PRO-finalisti Pasi Brilli on mies matkailukohde Bomban innovatiivisten makuelämysten takana
Pielisen rantamaisemassa sijaitsevassa Bomban karjalaiskylässä tarjoillaan kylpyjen ja luontoaktiviteettien ohella monipuolisia ja laadukkaita ruokaelämyksiä. Mies makujen takana on keittiötoimenpäällikkö Pasi Brilli. Brilli sijoittui tänä vuonna HoReCa-ammattilaisten Oscareiksikin nimetyssä PRO-gaalassa kolmen finalistin joukkoon ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjassa.

"Arvostan kovasti nousua PRO-finalistien todella kovatasoiseen joukkoon. Kärkikolmikkoon pääsy kertoo, että pitkäjänteinen työskentelyni niin alan kuin suomalaisen ruokakulttuurin eteen on huomattu", Pasi Brilli kertoo.
Ravintola Bomballa kunnioitetaan paikallisia makuja
PRO-tuomariston rohkeaksi visionääriksi kuvaama Brilli on osoittanut kunnianhimoa ja luovuutta suunnitellessaan uusia menuita niin Ravintola Bomballe kuin Break Sokos Hotel Bomban hotelliravintoloihin. Viime vuonna Bomban talolla lanseerattiin paikallisia makuja korostavat a la carte -menut sekä luostariviinien ympärille koottu viiden ruokalajin Valamo-menu.
"Inspiraatio a la carte -annoksiin on kummunnut aidoista karjalaisista makumuistoista ja toteutus tehty nykykarjalaisella twistillä. Pääosaa menuilla näyttelevät paikalliset raaka-aineet, kuten oman kylän nauriit, pihapiiristämmekin löytyvät marjat, Pielisen kuha sekä lähimetsien peuranliha. Valamo-menulla läheisen luostarin upeille marjaviineille on valittu upeat makuparit maa-artisokasta ja tournedos’ta kotimaisiin juustoihin", Brilli avaa.
Lokakuussa 2023 Break Sokos Hotel Bomballa avautui mutkaton, pitsoja ja pastoja tarjoileva Buolu Cafe & Ristorante. Ruokalista on Brillin käsialaa sekin.
"Valmistamme Buolussa niin napolilaisia artesaanipitsoja kuin klassisia pitsojakin. Pitsojen täytteisiin halusimme tuoda vähän ekstraa Pielisen savumuikusta kandeerattuun sitruunankuoreen ja itsetehtyyn savupaprikahilloon. Pastat taas tarjoillaan italiaiseen tyyliin, esimerkiksi salsiccia-makkaralla, karitsalla tai tryffeliöljyllä höystettynä", Brilli kertoo.
Kehittyvä Bomba – hotellin laajennusosa avautuu juhannuksena
Break Sokos Hotel Bomba ja koko Bomban karjalaiskylän alue uudistuu parhaillaan entistä monipuolisemmaksi matkailukohteeksi. Hotellinjohtaja Sanna Tenhunen kiittelee, miten Pasi Brillin innovatiivisella otteella Bombasta on tullut myös varteenotettava ruokamatkailukohde.
"Ruokahan on todella tärkeä osa matkakokemusta. Uusin ravintolamme avautuu ensi kesänä, jonka jälkeen meillä on tarjota kolme erilaista ruoka- ja ravintolatunnelmaa. Kiva lisä ovat Bomban talolla järjestettävät karjalanpiirakkapajat ja Valamon viinien viinipruuvi, joihin matkailijat voivat kesäaikana osallistua viikoittain. Ja jos ruokailu luonnossa kiinnostaa, meiltä saa myös ostaa retkieväitä mukaan nuotion äärellä nautittavaksi", Tenhunen toteaa.
Luonnon läheisyys, karjalaiskylän perinnekulttuuri sekä hotellin ylellinen kalevalaishenkinen kylpylä muodostavat Bombasta uniikin elämyskokonaisuuden. Hotellilaajennus järvimaisemahuoneineen ja uusine ravintoloineen valmistuu juhannukseksi 2024.
Pasi Brilli työskentelee keittiötoimenpäällikkönä Break Sokos Hotel Bomballa, ruokatuotekehitystyöryhmän vetäjänä Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa sekä ruokatuotekehitysryhmän jäsenenä SOK:lla. Brillillä on myös paistinkääntäjien Chef Rôtisseur -käädyt ja Suomen Keittiömestarit Ry:n myöntämät Cordon Bleu -käädyt.
PRO-gaalassa jaetaan vuosittain PRO-tunnustuspalkintoja maamme parhaille HoReCa-osaajille 15 eri kategoriassa. Palkintojuhla pidettiin 29. tammikuuta 2024 Helsingin oopperatalossa.
Lisätiedot:
Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 010 762 3856, sanna.tenhunen@sok.fi
Pasi Brilli, keittiötoimenpäällikkö, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 010 762 3861, pasi.brilli@sok.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 050 301 0419, sanna.tenhunen@sok.fi
Kuvat
Break Sokos Hotel Bomba
Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli perinteikkään karjalaiskylän vierellä, Pielisen rannalla Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja seitsemän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä.
Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana. Ravintolapalveluita tarjoavat Bistro Buolu ja ravintola Bomba.
Break Sokos Hotel Bomba uudistuu; kesällä 2024 Pielisen rantaan avautuu kokonaan uusi 92-huoneinen hotellisiipi järvimaisemahuoneineen ja uusine ravintoloineen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Prisman ja Sokoksen noutopiste joka kylään – S-ryhmä valjastaa suurimman valttinsa asiakasomistajien eduksi7.5.2025 15:05:37 EEST | Tiedote
Asiakkaat voivat tulevaisuudessa noutaa Prisman ja Sokoksen verkkokaupan ostoksensa S-ryhmän ruokakauppoihin tulevista ässänvihreistä noutolokerikoista ympäri Suomen. S-ryhmässä on kehitetty suosittua käyttötavarakaupan verkkokauppojen myymälänoutoa usean vuoden ajan ja tällä hetkellä myymälänouto toimii Prismoissa ja Sokoksissa. Tulevina vuosina mukaan valjastetaan S-ryhmän ainutlaatuisen laaja toimipaikkaverkosto, jotta asiakkaiden arki helpottuu entisestään. Tarkoituksena on toimittaa tuotteet asiakkaille nopeasti, edullisesti ja harppauksen ekologisemmin.
S-ryhmän ruokakaupoissa kiinnitetään huomiota muovikassien kulutukseen: kestokassin hinta alas, muovikassin hinta ylös5.5.2025 07:55:00 EEST | Tiedote
S-ryhmän ruokakaupoissa tehdään toimenpiteitä muovikassien määrän vähentämiseksi. Tästä päivästä alkaen kaikissa marketkaupan ketjuissa (Prisma, S-market, Sale, Alepa) tarkistetaan eri kassivaihtoehtojen hintoja ja esillepanoja niin, että muovikassien hintaa nostetaan, kestokassin hintaa lasketaan ja paperikassi säilyy kassalta jo löytyneistä kassivaihtoehdoista edullisimpana. Kassoille sijoitetaan tarjolle myös edullisia ja muovimäärältään ohuempia jätekassirullia.
Uusi malli mullistaa työn ja vapaan yhteensovittamisen – 3500 S-ryhmän työntekijää valitsee itse omat työvuoronsa2.5.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Uusi työvuorosuunnittelun malli helpottaa työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista ja lisää merkittävästi vaikutusmahdollisuuksia omaan työhön. Tänä keväänä noin 3500 työntekijää osallistuu itse aktiivisesti omien työvuorojensa valintaan, kun useat S-ryhmän osuuskaupat käyttävät yhteisöllisen työvuorosuunnittelun mallia.
SOK:n hallintoneuvosto 2025 on valittu – puheenjohtajana jatkaa Timo Santavuo29.4.2025 14:55:04 EEST | Tiedote
SOK:n hallintoneuvosto valittiin 29.4.2025 pidetyssä osuuskunnan kokouksessa. Hallintoneuvostossa aloitti kolme uutta jäsentä.
Bonuksen kerryttäminen Applen Lompakossa olevalla S-Etukortilla laajenee S-ryhmän ravintoloihin29.4.2025 08:02:00 EEST | Tiedote
Bonuksen kerryttäminen mobiilisti onnistuu pian entistä useammassa paikassa, kun S-ryhmän kaupoissa suosioon noussut käytäntö laajenee myös ravintoloihin. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain tämän vuoden aikana ravintoloiden maksupäätteiden vaihtuessa uusiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme