Pohjois-Savon ELY-keskus

Tammikuussa 13 086 työtöntä työnhakijaa Pohjois-Savossa

Jaa

Työttömyys kasvoi tammikuussa kaikissa ammattiryhmissä. Eniten työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi erityisasiantuntijoiden ryhmässä (21 %) ja rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ryhmässä (20,4 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa tammikuussa 2024.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta kunnittain Pohjois-Savossa tammikuussa 2024. Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savossa oli tammikuun lopussa 13 086 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 371 työtöntä työnhakijaa enemmän kuin vuosi sitten (11,7 %). Näistä lomautettuja oli 2 079, mikä on 590 lomautettua enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan (39,6 %).

Työttömien työnhakijoiden määrä ilman lomautettuja oli 11 007, mikä on 781 enemmän kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta Pohjois-Savossa oli tammikuussa 11,6 %, mikä on 1,2 prosenttiyksikköä viime vuotta korkeampi. Koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tammikuussa 10,9 %.

Nuoria, alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli tammikuun lopussa 1 551, mikä on 127 enemmän kuin vuosi sitten. Pitkäaikaistyöttömiä eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli Pohjois-Savossa tammikuun lopussa 3 865 henkilöä, mikä on 85 pitkäaikaistyötöntä vähemmän kuin viime vuonna.

Seutukunnittain tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi tammikuussa kaikilla Pohjois-Savon seuduilla Sisä-Savoa lukuun ottamatta. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistoon tammikuun aikana 3 417, mikä on 1 587 työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten (-31,7 %).

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 28.3.202428.3.2024 10:49:04 EET | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,00. Taso on 8 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon ja vedenpinta on pysynyt muuttumattomana viimeisen kuukauden. Lisäjuoksutus Konnuksen tulvakanavasta on aloitettu 13.3 ja nyt tapahtuu vaiheittainen juoksutuksen aloittaminen Naapuskosken padosta. Tarkoituksena on lisätä juoksutusta vähitellen siinä tahdissa, että Kallaveden pinta pysyy nykyisellä tasolla mahdollisimman pitkään. Iisalmen reitillä juoksutukset ovat pieniä ja vedenpinnat silti kesäkorkeuksissa. Lyhyet lämpimät jaksot eivät ole vielä saaneet vesiä liikkeelle vesistöihin asti. Nyt alkavaksi ennustettu lämpöaalto todennäköisesti saa vedet liikkeelle ja juoksutukset lisääntyvät jo viikonvaihteessa. Nilsiän reitin alaosassa Syvärin vedenpinta on ajankohdan keskimääräistä ylempänä, mutta Vuotjärven vedenpinta ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvossa. Juojärvi on 5 cm ajankohdan keskimääräistä ylemmällä tasolla. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 38 cm yli ajankohdan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye