ELY-keskukset

Linja-autoliikenne reitillä Suomussalmi-Puolanka-Oulu käynnistyy uudelleen (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)

Jaa

Suomussalmen, Puolangan ja Oulun välinen linja-autoliikenne käynnistyy uudelleen perjantaina 1.3.2024. Reitillä ajetaan jatkossa yksi linja-autovuoro kumpaankin suuntaan maanantaisin ja perjantaisin. Vuorojen aikatauluja on muutettu siten, että vaihtoyhteydet junaliikenteeseen Oulussa ovat aiempaa paremmat.

Linja-auton penkkejä.

Menovuoro lähtee Suomussalmelta klo 6.00 sekä Puolangalta klo 7.00, ja Ouluun vuoro saapuu klo 9.00. Paluuvuoro Oulusta taas lähtee klo 16.00, ja vuoro saapuu Puolangalle klo 18.00 sekä Suomussalmelle klo 19.00. Kumpikin linja-autovuoro pysähtyy myös Muhoksella ja Utajärvellä. Vuorojen liikennöitsijäksi on tarjouskilpailussa valittu Saaga Travel Oy. Liikennöintisopimus on voimassa 1.6.2025 asti.

Vaihtoyhteydet junaliikenteeseen paranevat

Kummaltakin linja-autovuorolta on vaihtoyhteys junaliikenteeseen Oulussa. Aamulla linja-auto saapuu Ouluun klo 9.00, ja juna Oulusta Helsinkiin lähtee klo 9.16. Iltapäivällä juna Helsingistä Ouluun saapuu klo 15.45, ja linja-auto lähtee Oulusta klo 16.00. Linja-autovuorojen lähtö- ja saapumispaikkana on Oulun linja-autoasema, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä.

Linja-autovuorot ajettiin syksyyn 2023 asti eri aikatauluilla. Aiemmin menovuoro lähti Suomussalmelta noin puoli tuntia myöhemmin ja paluuvuoro Oulusta noin 15 min aiemmin. Aikaisemmin vuoroilla ei ollut vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Oulussa.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput  mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai 0295 020 600
Median yhteydenotot: Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, 0295 038 000

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye