Sähköinen lastensuojeluilmoitus käyttöön koko hyvinvointialueella

Jaa

Sähköisen lastensuojeluilmoituksen käyttö laajenee koskemaan koko Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta maaliskuussa. Tähän mennessä sähköinen ilmoitus on ollut käytössä Espoossa - jatkossa myös yhdeksässä muussa kunnassa: Hangossa, Inkoossa, Kauniaisissa, Karkkilassa, Kirkkonummella, Lohjalla, Raaseporissa, Siuntiossa ja Vihdissä.

Muutos nopeuttaa ja helpottaa lastensuojeluilmoituksen tekoa.  Ilmoituksen voi tehdä jatkossa mihin vuorokauden aikaan tahansa omalta digilaitteelta. Sähköinen lomake on saatavilla hyvinvointialueen verkkosivuilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

– Sähköisen lastensuojeluilmoituksen laajentaminen lisää hyvinvointialueen palvelujen yhdenmukaisuutta ja mahdollistaa sen, että asukas saa lastensuojeluasian vireille entistä sujuvammin, lastensuojelun palveluyksikköpäällikkö Maria Alanko-Lazarides sanoo. 

Lastensuojeluilmoitus tehdään, jos lapsen kasvu ja kehitys on vaarassa. Kuka tahansa lapsen tai nuoren tilanteesta huolestunut voi tehdä ilmoituksen, tarvittaessa myös nimettömänä. Ilmoitus tulee tehdä ensisijaisesti kirjallisena. Myös viranomaisilla, kuten sosiaali- ja terveydenhuollossa tai koulussa työskentelevillä henkilöillä on lastensuojelulaissa säädetty velvollisuus ilmoittaa tietoonsa tulleista lastensuojelun tarpeessa olevista lapsista lastensuojeluviranomaisille.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella tehtiin vuonna 2023 yhteensä noin 15 500 lastensuojeluilmoitusta.

Ohjeet lastensuojeluilmoituksen tekemiseen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Välfärdsområdesstyrelsens utlåtande: vi stöder inte nedläggningen av förlossningsavdelningen vid Lojo sjukhus22.4.2024 18:20:54 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesstyrelsen konstaterar i sitt utlåtande till HUS-sammanslutningens styrelse om utvecklingsförslagen till HUS-sammanslutningens servicenät att Västra Nylands välfärdsområde inte stöder nedläggningen av förlossningsavdelningen vid Lojo sjukhus. En omfattande helhetsbedömning bör göras av HUS förslag till att lägga ned förlossningstjänsterna och konsekvenserna av ändringarna i den kirurgiska verksamheten.

Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten16.4.2024 19:33:09 EEST | Tiedote

Välfärdsområdesfullmäktige godkände de väsentliga avvikelserna i budgeten för 2023. De väsentliga avvikelserna gällde nettoutgifterna för serviceproduktionen, vilket förklaras med underskottet som fördes upp i budgeten för HUS-sammanslutningen. Dessutom har välfärdsområdets upplåning och investeringar varit lägre än budgeterat. Vid sitt sammanträde godkände välfärdsområdesfullmäktige dem båda.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye