Espoon seurakuntayhtymä

Kaikki Espoon kirkot ovat nyt avoinna sateenkaarihäille

Jaa

Espoonlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto päätti eilen avata seurakunnan kirkkotilat sateenkaarivihkimisiin. Tämän jälkeen kaikissa Espoon seurakunnissa on sama käytäntö.

Esponlahden kirkon kirkkosali. Valo lankeaa alttariseinälle, joka on tehty luonnonkivistä ja betonista.
Myös Espoonlahden kirkossa voidaan viettää nyt sateenkaarihäitä. Lauri Ilola

Samaa sukupuolta olevat parit voivat varata vihkitilaisuuden tai avioliiton siunaamisen kaikkiin Espoon seurakuntien tiloihin, kun myös Espoonlahden seurakuntaneuvosto hyväksyi käytännön kokouksessaan 13. helmikuuta. Asiaa käsiteltiin seurakuntalaisaloitteen pohjalta. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 13-4. Päätöksestä jätettiin eriävä mielipide.
 
Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Esbo svenska församling, Leppävaaran seurakunta ja Tapiolan seurakunta tekivät asiassa myönteisen päätöksen vuonna 2022. Olarin seurakunnassa päätös syntyi helmikuussa 2023.
 
Espoonlahden kirkkoherra Jukka Lehti pitää asiaa merkittävänä seurakuntalaisten yhdenvertaisuuden kannalta.
 
- On tärkeää, että kaikilla espoolaisilla on mahdollisuus avioliittoon vihkimiseen tai sen siunaamiseen omassa kotikirkossaan, Lehti sanoo.
 
Päätökset perustuvat kirkkojärjestyksen säädökseen, jonka mukaan seurakunnan tilojen käytöstä päättävät kirkkoherra ja seurakuntaneuvosto yhdessä.
 
Vihkimistä koskeva tilavaraus tehdään Espoon seurakuntien palvelukeskukseen. Espoon seurakuntien verkkosivuilla on asiasta tarkemmat ohjeet.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Esponlahden kirkon kirkkosali. Valo lankeaa alttariseinälle, joka on tehty luonnonkivistä ja betonista.
Myös Espoonlahden kirkossa voidaan viettää nyt sateenkaarihäitä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon seurakunnat - Evankelis-luterilainen kirkko Espoossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 157 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 500.

Kirkko Espoossa vahvistaa yhteisönä kristillistä uskoa, tulevaisuuden toivoa ja lähimmäisenrakkautta. Olemme läsnä ihmisten arjessa ja juhlassa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon seurakuntayhtymä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye