Varsinais-Suomen ELY-keskus

Kutsu: Tiedotustilaisuus Kirjalansalmen sillan uusien liikennejärjestelyjen käyttöönotosta

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Paraisten kaupunki kutsuvat sidosryhmät ja median edustajat tiedotustilaisuuteen maanantaina 4.3.2024 kuulemaan Kirjalansalmen sillan uusien liikennejärjestelyjen käyttöönotosta.

Kirjalansalmen sillan kuormituksen vähentämiseksi on rakennettu raskaan liikenteen yksisuuntaisuuteen perustuvaa liikennejärjestelyä. Liikennejärjestelyjen käyttöönotto siirtyi maaliskuuhun liikennevalokojeiden pitkän toimitusajan vuoksi.

Liikennejärjestelyt otetaan käyttöön keskiviikkona 6.3.2024. Kerromme tiedotustilaisuudessa tarkemmin, miten liikennejärjestelyt toimivat, ja miten ne vaikuttavat eri tienkäyttäjäryhmien liikkumiseen.

Suurin kuormitus sillalle aiheutuu raskaan liikenteen kohtaamisista. Uusilla liikennejärjestelyillä estetään raskaan liikenteen kohtaamiset ja vähennetään siten sillalle aiheutuvaa kuormitusta. 

Aika: maanantai 4.3.2024 klo 12.00–13.00

Paikka: Teams (linkki)

Tausta:

Kirjalansalmen silta Saaristotiellä (mt 180) on portti Turunmaan saaristoon ja ainoa kiinteä yhteys saaristosta mantereelle. Silta on erittäin huonokuntoinen ja elinkaarensa päässä. Sillalle on jouduttu asettamaan liikennerajoituksia sillan käytön varmistamiseksi uuden sillan valmistumiseen saakka v. 2025. Sillan kuntoa seurataan tehostetusti ja sillalle tehdään tarvittavia toimenpiteitä, joilla sillan liikennöitävyys turvataan.

Nykyisen Kirjalansalmen sillan tilanteesta ja liikennerajoituksista on koottu tietoa ELY-keskuksen verkkosivuille: https://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi-erityistilanteiden-infosivu-kirjalansalmen-silta  

Lisätietoja: Liikenteen asiakaspalvelu, p. 0295 020 600

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Mökköisten sillan uusiminen alkaa Loimaalla – liikenne kiertoreitille töiden ajaksi8.4.2024 14:55:05 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Mökköisten sillan uusimistyöt Loimaalla maantiellä 12603 (Auvaistentie). Työt alkavat valmistelevilla töillä tällä viikolla ja sillan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla (vk 16). Siltatöiden ajaksi joudutaan liikenne ohjaamaan kiertoreitille. Liikenne sillalla katkaistaan maanantaina 15.4.2024 klo 11. Siltatyöt valmistuvat lokakuun 2024 loppuun mennessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye