Gummerus

Ennakkotiedote: Mahtisukujen salaisuuksia, taideaarteita ja nykyitalialaista arkea – Muutosta Firenzeen, unelmien kaupunkiin kertova kirja on hurmaava nojatuolimatka taiteeseen ja kulttuuriin 1200-luvulta tähän päivään

Jaa

Kuinka suoraviivainen skandinainen, jonka italiantaito on oopperamusiikista peräisin, neuvottelee kiinteistönvälittäjän kanssa unelmakämpän kosteusvaurioista? Taidehistorioitsija ja Kansallisoopperassa työskennellyt oopperalaulaja Salla Leponiemi toteutti haaveensa ja muutti mäyräkoiransa Figaron kanssa Firenzeen. Maaliskuussa ilmestyvässä kirjassa Firenzeläiset elämät (Gummerus) hän kertoo elämänmuutoksestaan ja esittelee lukijalle hurmaavalla tavalla firenzeläistuttavuuksia piazzalla päivystävästä pappaparlamentista Medicien kaltaisiin historian suurnimiin sekä taiteilijoihin ja arkkitehteihin, jotka ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin.​

Kirjailija Salla Leponiemi
Kirjailija Salla Leponiemi Kuvaaja: Liisa Valonen

Taiteen ja musiikin ulkopuolella minulla ei ollut varsinaisia kontakteja Italiaan. En tuntenut maata hyvin, en sen tapoja tai käytäntöjä, en ollut opiskellut Italiassa eikä minulla ollut siellä sukulaisia. Italian peruskielioppia olin kyllä tankannut, mutta kielitaitoni edusti enimmäkseen laulajanitaliaa, 1800-luvun lombardialaisen yläluokan puheenpartta, jonka hallitsemisessa laulajalle tärkeintä ei ole itsensä ilmaiseminen, vaan korrekti ääntäminen. Oopperoista omaksumalleni sanavarastollekaan ei juuri ollut käyttöä. Osasin kyllä kauhistella pyöveliä tai anoa kuninkaalta armoa flanderilaisille, mutta en laatia sähkösopimusta tai tulkita kaasusäiliön käyttöohjeita. 

Arjen kommellusten ja kohtaamisten lisäksi Firenzeläiset elämät tarjoaa kattauksen kulttuuria laidasta laitaan: ruoasta ja juomasta taiteeseen, arkkitehtuuriin ja muotiin, aina 1200-luvulta nykyaikaan. ​Samalla se muistuttaa lukijaa yhteisen eurooppalaisen kulttuuriperinnön ja sivistyksen merkityksestä.​ 

Salla Leponiemi on kirjoittanut aiemmin elämäkerrat laulaja Hanna Granfeltista ja taidemaalari Elin Danielson-Gambogista.

Salla Leponiemi kertoo kirjastaan videolla:  
https://www.youtube.com/watch?v=uaPe8JnFm6w&t=4s 

Salla Leponiemi: Firenzeläiset elämät – Kuinka löysin kotini suurten persoonallisuuksien kaupungista
382 sivua
Ilmestyy 20.3.  
äänikirja ilmestyy 27.3., lukija Erja Manto 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kirjailija Salla Leponiemi
Kirjailija Salla Leponiemi
Lataa
Firenzeläiset elämät -kirjan kansikuva
Firenzeläiset elämät -kirjan kansikuva
Lataa

Linkit

Gummerus

Vuonna 1872 perustettu Gummerus on Suomen vanhin yleiskustantamo. Toteutamme edelleen perustajamme Kaarle Jaakko Gummeruksen alkuperäistä visiota julkaista kirjallisuutta ”huviksi ja hyödyksi”. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse ja vapaa sana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Ennakkotiedote: Mistä liiallinen miellyttäminen johtuu ja miten siitä pääsee eroon? Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä on ensimmäinen kotimainen tietokirja aiheesta19.6.2024 09:13:34 EEST | Tiedote

Johanna Pohjolan Vapaaksi miellyttämisestä – Toipumiskirja hyväksynnän hakijoille (Gummerus) on ensimmäinen kotimainen tietokirja liiallisesta miellyttämisestä. Se purkaa miellyttämisen juurisyitä, joihin liittyy pelkoa, häpeää ja syyllisyyttä, tarjoaa vertaistukea ja valottaa myös ilmiön neurobiologista puolta. Vapaaksi miellyttämisestä ilmestyy 31.7.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye