Designtalo nousi muuttovalmiiden omakotitalojen markkinajohtajaksi

Jaa

Designtalo oli ylivoimaisesti suosituin talomerkki muuttovalmiissa omakotitaloissa vuonna 2023, kertoo Rakennustutkimus RTS:n Omakotirakentajatutkimus 2023/24. Designtalo on osa DEN Finlandia, joka vahvisti asemaansa Suomen suurimpana pientalovalmistajana.

Designtalo Villa Kungen Loviisan asuntomessuilla.
Designtalo Villa Kungen Loviisan asuntomessuilla. Kuva: Hans Koistinen / DEN

Designtalo toimitti Omakotirakentajatutkimuksen mukaan 20 prosenttia kaikista Suomen muuttovalmiista omakotitaloista. Hirsitalojen kategoriassa Finnlamelli säilytti markkinajohtajan asemansa kuuden prosentin osuudella kaikista muuttovalmiista omakotitaloista. Designtalo ja Finnlamelli ovat osa DEN Finlandia, joka vahvistaa asemaansa Suomen suurimpana pientalorakentajana.

DEN toimitti joka kolmannen muuttovalmiin omakotitalon

DEN Finlandiin kuuluvat muuttovalmiiden omakotitalojen Designtalo, hirsitalomerkki Finnlamelli ja Ainoakoti, joka on yhteistyömerkki Keskon kanssa. Muuttovalmiiden omakotitalojen osalta DENin euromääräinen markkinaosuus vuonna 2023 oli 30,5 % ja koko omakotitalomarkkinan osalta 22,8 %. Rakennettujen omakotitalojen kappalemäärän mukaan osuudet ovat muuttovalmiissa taloissa 29 % ja kaikissa talopaketeissa 18,5 %. Kaikilla laskutavoilla mitattuna DEN on Suomen suurin.

Muuttovalmis tarkoittaa toimitusastetta, jossa talo on mahdollisimman valmiiksi rakennettu, ja siitä puhutaan myös avaimet käteen -toimituksena.

DEN on huolehtinut kannattavuudestaan ja asiakkaistaan

DEN on onnistunut vahvistamaan asemaansa markkinoilla systemaattisen ja pitkäjänteisen kehitystyön ansiosta. Yhtiö on parantanut suhteellista kannattavuuttaan, teki viime vuonna selvästi positiivisen tuloksen ja investoi tulevaisuuteen kehittämällä toimintaansa. Viimeisin iso kehityshanke oli Designtalon mittava mallistouudistus, joka julkistettiin helmikuussa.

“Asiakkaillemme on tässä ajassa erityisen tärkeää voida luottaa siihen, että rakennamme heidän talonsa laadukkaasti loppuun asti ja olemme tukena vielä senkin jälkeen. Olemme äärettömän kiitollisia siitä, että asiakkaamme luottavat meihin yhden elämänsä suurimman hankinnan kanssa. Yrityksemme juuret yltävät yli 30 vuoden taakse, taloustilanteemme on vakaa ja talomme tehdään omilla tehtaillamme Suomessa”, DEN Finlandin toimitusjohtaja Otto Tarkiainen kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

DEN on Suomen suurin pientalorakentaja, jonka juuret yltävät yli 30 vuoden taakse. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus. Konsernissa työskentelee yli 400 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 226,2 miljoonaa euroa.

DENin muodostavat muuttovalmiiden omakotitalojen edelläkävijä Designtalo, luonnollisesti parhaiden hirsikotien Finnlamelli ja K-Raudan yhteistyömallistomme Ainoakoti. Lue lisää: den.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Den Finland Oy

DEN Finland Oy vahvisti markkina-asemaansa ja teki positiivisen liiketuloksen7.5.2024 10:12:38 EEST | Tiedote

Vuonna 2023 inflaatio, korkojen nousu ja yleinen epävarmuus markkinoilla vaikuttivat merkittävästi asuntomarkkinoihin. Rakennusalalla nähtiin lukuisia konkursseja ja asiakkaat olivat varovaisia päätöksenteossaan. Toimintaympäristön haasteista huolimatta DEN Finland pystyi vahvistamaan markkina-asemaansa Suomen suurimpana pientalorakentajana ja tekemään positiivisen liiketuloksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye