PRO-finalisti Pasi Brilli on mies matkailukohde Bomban innovatiivisten makuelämysten takana
Pielisen rantamaisemassa sijaitsevassa Bomban karjalaiskylässä tarjoillaan kylpyjen ja luontoaktiviteettien ohella monipuolisia ja laadukkaita ruokaelämyksiä. Mies makujen takana on keittiötoimenpäällikkö Pasi Brilli. Brilli sijoittui tänä vuonna HoReCa-ammattilaisten Oscareiksikin nimetyssä PRO-gaalassa kolmen finalistin joukkoon ammattikeittiön tuotekehittäjä -sarjassa.
![Kuvassa Pasi Brilli tiimiinsä kuuluvien Sira Siahsamanin ja Ville Heikuran kanssa](/data/images/public/68574024/70103090/ed09f7b1-4d0b-4b24-9f61-c25f17be3b1f-w_720.jpg)
"Arvostan kovasti nousua PRO-finalistien todella kovatasoiseen joukkoon. Kärkikolmikkoon pääsy kertoo, että pitkäjänteinen työskentelyni niin alan kuin suomalaisen ruokakulttuurin eteen on huomattu", Pasi Brilli kertoo.
Ravintola Bomballa kunnioitetaan paikallisia makuja
PRO-tuomariston rohkeaksi visionääriksi kuvaama Brilli on osoittanut kunnianhimoa ja luovuutta suunnitellessaan uusia menuita niin Ravintola Bomballe kuin Break Sokos Hotel Bomban hotelliravintoloihin. Viime vuonna Bomban talolla lanseerattiin paikallisia makuja korostavat a la carte -menut sekä luostariviinien ympärille koottu viiden ruokalajin Valamo-menu.
"Inspiraatio a la carte -annoksiin on kummunnut aidoista karjalaisista makumuistoista ja toteutus tehty nykykarjalaisella twistillä. Pääosaa menuilla näyttelevät paikalliset raaka-aineet, kuten oman kylän nauriit, pihapiiristämmekin löytyvät marjat, Pielisen kuha sekä lähimetsien peuranliha. Valamo-menulla läheisen luostarin upeille marjaviineille on valittu upeat makuparit maa-artisokasta ja tournedos’ta kotimaisiin juustoihin", Brilli avaa.
Lokakuussa 2023 Break Sokos Hotel Bomballa avautui mutkaton, pitsoja ja pastoja tarjoileva Buolu Cafe & Ristorante. Ruokalista on Brillin käsialaa sekin.
"Valmistamme Buolussa niin napolilaisia artesaanipitsoja kuin klassisia pitsojakin. Pitsojen täytteisiin halusimme tuoda vähän ekstraa Pielisen savumuikusta kandeerattuun sitruunankuoreen ja itsetehtyyn savupaprikahilloon. Pastat taas tarjoillaan italiaiseen tyyliin, esimerkiksi salsiccia-makkaralla, karitsalla tai tryffeliöljyllä höystettynä", Brilli kertoo.
Kehittyvä Bomba – hotellin laajennusosa avautuu juhannuksena
Break Sokos Hotel Bomba ja koko Bomban karjalaiskylän alue uudistuu parhaillaan entistä monipuolisemmaksi matkailukohteeksi. Hotellinjohtaja Sanna Tenhunen kiittelee, miten Pasi Brillin innovatiivisella otteella Bombasta on tullut myös varteenotettava ruokamatkailukohde.
"Ruokahan on todella tärkeä osa matkakokemusta. Uusin ravintolamme avautuu ensi kesänä, jonka jälkeen meillä on tarjota kolme erilaista ruoka- ja ravintolatunnelmaa. Kiva lisä ovat Bomban talolla järjestettävät karjalanpiirakkapajat ja Valamon viinien viinipruuvi, joihin matkailijat voivat kesäaikana osallistua viikoittain. Ja jos ruokailu luonnossa kiinnostaa, meiltä saa myös ostaa retkieväitä mukaan nuotion äärellä nautittavaksi", Tenhunen toteaa.
Luonnon läheisyys, karjalaiskylän perinnekulttuuri sekä hotellin ylellinen kalevalaishenkinen kylpylä muodostavat Bombasta uniikin elämyskokonaisuuden. Hotellilaajennus järvimaisemahuoneineen ja uusine ravintoloineen valmistuu juhannukseksi 2024.
Pasi Brilli työskentelee keittiötoimenpäällikkönä Break Sokos Hotel Bomballa, ruokatuotekehitystyöryhmän vetäjänä Pohjois-Karjalan Osuuskaupassa sekä ruokatuotekehitysryhmän jäsenenä SOK:lla. Brillillä on myös paistinkääntäjien Chef Rôtisseur -käädyt ja Suomen Keittiömestarit Ry:n myöntämät Cordon Bleu -käädyt.
PRO-gaalassa jaetaan vuosittain PRO-tunnustuspalkintoja maamme parhaille HoReCa-osaajille 15 eri kategoriassa. Palkintojuhla pidettiin 29. tammikuuta 2024 Helsingin oopperatalossa.
Lisätiedot:
Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 010 762 3856, sanna.tenhunen@sok.fi
Pasi Brilli, keittiötoimenpäällikkö, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 010 762 3861, pasi.brilli@sok.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 050 301 0419, sanna.tenhunen@sok.fi
Kuvat
Break Sokos Hotel Bomba
Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli perinteikkään karjalaiskylän vierellä, Pielisen rannalla Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja seitsemän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä.
Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana. Ravintolapalveluita tarjoavat Bistro Buolu ja ravintola Bomba.
Break Sokos Hotel Bomba uudistuu; kesällä 2024 Pielisen rantaan avautuu kokonaan uusi 92-huoneinen hotellisiipi järvimaisemahuoneineen ja uusine ravintoloineen.
![Break Sokos Hotel Bomba, Nurmes.](/data/images/public/68574024/70103090/34f395f7-24d9-4bf7-9856-bba03658ecab-w_780.jpg)
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
S-ryhmän myynti kasvoi tammi–kesäkuussa reilun prosentin edellisvuodesta12.7.2024 08:02:00 EEST | Tiedote
S-ryhmään kuuluvien alueosuuskauppojen, SOK:n ja niiden tytäryhtiöiden veroton vähittäismyynti tammi–kesäkuussa oli 6 960,9 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 1,1 prosenttia. Marketkaupan hyvä kehitys jatkui, ja S-ryhmän päivittäistavarakaupassa myynti kasvoi muuta alan markkinaa paremmin. Hyvässä vireessä oli myös myyntiennätyksiä kampanjoillaan tehnyt tavaratalo- ja erikoisliikekauppa.
Prisman verkkokaupan myymälänouto kolahti suomalaisiin – ostoksista jopa puolet noudetaan, on kyse kompostorista, trangiasta tai puhelimesta10.7.2024 09:08:09 EEST | Tiedote
Myymälänouto on vyörynyt Prismoihin viimeisen vuoden aikana ja muuttanut monen verkkokaupassa shoppailevan ostokäyttäytymistä. Tänä keväänä ja kesänä myymälänoudon kautta on tilattu erityisesti tuotteita kodin siivoukseen ja kunnossapitoon sekä kesäretkeilyyn. Tuotteet kerätään vähintään kahdessa tunnissa, ennätys on 8 minuuttia.
Kysely kertoo: kaksi kolmesta haluaisi ostaa lääkkeitä ruokakaupasta8.7.2024 08:27:00 EEST | Tiedote
Liki kaksi kolmasosaa (65 %) vastaajista olisi kiinnostunut ostamaan lääkkeitä ruokakaupasta, kertoo S-ryhmän tuore asiakaskysely. Kipeimmin kaupan hyllyyn kaivataan särkylääkkeitä, jotka jopa 90 % vastaajista toivoisi näkevänsä S-ryhmän päivittäistavarakaupan hyllyssä. Seuraavaksi innokkaimmin ruokakaupasta ostettaisiin flunssa- ja vatsalääkkeitä, allergialääkkeitä sekä lasten kipu- ja kuumelääkkeitä. Kesäkuussa toteutettuun kyselyyn vastasi 1 500 S-ryhmän asiakasomistajaa eri puolilta Suomea.
S-ryhmän asiakastutkimus kertoo: kotimaisuuden imu kasvussa, kuluttamiseen suhtaudutaan aiempaa toiveikkaammin4.7.2024 08:22:03 EEST | Tiedote
S-ryhmän tuore ostokäyttäytymistutkimus osoittaa, että kuluttajien ostoaikeissa on nähtävissä varovaista toiveikkuutta pitkän synkemmän jakson jälkeen. Kesäkuun alussa toteutetulla tutkimuksella selvitettiin jo yhdeksättä kertaa hintojen nousun vaikutusta asiakasomistajien ostokäyttäytymiseen. Ensimmäistä kertaa vastaava tutkimus tehtiin kaksi vuotta sitten kesäkuussa 2022.
Mocktailien alkukesän myynti on kasvanut räjähdysmäisesti – suomalaiset suosivat nyt alkoholittomia drinkkejä ja kylmiä kahvijuomia28.6.2024 08:08:00 EEST | Tiedote
Cocktailit ja mocktailit eli alkoholilliset ja alkoholittomat juomasekoitukset ovat olleet maailmalla iso trendi jo pidemmän aikaa. Myös kylmät kahvit trendaavat maailmalla. Niin myös Suomessa, jossa kulutus ravintoloissa ja terasseilla on kasvanut yli 20 prosenttia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme