Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Turun musiikkijuhlien ja Turun kaupunginkirjaston laadukas yhteistyö jatkuu uuden luentosarjan muodossa

Jaa

Turun musiikkijuhlat ja Turun kaupunginkirjasto tuottavat yhteistyössä luentosarjan, jonka teemat pyörivät musiikin, historian ja taiteen ympärillä. Jokaisen luennon yhteydessä Turun musiikkijuhlat tarjoaa kaupunkilaisille konsertin, jotka toimivat esimakuna elokuun juhlaviikoille.

Perhetalo Heideken
Perhetalo Heideken

Historia ja musiikki kohtaa

Tänä vuonna Turun musiikkijuhlia vietetään 8.–29. elokuuta. TMJ vie kuulijansa esimerkiksi Perhetalo Heidekeniin, Paavo Nurmen kotitaloon sekä kunnioittaa säveltäjä Oskar Merikantoa, jonka kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Kaiken tämän kunniaksi Turun kaupunginkirjasto järjestää kaupunkilaisille talven aikana luennot juuri näiden kyseisten konserttien aiheista. Jokaisen luennon yhteydessä Turun musiikkijuhlat tarjoaa kaupunkilaisille konsertin, jotka toimivat esimakuna elokuun juhlaviikoille.

Meille on tärkeää saada tehdä yhteistyötä hyvien paikallisten toimijoiden kanssa, joista Turun kaupunginkirjasto on varmasti yksi keskeisimmistä. Luentosarja puhuttelee monia ja olemme yhdessä saaneet luotua sisällöllisesti hyvin rikkaita kokonaisuuksia”, Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö Eveliina Salminen kertoo.

Muistojen Heideken 

Luentosarjan ensimmäinen tapahtuma järjestetään tänään (15.2. torstaina) kello 18:00 Turun kaupunginkirjastossa ja se kantaa nimeä Muistojen Heideken. Muistojen Heideken avaa turkulaisen synnytyssairaalan värikkään historian laitoksen alkuajoista sen lakkauttamiseen asti. Carl von Heidekenin perustama laitos oli vilkkaassa käytössä vuosina 1890–1995. Visuaalisesti näyttävä teos avaa työntekijöiden, synnyttäneiden ja syntyneiden näkökulmia ja näyttää, mitä laitos merkitsi ja yhä merkitsee siellä synnyttäneille ja syntyneille. Samalla, kun teos pureutuu turkulaisuuden ytimeen, se sivuaa myös suomalaisen synnytyskulttuurin modernisoitumista viime vuosisadalla. 

Luennolla kurkistetaan Valde Orremaan ja Mia Alhonmäen opastuksella Heidekenin historian kiinnostaviin vaiheisiin ja teoksen syntyprosessiin. Luennon yhteydessä esiintyvät viulisti Ruben Goesch sekä haitaristi Emil Mellanen.

Olemme innoissamme tästä uudesta tapahtumasarjasta, joka yhdistää upeasti kirjallisuuden ja musiikin. Kirjasto hakee jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita ja tapahtumakonsepteja ja on ilo tuottaa tämä yhdessä Turun musiikkijuhlien kanssa”, Turun kaupunginkirjaston tapahtumista vastaava informaatikko Selina Raunio kertoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Festivaalin perustajana oli vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Monipuolinen kaupunkifestivaali tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia, ulkoilmatapahtumia sekä konsertteja lapsille. Taiteellisena johtajana toimii kapellimestari ja sellisti Klaus Mäkelä. Varsinaisen festivaalin lisäksi Turun musiikkijuhlat järjestää konsertteja ja tapahtumia kaikkina vuodenaikoina, yhteensä n. 30-50kpl vuosittain. www.turunmusiikkijuhlat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun Musiikkijuhlat / Turun Musiikkijuhlasäätiö sr

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye