Lapin ELY-keskus

Tilapäinen nopeusrajoitus kantatielle 80 Nordic Response 24 -harjoituksen vuoksi

Jaa

Lapin ELY-keskus on asettanut tilapäisen 60 km/h nopeusrajoituksen kantatielle 80 Kittilä–Sodankylä-välille.

60 km/h nopeusrajoituskyltti.

Tilapäinen nopeusrajoitus on voimassa ajalla 28.2.–5.3. sekä 12.–17.3.2024 yhteensä 25 kilometrin matkalla. Nopeusrajoitusta lasketaan aiemmasta 80 km/h:sta nyt 60 km/h:hon.

Rajoituksen taustalla on maaliskuussa järjestettävä Nordic Response 24 -harjoitus, johon Puolustusvoimat osallistuu. Harjoitus järjestetään 4.–15.3.2024, mutta harjoitukseen siirtyminen 29.2.–5.3.2024 sekä sieltä poistuminen 14.–17.3.2024 vaikuttavat liikenteeseen erityisesti Enontekiön ja Länsi-Lapin alueella.

Suomesta harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 4 100 henkilöä ja yhteensä noin 700 ajoneuvoa. Suomen alueella harjoituksen aikana harjoittelee ja liikkuu suomalaisjoukkojen lisäksi noin 3 000 ruotsalaista, 450 ranskalaista ja noin 50 isobritannialaista sotilasta.

Nordic Response 24 -harjoitus vaikuttaa alueella liikkuvien ihmisten elämään ympärivuorokautisen liikenteen lisääntymisenä ja vilkastuneena kaupankäyntinä. Päivittäinen liikkuminen Norjan suuntaan voi harjoituksen aikana kestää normaalia kauemmin. Liikenne voi ruuhkautua päätiestöllä myös Länsi-Lapin hiihtolomakohteiden lähialueilla.

Enontekiön ja Länsi-Lapin alueella liikkuvia pyydetään huomioimaan harjoitus mahdollisuuksien mukaan reittien valinoissa sekä varaamaan liikkumiseen aikaa normaalia enemmän. Viranomaiset ovat varautuneet liikennemäärien kasvuun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa tilapäisestä nopeusrajoituksesta:
Maanteiden hoidon projektipäällikkö Juha Loukusa, puh. +358 295 037 404, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Tourism as the beacon for business in Lapland in 2023 – downturn in industrial sectors24.5.2024 09:14:49 EEST | Press release

The Lapland economic trend report is an important knowledge-based management tool for regional development. According to the 2023 report, the annual change in turnover in Lapland was positive only in tourism services, accommodation and catering sector, and business services. In contrast, the industrial sector saw a drop in turnover. Personnel numbers in all sectors in Lapland (including the public sector) developed more positively than the turnover in 2023, showing a growth of 2.0 per cent compared to the previous year.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye