Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kulttuuritaloissa juhlistetaan naistenpäivää jälleen usean päivän ajan

Jaa

Tapahtumia on niin kansainvälistä naistenpäivää 8.3. edeltävinä päivinä kuin sen jälkeenkin. Ohjelmassa on muun muassa rap-duo Matriarkaatin Open Mic -ilta, Anneli Saariston La Dolce Diva -konsertti, Mimmit-yhtyeen Tyttösankarit sekä naistenpäivän taidetuokio aikuisille!

Kaksi henkilöä syö pizzaa.
Rap-duo Matriarkaatti nähdään Kannusalin Open Mic -illassa torstaina 7.3. Anna Niemelä

Rap-duo Matriarkaatin Open Mic -ilta Kannusalissa

Espoon keskuksen maanalaisessa Kannusalissa juhlistetaan uusia kykyjä naistenpäivän viikolla torstaina 7.3. Matriarkaatti x Kannusali Open Mic -illassa Kannusalin Café Bar Luolassa.

Tapahtuman juontaa rap-duo Matriarkaatti eli Mon-Sala ja Adikia (aka dj paha.narttu).  Antirasistinen ja feministinen Matriarkaatti raivaa tilaa moninaisemmalle räp-skenelle rakenteista käsin. Illan päättävät rap-artistit Kakku ja Valma.

- Kyseinen tapahtuma valikoitui Kannusaliin, sillä Open Mic -iltana lavalle ovat tervetulleita niin räpistä juuri innostuneet kuin kokeneemmatkin nais-, ei-binääriset ja transmaskuliinit tekijät. Tasa-arvon toteutumiseen on vielä matkaa, joten naistenpäivän tiimoilta on perusteltua ja vaikuttavaa tarjota alusta uusille lahjakkaille tulevaisuuden tekijöille ja äänille, kertoo Kannusalin tuotantopäällikkö Lani Nordlund.

Open Mic -iltoja on aikaisemmin järjestetty menestyksekkäästi Helsingissä mm. Bar Siltasessa ja Tiivistämöllä. Pääsymaksuton tapahtuma on saavutettava, osallistava ja moninainen. Yleisöön ovat tervetulleita kaikki räpin uusista tuulista kiinnostuneet.

Lue lisää Kannusalin tapahtumasta espoo.fi-sivulta. Open Mic -ilmoittautumisen voi tehdä joko sähköpostiosoitteessa matriarkaatti@gmail.com tai Instagramin kautta viestillä @matriarkaatti. 

Salin täydeltä naisenergiaa Sellosalissa

Leppävaarassa sijaisteva Sellosali juhlistaa naistenpäivää koko viikon ajan. Esiintyjiä on aina parikymppisestä 75-vuotiaaseen, ja kohdeyleisönä kaikki tasokkaan musiikki- ja kulttuuritarjonnan ystävät. 

Ensimmäisenä lavalla nähdään jo 55 vuotta estradilla ollut Anneli Saaristo La Dolce Diva -konsertilla keskiviikkona 6.3. Saaristolla on monta syytä juhlaan: 75-vuotissyntymäpäiväänsä juhlistavan laulajan ikonisen La Dolce Vita -hitin Euroviisuesityksestä tulee tänä vuonna kuluneeksi 35 vuotta. Seuraavana päivänä, torstaina 7.3. vuorossa on popkentän nouseva laulaja-lauluntekijä Aliisa Syrjä. Syrjän kultaa striimannut debyyttialbumi Höyheniä ja saaria julkaistiin lokakuussa 2023. 

Kansainvälisen naistenpäivän eli perjantain 8.3. esiintyjä on Katri Ylander, joka esittää uusimpia kappaleitaan ja myös vanhoja hittejä yhdessä bändinsä kanssa. Lasten lauantaina 9.3. nähdään Mimmit-yhtyeen konsertti Tyttösankarit. Luvassa on kiehtovia musiikillisia tarinoita tytöistä ja naisista, jotka muuttivat teoillaan maailmaa.

Lue lisää Anneli Saariston konsertista espoo.fi-sivulta.
Lue lisää Aliisa Syrjän konsertista espoo.fi-sivulta.
Lue lisää Katri Ylanderin konsertista espoo.fi -sivulta.
Lue lisää Lasten lauantain konsertista espoo.fi-sivulta.

Kansainvälisen naistenpäivän taidetuokio Aurorassa

Lasten kulttuurikeskus Aurora Järvenperässä järjestää naistenpäivänä 8.3. aikuisille suunnatun kartonkigrafiikan taidetuokion. Laattamateriaaleina käytetään mehu- ja maitotölkkejä, joista tehdään vedoksia grafiikan prässillä. Ohjaajana toimii taidegraafikko ja kuvataiteilija Anna-Maija Mattila-Selin. Lisäksi naistenpäivänä ehtii vielä tutustumaan ukrainalaisen Kateryna Harahulian The Glow of Hope - Toivon hehku -näyttelyyn (esillä Aurorassa 9.3.asti).

Naistenpäivän tienoilla Aurorassa halutaan muistuttaa kävijöitä myös Auroran upeasta historiallisesta menneisyydestä. Yhteiskunnallinen vaikuttaja ja rohkea sosiaalityön uudistaja Aurora Karamzin pystytti Lasten kulttuurikeskus Auroran kauniin pihapiirin jo 1800-luvulla.

Lue lisää Auroran taidetuokiosta espoo.fi-sivulta.
Lue lisää Aurora Karamzinista Diakonissalaitoksen verkkosivulta.
Lue lisää Lasten kulttuurikeskus Auroran historiasta Auroran verkkosivuilta.
Lue lisää The Glow of Hope - Toivon hehku -näyttelystä espoo.fi-sivulta.

Espoon kulttuuritaloissa on käytössä turvallisemman tilan periaatteet. 

Yhteyshenkilöt

Lani Nordlund
Kannusalin tuotantopäällikkö
+358 44 2106872
lani.nordlund@espoo.fi

Henna Salo
Sellosalin tuotantopäällikkö
+358 40 7318018
henna.salo@espoo.fi

Miia Salminen
Lasten kulttuurikeskus Auroran kulttuurituottaja
+358 50 3851624
miia.salminen@espoo.fi

Espoon kaupungin kulttuuritaloihin ja -palveluihin kuuluu Espoon kulttuurikeskus, Sellosali, Kannusali, Lasten kulttuurikeskus Aurora sekä Näyttelykeskus WeeGee. Kulttuuritalot ja -palvelut on osa kulttuurin tulosyksikköä, joka vastaa Espoon kulttuuritarjonnasta ja kulttuuriprofiilista.

www.kulttuuriespoo.fi | www.espoo.fi/kulttuuri

#KulttuuriEspoo @kulttuuriespoo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon Kiviruukista kiertotalouden keskittymä12.4.2024 10:39:42 EEST | Tiedote

Kiviruukista kiertotalouden keskittymä on Espoon kaupungin kestävän kehityksen alueellinen kärkihanke, jolla Kiviruukin alueelle kehitetään kiertotalouden innovaatioiden, liiketoiminnan ja osaamisen keskittymää. Espoon tavoitteena on yhteistyötä lujittamalla vahvistaa Suomen asemaa maailmanluokan puhtaan teknologian osaamiskeskittymänä, johon sekä kotimaiset että ulkomaiset toimijat haluavat investoida. Länsimetron päädyssä sijaitseva Kiviruukki vahvistaa Espoon veto-, pito- ja elinvoimaa tarjoamalla kiertotalouden toimijoille erinomaisen kasvualustan, jossa kestävän tulevaisuuden tutkimus, työpaikat ja oppiminen ovat kiinteä osa arkea.

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 10.4.202410.4.2024 19:36:06 EEST | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta merkitsi tiedoksi Espoon kaupungin toiminnallisen päiväkotisuunnitteluohjeen sekä suomenkielisen varhaiskasvatuksen toimintakertomuksen vuodelta 2023. Lautakunta antoi lausunnot valtuustoaloitteeseen lasten ja nuorten sähkötupakoinnin kitkemiseksi sekä valtuutettu Ira Hietanen-Tanskasen ja 34 muun valtuutetun 29.1.2024 jättämään valtuustokysymykseen liikuntavammaisten koululaisten yhdenvertaisuuden toteutumisesta. Lautakunta myös päätti varhaiskasvatuksen starttiraha-avustusperiaatteista, jotka tulevat voimaan 1.6.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye