Business Finland

Saksalaiset haluavat tuntea tuhansien järvien maan läpikotaisin

Jaa

Viime vuonna saksalaiset olivat suurin kansainvälinen matkailijoiden ryhmä Suomessa yöpymisillä mitattuna. Land der tausend Seen (tuhansien järvien maa) on lähes sata vuotta jatkuneen Suomi-markkinoinnin seurauksena iskostunut Suomen tunnetuimmaksi asiaksi Saksaksi. Nykyään saksalaisia matkailijoita houkuttaa Suomeen järvien lisäksi paikallinen elämäntapa ja onnellisuus. Nousevia trendejä ovat uniikit majoitukset, suomalaisen dekkarikirjallisuuden buumi sekä työn ja loman yhdistäminen yleistyneiden etätyömahdollisuuksien myötä.

Saksalaiset matkailijat ovat suurin ryhmä yöpymisillä mitattuna.
Saksalaiset matkailijat ovat suurin ryhmä yöpymisillä mitattuna. Visit Finland

Saksassa on kasvava kiinnostus pohjoismaista kulttuuria kohtaan, ja tätä ilmiötä kutsutaan yleisesti Nordics-trendiksi. Pohjoismaiset käsitteet kuten fika, hygge ja kalsarikännit ovat herättäneet mielenkiintoa saksalaisten keskuudessa. Suomen erikoiset tapahtumat, kuten ilmakitaransoiton, eukonkannon, suojalkapallon ja hevineulonnan mm-kisat ovat myös saaneet julkisuutta Saksassa. Iso osa Nordics-trendiä on kuitenkin alkuperäisen luonnon kokeminen Visit Finlandin asiantuntijan mukaan.

– Paikallinen elämäntapa, onnellisuusteemat, lähiruoka ja saunakulttuuri – mielellään opastetusti ja viihteellisyyttä unohtamatta – toimivat. Kun lisätään revontulet, keskiyön aurinko, uniikit majoitukset ja elämykset, niin valmiina on saksalaisen Matthias Meikäläisen unelmaloma Suomessa, Visit Finlandin saksankielisen markkina-alueen johtaja Jyrki Oksanen summaa.

Nykyään etätyö tarjoaa laajalti mahdollisuuksia matkustaa harrastusten perässä ja valita työskentelypaikaksi sellaisen, jossa esimerkiksi harrastusolosuhteet ovat suotuisat. Etätyö ilman määriteltyä työpaikan sijaintia tarjoaa mahdollisuuksia myös Suomen matkailulle.

– Digitaaliset nomadit eivät enää ole vain trendikkäitä maailmanmatkaajia. Työn ja loman yhdistäminen on yhä yleisempää. Visit Levi on esimerkiksi tarttunut tähän mahdollisuuteen, ja he tarjoavat jo etätyömahdollisuutta tuotteistettuna. Etätyö avaa mahdollisuuden myös kiinteistökauppaan, kun etätyöläiset saattavat valita tulla pysyvästi kohteeseen ja esimerkiksi investoida omaan kiinteistöön, Oksanen lisää.

FinnNoir-innostus valtaa Saksan

Kirjallisuus on myös kokemassa isoa buumia ja tänä vuonna saksaksi julkaistaan yli 30 suomalaista kirjaa. Saksaksi on ilmestymässä kovassa nosteessa olevia suomalaisia dekkareita, kuten Satu Rämön Hildur-sarjan teoksia, sekä Elina Backmanin, Eva Frantzin ja Arttu Tuomisen tuotantoa. Rämön trilogian ensimmäinen osa, viime vuonna saksaksi käännetty Hildur, nostettiin Der Spiegel -lehden bestseller-listalle Saksassa.

– Voi sanoa, että Saksassa on käynnissä nyt FinnNoir-buumi! Matkailun liikkeelle paneva voima on ihmisten halu tutustua uusiin kulttuureihin, päästä hetkeksi osaksi toisen maan paikallista elämäntapaa, tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uutta. Suomalainen kirjallisuus ja kulttuuri voivat toimia merkittävinä inspiraation lähteinä luonnon lisäksi matkakohdetta valittaessa, Oksanen jatkaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Saksalaisten matkustus Suomeen on elpynyt hyvin koronapandemian jälkeen.
Saksalaisten matkustus Suomeen on elpynyt hyvin koronapandemian jälkeen.
Lataa
Jyrki Oksanen tuntee Saksan markkinan
Jyrki Oksanen tuntee Saksan markkinan
Lataa

Visit Finland vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuva matkailun edistämisestä. Visit Finland tukee alan yrityksiä ja yritysryhmiä kansainvälisille markkinoille tarkoitettujen matkailupalvelujen kehittämisessä ja markkinoinnissa. Visit Finland on osa Business Finlandia www.visitfinland.fi www.visitfinland.com

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää matkailua ja investointeja sekä osaajien houkuttelua Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa 37 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Finland

Ulkomaiset matkailijat käyttivät Suomessa vuoden aikana 3,8 miljardia euroa9.4.2024 08:06:14 EEST | Tiedote

Ulkomaiset matkailijat tekivät viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana (maaliskuu 2023 - helmikuu 2024) yhteensä 4,7 miljoonaa matkaa Suomeen ja käyttivät keskimäärin 807 euroa matkaa kohden, eli yhteensä noin 3,8 miljardia. Matkoista 73 prosenttia oli vapaa-ajan matkoja ja 27 prosenttia työmatkoja. Tiedot käyvät ilmi Visit Finlandin yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tuottamasta kuukausitilasto Matkailijamittarista.

Green North Energy monistaa Business Finlandin rahoittamaa vetylaitoskonseptiaan Poriin ja Kemiin – tähtäimessä Suomen omavaraisuus ammoniakin tuotannossa26.3.2024 14:00:00 EET | Tiedote

Suomalainen Green North Energy on tehnyt aiesopimukset vihreiden vety- ja ammoniakkilaitosten perustamisen selvityksestä Porin ja Kemin kaupunkien kanssa. Yhtiö pystyy hyödyntämään Business Finlandin tuella kehittämäänsä tuotantokonseptia, jota se soveltaa jo Naantaliin rakentuvassa pilottilaitoksessa. Yhteensä yli miljardin euron suunnitelluilla investoinneilla tähdätään vihreän siirtymän vauhdittamiseen, huoltovarmuuden paranemiseen ja uusien työpaikkojen syntymiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye