Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingissä voi viettää hauskan talviloman

Jaa

Koululaisten talvilomaa vietetään Helsingissä 19.–25.2. Talvilomaviikko tarjoaa näyttelyitä, tapahtumia ja työpajoja, mutta myös vapaamuotoista yhdessä hengailua eri puolilla kaupunkia. Suurin osa kaupungin talvilomaohjelmasta on maksutonta.

Tytär ja äiti iloitsevat lumisessa säässä Helsingissä
Talvilomaviikko Helsingissä tarjoaa näyttelyitä, tapahtumia ja työpajoja ympäri kaupunkia. Suurin osa tekemisestä on maksutonta. Kaisa Sunimento

Helsingissä voi viettää talvilomaa monin eri tavoin niin ulkona kuin sisälläkin. Lapsiperheille ja nuorille suunnattuja tapahtumia on tarjolla eri puolilla kaupunkia. Tapahtumia järjestetään nuorisotaloilla, liikuntapaikoilla, leikkipuistoissa, kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa ja museoissa. Talviloman tarjonta kootaan Nuorten Helsinki -verkkosivulle osoitteeseen Nuorten Helsinki.

Kaupunginmuseossa planetaarinen disco

Kaupunginmuseon Sun Bodi – Helsingin hikinen historia -näyttelyssä voit treenata ilmaiseksi vaikka joka päivä koko hiihtoloman ajan. Liikkumaan pääset myös utopistisessa Planetbic-yhteisöperformanssissa perjantaina 16.2. klo 18–21. Performanssin jälkeen tanssitaan planetaarisessa discossa, jonka musiikkivalinnoista vastaa DJ Bunuel. Kaupunginmuseoon on aina vapaa pääsy alle 18-vuotiaille. 

Kirjastoissa työpajoja ja leffanäytöksiä lapsille

Kirjastoissa ympäri Helsinkiä on luvassa peliturnauksia, työpajoja ja leffanäytöksiä. Viikin kirjastossa pääsee rakentamaan lukumajoja maanantaina 19.2. ja Maunulan kirjastossa ratkotaan velhoteemaista pakohuonepeliä tiistaina 20.2. Pasilan kirjaston lastenalue on muuntautunut Skidipeliksi, jättimäiseksi lautapeliksi, joka on pelattavissa päivittäin koko talvilomaviikon ajan klo 12 alkaen. 

Leikkipuistoissa luvassa paljon hauskaa tekemistä  

Leikkipuistossa on hauskaa, maksutonta tekemistä talvilomalla lapsiperheille ja koululaisille.  Lapsiperheet ovat tervetulleita leikkimään, osallistumaan ohjattuun toimintaan ja viihtymään leikkipuistoon niin ulko- kuin sisätiloihinkin. Lisätietoja talviloman tapahtumista leikkipuistoissa löydät osoitteesta hel.fi/leikkipuistot.

Kulttuurikeskuksissa vietetään tanssivaa talvilomaa, tehdään taidetta ja lähdetään leffaan 

Helsingin kulttuurikeskuksissa talvilomaa voi viettää maksuttomien elokuvien, työpajojen ja harrastuskurssien parissa.  

Annantalo kutsuu alakoululaiset Tanssivaan talvilomaan, jonka ohjelmassa on tanssiaiheisia elokuvia, tanssityöpajoja ja -esityksiä koko viikon ajan. Maksuttomiin talvilomaelokuviin pääsee myös Malmitalolla ja Vuotalolla.

Malmitalon Siivoushulinoissa (ke 21. – to 22.2.) hypätään jättipesulaan ja askarrellaan pehmoisia pölyhuiskia sekä hulvattomia imureita. Vuotalossa voi poiketa Ragamuf-ryijytyöpajassa (ma 19. – pe 23.2.). Perjantaina 23.2. Vuotalossa vietetään Ramadanriehaa, jonka ohjelmasta löytyy monenlaista hauskaa tekemistä koko perheelle satutuokioista pinssipajoihin ja peleistä hennaukseen.

Nuorisotaloilla voi viettää talvilomaa harrastaen

Nuorisotalot eri puolilla kaupunkia järjestävät talvilomaviikolla retkiä, tapahtumia ja työpajoja. Esimerkiksi Malmin nuorisotalon cosplay asusteiden työpaja alkaa maanantaina 19.2, ja Tapulikaupungin nuorisotalo järjestää pilkkiretken keskiviikkona 21.2. Talvilomaviikolla voi myös kokeilla miksausta, scratchausta ja jugglausta, kun DJ Bootcamp alkaa maanantaina 19.2. klo 16 Tiivistämöllä. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

Nuorisotaloillle voi tulla viettämään lomaviikkoa myös ihan muuten vain. Nuorisotalojen avoimissa illoissa pelataan, kokkaillaan, katsellaan leffoja ja hengaillaan yhdessä kavereiden kanssa. Talviloman tarjonta löytyy Nuorten Helsinki -verkkosivulta osoitteesta https://nuorten.hel.fi/talviloma/.

Stadin talviriehassa ilahduttavat Muumit ja Ryhmä Hau!

Talviloman perinteinen koko perheen tapahtuma Stadin talvirieha järjestetään Paloheinän ulkoilualueelle keskiviikkona 21.2. kello 15.30–18.30. Tänä vuonna talviriehaa tähdittävät lasten suursuosikit Muumit ja Ryhmä Hau! Stadin talvirieha on maksuton. Lisätietoja talviriehasta löytyy osoitteesta liikunta.hel.fi

Alakouluikäisille suunnatussa EasySport –tapahtumassa Töölön Kisahallilla on tarjolla paljon hauskaa liikunnallista tekemistä maanantaista keskiviikkoon klo 11.00–14.00. Keskiviikkona 21.2. klo 15–20 Liikuntamyllyssä järjestetään 13–29-vuotiaille suunnattu lajikokeiluilta, jonka aikana pääsee tutustumaan uusiin lajeihin.

Luistelukentät ja ladut kutsuvat koko talvilomaviikon ajan ulkoilemaan. Luistelukenttien ja latujen tilannetiedot voi tarkistaa osoitteesta ulkoliikunta.fi. Myös kaupungin uimahallit ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin uusin uimaranta avataan 15.7. klo 10 – Palettilammen vesi tulee Päijänteestä11.7.2024 15:10:57 EEST | Tiedote

Kuninkaantammen asuinalueelle Helsinkiin avataan uusi uimaranta, Palettilampi. Tämä entinen vedenpuhdistuslaitoksen allas on kunnostettu ja täytetään Päijännetunnelista tulevalla vaihtuvalla järvivedellä. 235 metriä pitkän ja 140 metriä leveän altaan veden maksimisyvyys on n. 1,8–2,0 metriä. Uimarannan avauduttua rantapelastajat päivystävät alueella 11. elokuuta asti päivittäin kello 10.00–18.00.

Paljon sateenkaarevia tapahtumia Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa Pride-viikolla19.6.2024 10:55:09 EEST | Tiedote

Tasa-arvo ja ihmisoikeudet kuuluvat Helsingin keskeisiin arvoihin, jotka näkyvät kaupungin palveluissa ympäri vuoden. Vuoden 2024 Pride-teema on rauha ja toivo. Rauha ja toivo syntyvät tekojen kautta, ylpeydellä ja yhdessä. Pride-kuukautta juhlistetaan Helsingin kaupungin kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa, kaupunginmuseossa, liikuntapalveluissa ja nuorisopalveluissa järjestämällä yhdenvertaisuutta edistäviä tapahtumia. Rauhaa on saada kasvaa juuri sellaiseksi kuin on. Rauhan rikkomiselle tai kyseenalaistamiselle ei tule antaa sijaa.

Ennakkotiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 11.6.20247.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 11.6.2024 esityslista on julkaistu. Lautakunta päättää muun muassa vihreiden aloitteesta keskustan elävöittämiseksi lapsille, nuorille ja perheille, ja Meri-Rastilan monitoimitaloon sijoittuvan nuorisotilan tarveselvityksen. Helsingin kaupunki järjestää yleisen kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun Vuosaaren Meri-Rastilassa sijaitsevan monitoimitalon suunnittelusta. Hanke on nuorisotalon, koulun, päiväkodin, leikkipuiston sekä kotihoidon aputilojen yhteishanke, ja se tulee olemaan kaupunkiuudistusalueen keskeinen palvelurakennus, joka lisää alueen houkuttelevuutta ja viihtyisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye