DNA Oyj

Elisa ja DNA Tower vahvistavat yhdessä Suomen vihreää energiasiirtymää infrastruktuuripalveluiden sähkönvarastointiratkaisulla

Jaa

Suomessa mobiiliverkkoinfrastruktuuria rakentava ja ylläpitävä DNA Tower Finland alkaa hyödyntää Elisan hajautettua sähkönvarastointiratkaisua (Distributed Energy Storage, DES). DES mahdollistaa operaattoreille sähkökustannusten optimoinnin varavoimakapasiteetin avulla. Samalla se vahvistaa mobiiliverkon kestävyyttä ja tukee suomalaisen sähköntuotannon siirtymää kohti uusiutuvia energialähteitä.

DES-ratkaisussa sähköverkon tuottamaa ylimääräistä energiaa varastoidaan mobiiliverkon vara-akkuihin.
DES-ratkaisussa sähköverkon tuottamaa ylimääräistä energiaa varastoidaan mobiiliverkon vara-akkuihin. DNA

Elisa ja DNA Tower Finland yhdistävät voimansa Suomen vihreän energiasiirtymän vahvistamiseksi, sillä DNA Tower tulee ottamaan käyttöön Elisan Distributed Energy Storage (DES) -ratkaisun hallinnoimissaan laitetiloissa.

DES-ratkaisussa sähköverkon tuottamaa ylimääräistä energiaa varastoidaan mobiiliverkon vara-akkuihin. Se tarjoaa joustavuutta koko energiaverkkoon ja vähentää hiilidioksidipäästöjä, mikä edistää ilmastonmuutoksen torjuntaa. Ratkaisu tarjoaa myös huomattavia taloudellisia etuja. DES:n käyttäjät optimoivat omaa sähkönhankintaansa ja voivat myös kehittää uusia tulovirtoja osallistumalla energiareservimarkkinoille.

”DNA Tower on sitoutunut toimimaan vastuullisesti tavalla, joka mahdollistaa paremman maailman tuleville sukupolville. DES:n käyttöönotolla verkoissamme voimme varmistaa, että hyödynnämme vihreää energiaa mahdollisimman hyvin. Samalla kasvatamme verkkomme häiriönsietokykyä”, sanoo DNA Tower Finlandin toimitusjohtaja Antti Koskinen.

”Ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa ei ole kilpailijoita, ja olemme erittäin ylpeitä siitä, että saamme tehdä yhteistyötä DNA Towerin kanssa tässä hankkeessa. Olemme osoittaneet ratkaisun toimivuuden verkoissamme Suomessa ja Virossa. DES on todellinen win-win-tilanne operaattoreille, koska se auttaa alentamaan energiakustannuksia ja tuottaa arvoa koko yhteiskunnalle. Odotamme innolla myös muiden alan toimijoiden ottavan ratkaisun käyttöön”, sanoo Henri Korpi, Elisan kansainvälisten digitaalisten palveluiden johtaja.

Kun laitetilojen varmistukseen käytettävät akustot muutetaan virtuaaliseksi voimalaitokseksi, tekoälyllä toimiva DES-järjestelmä mahdollistaa ns. kuormansiirron. Tämä tarkoittaa, että sähköä ostetaan verkosta alhaisilla hinnoilla ja varastoidaan kulutettavaksi silloin, kun hinnat ovat korkeammat. Varastoitua sähköä voidaan jaella koko verkossa tai myydä ylimääräinen energia tasapainottamaan paikallisten sähköverkkojen tarpeita, myös aFFR- ja FCR-markkinoilla*.

*) aFFR on automaattinen taajuuden palautusreservi (Automatic Frequency Restoration Reserve), jota käytetään tiettyinä aikoina päivästä tasapainottamaan verkkoa, käynnistyy viidessä minuutissa. FCR-D on taajuusohjattu käyttö- ja häiriöreservi (Frequency containment reserve for disturbances), jota käytetään hallitsemaan odottamattomia taajuuspoikkeamia ja reagoimaan sekunneissa.

Lisätiedot medialle:

Antti Koskinen, toimitusjohtaja, DNA Tower Finland, puh. 044 044 4651, antti.koskinen@dna.fi

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Jukka-Pekka Salmenkaita, VP DES, Elisa, puh. 045 265 4321, jukka-pekka.salmenkaita@elisa.com

Elisa Mediadesk, puh. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fi

DNA Tower Finland tarjoaa kattavat infrastruktuuripalvelut nykyaikaisiin viestintätarpeisiin koko Suomessa. Yhtiö omistaa, vuokraa ja hallinnoi tietoliikenneverkkojen tiloja ja osia, kuten antenni- ja laitetiloja mastoista ja kiinteistöistä sekä asiakkaille tarkoitettuja laitetiloja datakeskuksista.

DNA Tower on osa Telenor Towersia, joka yhdistää Norjan, Ruotsin ja Suomen maailmanluokan kestävällä ja kriittisellä tietoliikenneinfrastruktuurilla. Telenor Towers on toimialueensa suurin yhtiö Pohjoismaissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA:n käyttämä 5G-verkko yltää nyt Etelä-Karjalassa liki joka kolkkaan11.4.2024 09:55:00 EEST | Tiedote

DNA:n käyttämän 5G-verkon rakennustyöt Etelä-Karjalassa ovat saavuttaneet pisteen, jossa 5G-verkon peitto yltää maakunnassa liki kaikkialle ja asukkaiden tavoittavuus lähestyy 100 prosentin tasoa heidän asuinpaikkojensa perusteella. Koko maan tasolla kuuluvuudessa on kuitenkin yhä alueellista vaihtelua, minkä vuoksi verkkoa parannetaan jatkuvasti. Tavoite on erityisesti maantieteellisen peiton vahvistaminen ja kasvattaminen. Laskennallisesti 5G-verkko tavoittaa noin 96 prosenttia suomalaisista koko maassa, yhteensä yli 250 paikkakunnalla. 5G-rakentamisen myötä paranevat myös 4G-yhteydet.

DNA’s 5G network now reaches almost every corner of South Karelia11.4.2024 09:55:00 EEST | Press release

DNA’s 5G network in South Karelia now reaches nearly all parts of the region, and coverage of the population is approaching 100% based on residents’ location. At the national level, however, there are still regional variations in coverage, which is why the network is constantly being improved. In particular, DNA’s goal is to reinforce and increase geographic coverage. The 5G network has a theoretical coverage of around 96% of Finland’s population in more than 250 localities. The construction of 5G infrastructure also improves 4G connections.

DNA:n 5G-verkko yltää nyt Kanta-Hämeessä liki joka kolkkaan – ja paranee yhä11.4.2024 09:55:00 EEST | Tiedote

DNA:n 5G-verkon rakennustyöt Kanta-Hämeessä ovat saavuttaneet pisteen, jossa 5G-verkon peitto yltää maakunnassa liki kaikkialle ja asukkaiden tavoittavuus lähestyy 100 prosentin tasoa heidän asuinpaikkojensa perusteella. Koko maan tasolla kuuluvuudessa on kuitenkin yhä alueellista vaihtelua, minkä vuoksi verkkoa parannetaan yhä jatkuvasti. Tavoite on erityisesti maantieteellisen peiton vahvistaminen ja kasvattaminen. Laskennallisesti 5G-verkko tavoittaa noin 96 prosenttia suomalaisista koko maassa, yhteensä yli 250 paikkakunnalla. 5G-rakentamisen myötä paranevat myös 4G-yhteydet.

DNA’s 5G network now reaches almost every corner of Kanta-Häme – and is still improving11.4.2024 09:55:00 EEST | Press release

DNA’s 5G network in Kanta-Häme now reaches nearly all parts of the region, and coverage of the population is approaching 100% based on residents’ location. At the national level, however, there are still regional variations in coverage, which is why the network is constantly being improved. In particular, DNA’s goal is to reinforce and increase geographic coverage. The 5G network has a theoretical coverage of around 96% of Finland’s population in more than 250 localities. The construction of 5G infrastructure also improves 4G connections.

DNA:n käyttämä 5G-verkko yltää nyt Kymenlaaksossa liki joka kolkkaan – ja paranee yhä11.4.2024 09:55:00 EEST | Tiedote

DNA:n käyttämän 5G-verkon rakennustyöt Kymenlaaksossa ovat saavuttaneet pisteen, jossa 5G-verkon peitto yltää maakunnassa liki kaikkialle ja asukkaiden tavoittavuus lähestyy 100 prosentin tasoa heidän asuinpaikkojensa perusteella. Koko maan tasolla kuuluvuudessa on kuitenkin yhä alueellista vaihtelua, minkä vuoksi verkkoa parannetaan jatkuvasti. Tavoite on erityisesti maantieteellisen peiton vahvistaminen ja kasvattaminen. Laskennallisesti 5G-verkko tavoittaa noin 96 prosenttia suomalaisista koko maassa, yhteensä yli 250 paikkakunnalla. 5G-rakentamisen myötä paranevat myös 4G-yhteydet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye