistoriaa ja tukee alueen toimijoita. Tampereen taidemuseo hallinnoi ja hoitaa Suomen toiseksi suurinta taidekokoelmaa, joka käsittää yli 15 000 teosta.

Tampereen taidemuseo
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere
puh. 041 730 3104
tampereentaidemuseo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Tove Jansson tunsi olevansa ennen kaikkea maalari – Janssonin elämästä kertova näyttely avautuu Muumimuseossa 20.4.202419.4.2024 15:22:21 EEST | Tiedote

Tove Janssonin syntymäpäivänä 9. elokuuta liputetaan sekä hänen että suomalaisen taiteen kunniaksi. Jansson oli taidemaalari, kuvittaja, pilapiirtäjä, kirjailija ja sarjakuvataiteilija. Etenkin muumihahmot ovat tehneet Janssonista kansainvälisesti tunnetun, mutta Jansson itse tunsi olevansa ennen kaikkea taidemaalari. Taiteilijaelämää-näyttelyn keskiössä on Tove Janssonin monipuolinen, usein muumikuvitusten varjoon jäänyt ura.

Tuula Lehtisen taiteen laaja näyttely avautuu Tampereen taidemuseossa23.2.2024 09:00:00 EET | Tiedote

Tamperelaisen kuvataiteilijan Tuula Lehtisen (s. 1956) ensimmäinen museonäyttely kotikaupungissaan avaa Tampereen taidemuseon remontin jälkeisen näyttelyvuoden yhdessä mediataiteilija Charles Sandisonin näyttelyn kanssa. Tuula Lehtisen yksityisnäyttely on laaja katsaus hänen taiteeseensa 1980-luvulta nykyhetkeen. Lehtinen tunnetaan taidegrafiikastaan, maalauksistaan, posliiniveistoksistaan ja julkisista mosaiikkitöistään. Hän on myös merkittävä kuvataidealan vaikuttaja ja uudistaja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye