Hela välfärdsområdet börjar använda elektronisk barnskyddsanmälan

Jaa

I mars utvidgas användningen av den elektroniska barnskyddanmälan till hela Västra Nylands välfärdsområde. Hittills har den elektroniska anmälan använts i Esbo - i fortsättningen används den även i nio andra kommuner: Hangö, Ingå, Grankulla, Högfors, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis. 

Förändringen gör att det blir snabbare och lättare att göra en barnskyddsanmälan.  I fortsättningen är det möjligt att göra en anmälan via en digiapparat när som helst under dygnet. Den elektroniska blanketten finns på välfärdsområdets webbplats på finska, svenska och engelska.  

-Då vi nu börjar använda den elektroniska barnskyddsanmälan i större utsträckning blir välfärdsområdets tjänster mera enhetliga och det blir möjligt för invånaren att inleda ett barnskyddsärende ännu smidigare än tidigare, säger barnskyddets serviceenhetschef Maria Alanko-Lazarides.  

Barnskyddsanmälan görs då ett barns uppväxt och utveckling är utsatt för fara. Vem som helst som är orolig över ett barns eller en ung persons situation kan göra en anmälan, vid behov även anonymt. Anmälan ska i första hand göras skriftligt.  Även myndigheterna, som till exempel de personer som arbetar inom social- och hälsovården eller i skolorna, är enligt barnskyddslagen skyldiga att meddela om barn som de fått information om att är i behov av barnskyddets tjänster till barnskyddsmyndigheterna. På Västra Nylands välfärdsområde gjordes 2023 sammanlagt ungefär 15 500 barnskyddsanmälningar.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Västra Nylands välfärdsområde ordnar social- och hälsovården och räddningsväsendets tjänster för invånarna i Esbo, Grankulla, Hangö, Högfors, Ingå, Kyrkslätt, Lojo, Raseborg, Sjundeå och Vichtis.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Webbplats: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten16.4.2024 19:33:09 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten för 2023. De väsentliga avvikelserna gällde nettoutgifterna för serviceproduktionen, vilket förklaras med underskottet som fördes upp i budgeten för HUS-sammanslutningen. Dessutom har välfärdsområdets upplåning och investeringar varit lägre än budgeterat. Vid sitt sammanträde godkände välfärdsområdesfullmäktige dem båda.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye