SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

PRO-finalisti Pasi Brilli on mies matkailukohde Bomban innovatiivisten makuelämysten takana

Jaa

Pielisen rantamaisemassa sijaitsevassa Bomban karjalaiskylässä tarjoillaan kylpyjen ja luontoaktiviteettien ohella monipuolisia ja laadukkaita ruokaelämyksiä. Mies makujen takana on keittiötoimenpäällikkö Pasi Brilli. Brilli sijoittui tänä vuonna HoReCa-ammattilaisten Oscareiksikin nimetyssä PRO-gaalassa kolmen finalistin joukkoon ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjassa.

Kuvassa Pasi Brilli tiimiinsä kuuluvien Sira Siahsamanin ja Ville Heikuran kanssa
Kuvassa Pasi Brilli tiimiinsä kuuluvien Sira Siahsamanin ja Ville Heikuran kanssa Kuva: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

"Arvostan kovasti nousua PRO-finalistien todella kovatasoiseen joukkoon. Kärkikolmikkoon pääsy kertoo, että pitkäjänteinen työskentelyni niin alan kuin suomalaisen ruokakulttuurin eteen on huomattu", Pasi Brilli kertoo. 

Ravintola Bomballa kunnioitetaan paikallisia makuja

PRO-tuomariston rohkeaksi visionääriksi kuvaama Brilli on osoittanut kunnianhimoa ja luovuutta suunnitellessaan uusia menuita niin Ravintola Bomballe kuin Break Sokos Hotel Bomban hotelliravintoloihin. Viime vuonna Bomban talolla lanseerattiin paikallisia makuja korostavat a la carte -menut sekä luostariviinien ympärille koottu viiden ruokalajin Valamo-menu.

"Inspiraatio a la carte -annoksiin on kummunnut aidoista karjalaisista makumuistoista ja toteutus tehty nykykarjalaisella twistillä. Pääosaa menuilla näyttelevät paikalliset raaka-aineet, kuten oman kylän nauriit, pihapiiristämmekin löytyvät marjat, Pielisen kuha sekä lähimetsien peuranliha. Valamo-menulla läheisen luostarin upeille marjaviineille on valittu upeat makuparit maa-artisokasta ja tournedos’ta kotimaisiin juustoihin", Brilli avaa.

Lokakuussa 2023 Break Sokos Hotel Bomballa avautui mutkaton, pitsoja ja pastoja tarjoileva Buolu Cafe & Ristorante. Ruokalista on Brillin käsialaa sekin.

"Valmistamme Buolussa niin napolilaisia artesaanipitsoja kuin klassisia pitsojakin. Pitsojen täytteisiin halusimme tuoda vähän ekstraa Pielisen savumuikusta kandeerattuun sitruunankuoreen ja itsetehtyyn savupaprikahilloon. Pastat taas tarjoillaan italiaiseen tyyliin, esimerkiksi salsiccia-makkaralla, karitsalla tai tryffeliöljyllä höystettynä", Brilli kertoo.

Kehittyvä Bomba – hotellin laajennusosa avautuu juhannuksena

Break Sokos Hotel Bomba ja koko Bomban karjalaiskylän alue uudistuu parhaillaan entistä monipuolisemmaksi matkailukohteeksi. Hotellinjohtaja Sanna Tenhunen kiittelee, miten Pasi Brillin innovatiivisella otteella Bombasta on tullut myös varteenotettava ruokamatkailukohde.

"Ruokahan on todella tärkeä osa matkakokemusta. Uusin ravintolamme avautuu ensi kesänä, jonka jälkeen meillä on tarjota kolme erilaista ruoka- ja ravintolatunnelmaa. Kiva lisä ovat Bomban talolla järjestettävät karjalanpiirakkapajat ja Valamon viinien viinipruuvi, joihin matkailijat voivat kesäaikana osallistua viikoittain. Ja jos ruokailu luonnossa kiinnostaa, meiltä saa myös ostaa retkieväitä mukaan nuotion äärellä nautittavaksi", Tenhunen toteaa.

Luonnon läheisyys, karjalaiskylän perinnekulttuuri sekä hotellin ylellinen kalevalaishenkinen kylpylä muodostavat Bombasta uniikin elämyskokonaisuuden. Hotellilaajennus järvimaisemahuoneineen ja uusine ravintoloineen valmistuu juhannukseksi 2024.

Pasi Brilli työskentelee keittiötoimenpäällikkönä Break Sokos Hotel Bomballa, ruokatuotekehitystyöryhmän vetäjänä Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa sekä ruokatuotekehitysryhmän jäsenenä SOK:lla. Brillillä on myös paistinkääntäjien Chef Rôtisseur -käädyt ja Suomen Keittiömestarit Ry:n myöntämät Cordon Bleu -käädyt.

PRO-gaalassa jaetaan vuosittain PRO-tunnustuspalkintoja maamme parhaille HoReCa-osaajille 15 eri kategoriassa. Palkintojuhla pidettiin 29. tammikuuta 2024 Helsingin oopperatalossa.

Lisätiedot:

Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 010 762 3856, sanna.tenhunen@sok.fi

Pasi Brilli, keittiötoimenpäällikkö, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 010 762 3861, pasi.brilli@sok.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 050 301 0419, sanna.tenhunen@sok.fi

Kuvat

Break Sokos Hotel Bomba, Nurmes
Break Sokos Hotel Bomba, Nurmes
Lataa
Ravintola Bomban Valamo-menun alkuruoka: maa-artisokkaa ja rapua
Ravintola Bomban Valamo-menun alkuruoka: maa-artisokkaa ja rapua
Lataa
Hanhenrintaa ja luomukvinoaa / Ravintola Bomba
Hanhenrintaa ja luomukvinoaa / Ravintola Bomba
Lataa
Break Sokos Hotel Bomban laajennusosa avautuu juhannukseksi 2024
Break Sokos Hotel Bomban laajennusosa avautuu juhannukseksi 2024
Lataa

Break Sokos Hotel Bomba

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli perinteikkään karjalaiskylän vierellä, Pielisen rannalla Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja seitsemän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä.

Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana. Ravintolapalveluita tarjoavat Bistro Buolu ja ravintola Bomba.

Break Sokos Hotel Bomba uudistuu; kesällä 2024 Pielisen rantaan avautuu kokonaan uusi 92-huoneinen hotellisiipi järvimaisemahuoneineen ja uusine ravintoloineen.

www.sokoshotels.fi/fi/nurmes/sokos-hotel-bomba

Break Sokos Hotel Bomba, Nurmes.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Kuljetusrobotti on moderni maitokärry – S-ryhmän ruoan verkkokaupan robokuljetus laajenee yli 100 myymälään vuoden loppuun mennessä14.5.2024 08:20:28 EEST | Tiedote

Päästöttömät robokuljetukset ovat vakiinnuttaneet asemansa ensimmäisen toimintavuotensa aikana ja valloittavat tulevaisuudessa uusia alueita. Itsenäisesti kulkevat ja sähköllä toimivat Starship Technologiesin robotit ovat tähän mennessä kuljettaneet Suomessa yli 150 000 tilausta. Tyypillinen tilaaja on lapsiperhe, jolle robotti kuljettaa maitoa, banaaneja ja jauhelihaa.

Prisma julkaisee täysin uuden ulkoilubrändin - mukana muun muassa kuksa, värikkäitä kuorivaatteita ja risukeitin13.5.2024 08:50:00 EEST | Tiedote

Prisman omien tuotemerkkien valikoima täydentyy 13. toukokuuta, kun hypermarketketju ja Suomen suosituin muotikauppa lanseeraa oman ulkoiluun ja retkeilyyn keskittyvän Luode12-ulkoilubrändin. Kaikissa Prisma-myymälöissä ja Prisma.fi-verkkokaupassa myyntiin tulevan Luode12-tuoteperheen ensimmäiseen mallistoon sisältyy muun muassa teknisiä vaatteita, retkeilyvarusteita sekä tämän kesän pakko-ostos: punkeilta suojaavat sukat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye