Pohjois-Savon ELY-keskus

Tammikuussa 13 086 työtöntä työnhakijaa Pohjois-Savossa

Jaa

Työttömyys kasvoi tammikuussa kaikissa ammattiryhmissä. Eniten työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi erityisasiantuntijoiden ryhmässä (21 %) ja rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ryhmässä (20,4 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa tammikuussa 2024.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa tammikuussa 2024. Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa oli tammikuun lopussa 13 086 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 371 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten (11,7 %). Näistä lomautettuja oli 2 079, mikä on 590 lomautettua enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan (39,6 %).

Työttömien työnhakijoiden määrä ilman lomautettuja oli 11 007, mikä on 781 enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli tammikuussa 11,6 %, mikä on 1,2 prosenttiyksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tammikuussa 10,9 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli tammikuun lopussa 1 551, mikä on 127 enemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli Pohjois-Savossa tammikuun lopussa 3 865 henkilöä, mikä on 85 pitkäaikaistyötöntä vähemmän kuin viime vuonna.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi tammikuussa kaikilla Pohjois-Savon seuduilla Sisä-Savoa lukuun ottamatta. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistoon tammikuun aikana 3 417, mikä on 1 587 työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten (-31,7 %).

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 2.5.20242.5.2024 14:20:51 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,68. Taso on 50 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Vedennousun aikaistuminen on selvästi poikkeava historiaan nähden. Korkeampia vedenkorkeuksia on havaittu myöhemmin keväällä. Lisäjuoksutukset Konnuksen tulvakanavasta ja Naapuskosken padosta ovat käynnissä. Kallaveden pinta tulee vielä nousemaan ennustemallin mukaan yli 10 cm. Kaikkien vesistöjen rannoilla kannattaa irtotavarat kerätä talteen. Iisalmen reitillä padot ovat täysin auki ja lisäksi juoksutetaan Ahkiolahden kanavasta. Nerkoon kanavan avaamisen sallivaa vedenkorkeutta ei ole vielä saavutettu. Ennusteen mukaan Poroveden ja Onkiveden tulvakorkeudet eivät enää nousisi rajusti. Kiuruveden korkeus on nousemassa toiseen edellisen kokoiseen tulvahuippuun ja Sonkajärvi vielä suurempaan huippuun viime päivien nousunopeudella. Nilsiän reitin alaosassa Syvärin ja Vuotjärven vedenpinnoissa on vielä useita kymmeniä senttejä nousuvaraa säännöstelylupien ylärajoihin. Juojärves

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye