Charles Sandisonin uusi teos Rhizome Tampereen taidemuseoon

Jaa

Maamme kansainvälisesti tunnetuimpiin taiteilijoihin lukeutuva Charles Sandison toteuttaa Tampereen taidemuseoon uuden valoinstallaation nimeltä Rhizome. Sandisonin teoksissa seinille heijastetaan sanoja, symboleja ja liikettä, jotka elävät ja vuorovaikuttavat keskenään. Näyttelyvieraat kokevat olevansa ikään kuin avaruusmatkalla, keskellä sanojen universumia. Sandisonin taidetta on usein kuvailtu valorunoudeksi. Koko pohjakerroksen kattava teos on esillä taidemuseon avautuessa remontin jäljiltä, 24.2.2024 lähtien.

Hämärässä tilassa seinille on heijastettu orgaanisia muotoja ja kehon osia.
Charles Sandison: Behind the numbers, 2015, Le Palais de la Bourse, Brussels. Courtesy of the artist. Charles Sandison

Taidemuseon näyttely koostuu yhdestä teoksesta nimeltä Rhizome. Sanat, numerot, merkit ja symbolit vaeltavat teoksessa vapaasti näyttelytilan seinillä. Hetkittäin ne sulautuvat orgaanisiksi muodoiksi räjähtäen seuraavassa hetkessä kirjainmyrskyiksi, joiden sanasto samalla muuttuu toiseksi. Rhizome on Sandisonin mukaan biologinen kollaasi, joka käyttää tekoälyä luodakseen imaginaarisen kaaoksen ja entropian välissä jatkuvasti kieppuvan ekosysteemin. 

Charles Sandison (s. 1969, Englanti) on Tampereella asuva mediataiteilija, joka on toteuttanut näyttäviä tietokonepohjaisia valoinstallaatioitaan sisä- ja ulkotiloihin mm. São Paulossa, Denverissä, Roomassa, Madridissa ja Lontoossa.

Taidemuseon ylemmissä kerroksissa on Charles Sandisonin kanssa samanaikaisesti esillä kuvataiteilija Tuula Lehtisen With Pleasure -näyttely. 

Charles Sandison on tavattavissa taidemuseolla sopimuksen mukaan. Haastattelun voi sopia suoraan taiteilijan kanssa.

Charles Sandison
24.2.–5.5.2024
Tampereen taidemuseo 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo

Tampereen taidemuseo järjestää vaihtuvia näyttelyitä taiteen historian teemoista ja esittelee vanhoja mestareita sekä nykytaiteen tuoreimpia tekijöitä. Esille nostetaan niin paikallisia taiteilijoita kuin kansainvälisiäkin tekijöitä. Vuoden kohokohta on Vuoden nuoren taiteilijan julkistus ja palkintonäyttely. Pirkanmaan vastuumuseona taidemuseo tutkii paikallista taidehistoriaa ja tukee alueen toimijoita. Tampereen taidemuseo hallinnoi ja hoitaa Suomen toiseksi suurinta taidekokoelmaa, joka käsittää yli 15 000 teosta.

Tampereen taidemuseo
Puutarhakatu 34, 33230 Tampere
puh. 041 730 3104
tampereentaidemuseo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen taidemuseo ja Muumimuseo

Taidevaltakunnan ensimmäinen biennaali – Kimmo Ylösen kävelyperformanssi poikkeaa Tampereella20.5.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

Ensimmäiseen Taidevaltakunta ’24 -biennaaliin valittu Kimmo Ylösen teos "Valtakunnan askelmitta" toteutetaan jo ennen biennaalin avautumista. Ylösen teos on kävellen tehty tutkimusmatka, pitkä performanssi ja yhteisötaiteellinen jalkautuminen Taidevaltakunnan alueella. Kimmo Ylönen pysähtyy Tampereella ja jatkaa Kangasalle perjantaina 24.5. klo 10.30 Tampereen Taivaltajat ry:n saattelemana.

Tampereen taidemuseo esittelee hyperrealistisen kuvanveiston kansainvälisiä huippuja kesän suurnäyttelyssä8.5.2024 07:20:00 EEST | Tiedote

Tampereen taidemuseo tuo kaupunkiin hyperrealistisen kuvanveistotaiteen kiinnostavimpia kansainvälisiä tekijöitä kuudenkymmen vuoden ajalta. HYPER-näyttelyn veistokset ovat teknisesti taiturimaisia ja esittävät ihmiskehon sellaisena kuin se on, pienintä yksityiskohtaa kuten ihohuokosta, ryppyä, partakarvaa ja hikikarpaloa myöten. Tämä tekee katsomiskokemuksesta hätkähdyttävän todentuntuisen ja läsnäoloa korostavan. Näyttely vie katsojan suoraan iholle, lähelle ihmisyyttä.

Tove Jansson tunsi olevansa ennen kaikkea maalari – Janssonin elämästä kertova näyttely avautuu Muumimuseossa 20.4.202419.4.2024 15:22:21 EEST | Tiedote

Tove Janssonin syntymäpäivänä 9. elokuuta liputetaan sekä hänen että suomalaisen taiteen kunniaksi. Jansson oli taidemaalari, kuvittaja, pilapiirtäjä, kirjailija ja sarjakuvataiteilija. Etenkin muumihahmot ovat tehneet Janssonista kansainvälisesti tunnetun, mutta Jansson itse tunsi olevansa ennen kaikkea taidemaalari. Taiteilijaelämää-näyttelyn keskiössä on Tove Janssonin monipuolinen, usein muumikuvitusten varjoon jäänyt ura.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye